Το «διπλό» πλεονέκτημα, το άλλο ντέρμπι και η αδικία

Το «διπλό» πλεονέκτημα, το άλλο ντέρμπι και η αδικία

Ο Ολυμπιακός πέρασε αλώβητος από την έδρα του μαχητικού ΠΑΟΚ και πηγαίνει με διαφορετική ψυχολογία απέναντι στον ανανεωμένο Παναθηναϊκό του Ρικ Πιτίνο.

Ένα παιχνίδι όπως ακριβώς το περιμέναμε. Μετά το περσινό στραπάτσο στην Πυλαία, ήταν λογικό να είναι πιο υποψιασμένοι στον Ολυμπιακό. Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου πέρσι είχε κάνει… ματ στον Γιάννη Σφαιρόπουλο «χτυπώντας» κάθε αδυναμία της ομάδας των Ερυθρόλευκων. Ο Μπλατ δεν το άφησε να συμβεί αυτό, βοήθησαν και τα τρίποντα και η καλή κυκλοφορία της ομάδας στο πρώτο μισό, ενώ στο δεύτερο ημίχρονο η «στόχευση» στην ρακέτα, τελείωσε άνετα την υπόθεση-νίκη για τους φιλοξενούμενους.

Μέχρι τα μέσα της δεύτερης περιόδου, ο Ολυμπιακός… πουλούσε μπάλες αφού είχε 5 σε ούτε 12 λεπτά, με κακές ντρίμπλες και λάθος κατοχές.

Αλλά τα ριμπάουντ ήταν ο λόγος για να μπορεί να ελέγχει ως ένα σημείο το ματς, αφού είχε 26 έναντι 11 στο ημίχρονο και 13 πόντους από δεύτερη προσπάθεια από τους 41 του 20λεπτου.

Αυτό που κρατάει ο Ολυμπιακός είναι το γεγονός ότι δεν παρασύρθηκε από τον ενθουσιασμό του ΠΑΟΚ στο δεύτερο μέρος, ηρέμησε το παιχνίδι όταν έπρεπε και πήρε το «διπλό» που του δίνει τον λόγο να ελπίζει ακόμα και στο πλεονέκτημα έδρας για τη συνέχεια. Αν και υπάρχουν πολλές κακοτοπιές που εάν δεν προσέξεις, μπορείς να την πάθεις…

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ Α1 ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ

Ο κόσμος έκανε την πρώτη δουλειά του. Εξαφάνισε τα εισιτήρια και το ΣΕΦ θα είναι γεμάτο για πρώτη φορά φέτος στο ντέρμπι Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός. Η δεύτερη δουλειά που οφείλουν όλοι να καταλάβουν είναι πως αυτό το ματς είναι για την Ευρωλίγκα. Ετσι πρέπει να αντιμετωπιστεί από όλους. Ως ένα ματς της 4ης ομάδας της κατάταξης με την 11η, οι οποίες έχουν διαφορά δύο νικών σε αυτές τις 15 αγωνιστικές που έχουν ήδη κυλήσει. Είναι ένα «αιώνιο» ντέρμπι, όμως υπάρχουν 14 αγωνιστικές ακόμα και δεν παίζεται… μεταξύ τους η Ευρωλίγκα αλλά ανάμεσα σε άλλες 14 ακόμα ομάδες. Οπότε το ζητούμενο είναι να μπορέσεις να ξεπεράσεις τους υπόλοιπους αλλά και τον Παναθηναϊκό. Δεν είναι Ελλάδα που υπάρχει το μονοπώλιο. Συγκέντρωση λοιπόν από όλους, για ένα ματς που πρέπει να κατακτηθεί από τον Ολυμπιακό ακόμα και με μισό πόντο.

Η εποχή του Ρικ Πιτίνο θα έφερνε αναμενόμενα νέα πνοή στην ομάδα του Παναθηναϊκού. Εχουν κίνητρο να δείξουν πράγματα στο παρκέ και να αποδείξουν ότι δεν είναι τελειωμένοι όλοι. Όχι δεν θα… αναστηθούν οι Πράσινοι αν κερδίσουν στο ΣΕΦ, γιατί φαίνεται πως έχουν ήδη ξυπνήσει. Στο χέρι του Ολυμπιακού είναι να αποδείξει ότι η ήττα στην Νταρουσάφακα ήταν μία κακή παρένθεση.

ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΙΚΑΙΟΙ ΟΤΑΝ ΠΡΕΠΕΙ

Ο Βαγγέλης Μάντζαρης ομολογουμένως δεν περνάει και τις καλύτερές του μέρες στον Ολυμπιακό. Φαίνεται ως τελευταία λύση του Μπλατ, αυτό έχει επηρεάσει και την ψυχολογία του και το καταλαβαίνεις ακόμα με την αστοχία του στα ελεύθερα σουτ. Τα στατικά τρίποντα ήταν το δυνατό του σημείο στην επίθεση και με τον ΠΑΟΚ είχε 0/4 προσπάθειες. Από την άλλη, στο παιχνίδι της Θεσσαλονίκης ο Μπλατ του έδωσε την ευκαιρία και αυτός την άρπαξε από τα μαλλιά. Οσο και αν κάνει για μερικούς… τζίζ, ο Μάντζαρης έκλεισε το παιχνίδι με 15 στο +/- του, με τον Πρίντεζη να είναι πρώτος με 16 και τον Μιλουτίνοφ να έχει 12. Κατέβασε τα ριμπάουντ του, ηρέμησε τον ρυθμό, έδωσε 3 ασίστ.. Επαιξε κάποιες καλές άμυνες, ήταν άτυχος σε κάποιες άλλες με δύσκολα σουτ (βλέπε Αθηναίου), ενώ είχε 1 λάθος στην κακή του συνεννόηση με τον Σπανούλη. Το σημαντικό είναι ότι ήταν μέλος της πεντάδας που γύρισε το ματς με τον προπονητή να του δίνει συνεχόμενα λεπτά στο παρκέ, δείγμα της επιβράβευσής του για την απόδοσή του.

Αρκούν όλα αυτά για το πάλαι ποτέ βασικό πόιντ γκαρντ του Ολυμπιακού; Σίγουρα όχι. Η ανθρωποφαγία όμως δεν βοηθάει καθόλου και πουθενά. Το έγραψα από την πρώτη μέρα. Η «μαγκιά» του προπονητή των Πειραιωτών είναι να τον ξανακερδίσει και όχι να τον απομονώσει. Γιατί θεωρώ ότι έκανε λάθος που δεν του έδωσε αγωνιστικά λεπτά στην Τουρκία, έχοντας σε κακή βραδιά τον Γκος.

ΥΓ1 Ο Ολυμπιακός έχει βγει στο… σεργιάνι για να αποκτήσει παίκτη. Την ίδια ώρα, δεν μου αρέσει καθόλου ο μηδενισμός των πάντων. Μία συνεχόμενη μουρμούρα, υποτίμηση όλων, πρεμούρα να γίνει η… στραβή για να πεταχτούν όλοι και να πουν «Εγώ τα έλεγα…». Αχρηστος ο ένας, looser ο άλλος, λίγος ο παράλλος. Και πάει λέγοντας. Αδηφάγα social media..

ΥΓ2 Ε σφύριξε ο άνθρωπος και στην Πάτρα. Αφού δεν μπορεί την Παρασκευή στο ΣΕΦ ελέω Ευρωλίγκας, να πάρει και αυτόν την τζούρα του.

ΥΓ3 Ωραίος παίκτης ο Ριόν Μπράουν του Προμηθέα. Να έπαιζε όμως και λίγο άμυνα. Επιθετικά είναι περίφημος, πίσω όμως είναι «πληγή» για ομάδα που θέλει να ξεχωρίσει…

ΥΓ4 Κάποια στιγμή πρέπει να γίνει κάτι και σε αυτό το κομμάτι. Πάλι καλά που ήταν και ο Λάζος εκεί για να ισοσκελίσει λίγο την κατάσταση. Για να μην πούμε για το ματς εκεί στο «Τόφαλος». Οργια ακούστηκαν. Να μην τα γράψω και γίνω κακός…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ