Το κλαμπ των ελκυστικών προορισμών

Το κλαμπ των ελκυστικών προορισμών

Οι υποθέσεις Μάβραϊ-Βέλεθ και τα λάθη των περασμένων ετών.

Ο Άρης πουλάει το Μέργκιμ Μάβραϊ και αρνείται την πώληση του Φραν Βέλεθ. Ως κατάσταση, λέει κάτι, έτσι δεν είναι;

Η ομάδα της Θεσσαλονίκης στήθηκε το καλοκαίρι από την αρχή και μπόρεσε να προσελκύσει ποδοσφαιριστές που μέσα σε έξι μήνες, προκάλεσαν ενδιαφέρον άλλων κλαμπ.

Επαναλαμβάνω την άποψή μου για τον Αλβανό στόπερ, θεωρώ ότι αδικήθηκε κατάφωρα, χρεώθηκε περισσότερα λάθη από όσα έκανε και “χάθηκε” έτσι η ψυχική σύνδεσή του με την ομάδα. Είμαι βέβαιος ότι στην Ίνγκολσταντ θα γίνει άμεσα βασικός, είναι άλλωστε πια σε ατομική κατάσταση τέτοια που του επιτρέπει να παίξει καλά.

Για το συγκεκριμένο σημείωμα, κρατώ ότι ένας ποδοσφαιριστής για τον οποίο αποφασίστηκε λύση συμβολαίου, μέσα σε διάστημα μικρότερο της εβδομάδας, βρήκε ομάδα η οποία θα καταβάλλει και ένα ποσό για να πάρει τα δικαιώματά του από τον Άρη.

Ο Βέλεθ, είναι ο “value for money” της άμυνας, τουλάχιστον της άμυνας για να είμαι ακριβής. Στα 27 είναι σε μια εξαιρετική ηλικία και τα αγωνιστικά του χαρακτηριστικά, είναι τέτοια που μπορεί να σε οδηγήσουν στο να ποντάρεις ότι την επόμενη φορά που θα υπάρξει θέμα, σαν κι αυτό με το ενδιαφέρον της Ταραγόνα, το όλο πλαίσιο, το βεληνεκές της ομάδας, τα προτεινόμενα ανταλλάγματα για τον ίδιο και για τον Άρη, θα είναι πολύ σοβαρότερα από ότι μπορεί να υπάρχει πίσω από το ενδιαφέρον της ομάδας τη γενέτειρας του παίκτη.

Ο Άρης μέχρι στιγμής, έχει διαχειριστεί πολύ άσχημα θέματα σαν κι αυτό. Θα μπορούσε την περασμένη δεκαετία να έχει προχωρήσει σε πωλήσεις παικτών που τους απέκτησε από φτηνά ως δωρεάν και να έχει εξασφαλίσει πολλά περισσότερα χρήματα από αυτά που χρωστούσε και εν τέλει οδήγησαν στην απόφαση του εκούσιου υποβιβασμού στην τρίτη εθνική.

Θέλω να πιστεύω ότι η δήλωση του Βέλεθ είναι η πρώτη μιας σειράς ενεργειών που τον αφορούν. Θα ήθελα να δω στο αμέσως επόμενο διάστημα, μια συμφωνία ανάμεσα στις δυο πλευρές, για μια αναπροσαρμογή της μεταξύ τους σύμβασης, ενδεχομένως και τη θέσπιση μιας ρήτρας, έτσι ώστε όταν και αν έρθει επόμενη πρόταση, η αποχώρηση, να είναι εκτός από σημαντική για το ταμείο της ΠΑΕ και καταλυτική προκειμένου να προτιμούν το κλαμπ ποδοσφαιριστές ποιότητας, βάζοντας τον Άρη στη λίστα των ομάδων που αποτελούν καλό προορισμό. Έτσι, τα αγωνιστικά κέρδη θα είναι πολλαπλάσια.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ