«Ας είμαστε ρεαλιστές, ας κυνηγήσουμε το ακατόρθωτο!»

«Ας είμαστε ρεαλιστές, ας κυνηγήσουμε το ακατόρθωτο!»

Ο ΠΑΟΚ έχει ραντεβού με την ιστορία μέσα στο 2019 και θέλει να πετύχει αρκετά πράγματα τα περισσότερα εκ των οποίων είναι ρεαλιστικά και όχι ακατόρθωτα.

Καταρχάς εύχομαι χρόνια πολλά και καλή χρονιά, με υγεία πάνω από όλα.

Το 2018 έφυγε και η οικογένεια του ΠΑΟΚ θα το θυμάται για πάντα ως τη χρονιά που έκλεψαν από τον Δικέφαλο ακόμη ένα πρωτάθλημα στο ποδόσφαιρο (η ΑΕΚ στα δικαστήρια με τις ευλογίες και του Ολυμπιακού με τον δήθεν τραυματισμού του Γκαρθία στην Τούμπα…). Δεν ήταν το πρώτο και πιθανότατα –δυστυχώς- δε θα είναι και το τελευταίο πρωτάθλημα (και τίτλο) που κλέβουν από τον ΠΑΟΚ (και όχι μόνο…).

Στο ελληνικό Αθηνοκεντρικό κράτος, αυτό είναι κάτι σύνηθες σε όλα τα αθλήματα. Η εύνοια (σε πολλά επίπεδα και με πολλούς τρόπους…) των ομάδων του κέντρου είναι παροιμιώδης στη χώρα μας.

Ξέρω ότι όσοι ζουν στην πρωτεύουσα και οι οπαδοί των ομάδων του κέντρου μας θεωρούν γραφικούς όταν μιλάμε για τέτοια θέματα, αλλά αφήστε μας τουλάχιστον να εκφράζουμε ελεύθερα αυτό που αισθανόμαστε ότι ζούμε τόσα χρόνια (και οι γενιές πριν από μας).

«Γιατί τ’ άδικο το ζούμε, μέσα από την κούνια μας…» που έχει γράψει και ο Μάνος Ελευθερίου στα «Παραπονεμένα λόγια». Σας φαίνεται υπερβολικό; Μπορεί… Γιατί είναι υπέρ βολικό για σας…

Προσωπικά αισθάνομαι τα τελευταία χρόνια πως με την έλευση του Ιβάν Σαββίδη στον ΠΑΟΚ, οι… «άρχοντες» του κέντρου «φοβήθηκαν μην πάθουνε ζημιά και την κουτάλα χάσουνε μαζί με τα ζουμιά».

Βλέπουν ότι ο τροχός γυρίζει και ο ΠΑΟΚ δεν είναι πλέον ο φτωχός και εξαρτημένος (από διάφορα λαμόγια και πολιτικούς) συγγενής. Τη δυναμική (λόγω κόσμου) την είχε, τώρα έχει και τα λεφτά (λόγω Σαββίδη) και ξανά και την ομάδα.

Ο ΠΑΟΚ μέσα στο 2019 έχει ραντεβού με την ιστορία. Ελπίζει να αρχίσουν τα έργα και για τη Νέα Τούμπα. Φιλοδοξεί να φτάσει στο 3ο πρωτάθλημα στην ιστορία του στο ποδόσφαιρο, στο 3ο σερί Κύπελλο (για πρώτη φορά στην ιστορία του), στο πρώτο νταμπλ της ιστορίας του στο ποδόσφαιρο και αργότερα εφόσον γίνουν όλα αυτά, να φτάσει και για πρώτη φορά στους ομίλους του Champions League.

Γιατί όχι να σπάσει και το απίστευτο ρεκόρ του Ολυμπιακού που πήρε το πρωτάθλημα του 2016 με 28 νίκες, μια ισοπαλία και μια ήττα! Ξέρω, αυτό μοιάζει ακατόρθωτο… Αλλά ο Δικέφαλος τα θέλει όλα μέσα στο 2019!

«Ας είμαστε ρεαλιστές! Ας κυνηγήσουμε το ακατόρθωτο!», είχε πει κάποτε ο Ερνέστο Τσε Γκεβάρα όταν ξεκινούσε η επανάσταση στην Κούβα. Έτσι είναι… Και τα περισσότερα από αυτά που θέλει να πετύχει ο ΠΑΟΚ το νέο έτος δεν είναι ακατόρθωτα, αλλά άκρως ρεαλιστικά…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ