Σε μια ομάδα επιβάλλεται να «γυαλίζουν» όλα…

Σε μια ομάδα επιβάλλεται να «γυαλίζουν» όλα…

Αν η ομάδα της ΑΕΚ έχασε σε ποιότητα δεν είναι επειδή το μάτι των παικτών της έπαψε να γυαλίζει. Είναι γιατί στις μεταγραφές ήρθαν λιγότεροι από αυτούς που έφυγαν και ορισμένα τρανταχτά κενά δεν καλύφθηκαν καν.

Δηλώσεις εμψυχωτικές καλό είναι να αντιμετωπίζονται περισσότερο ως ευχές παρά ως διαπιστώσεις και βεβαιότητες. Κάνω αυτή την παρατήρηση με αφορμή την επίσκεψη του Δημήτρη Μελισσανίδη στα Σπάτα και τα όσα είπε στους παίκτες στη σύντομη ομιλία του.

Αντιλαμβάνομαι το «γυρίστε το» ως μια προτροπή για επιστροφή στις νίκες και το καλό ποδόσφαιρο. Αυτός ήταν ο λόγος που ο διοικητικός ηγέτης δεν έδωσε περισσότερες διευκρινήσεις . Τι να τους έλεγε δηλαδή. Να ξαναμπούν στην διεκδίκηση του πρωταθλήματος.

Μπορεί οι παίκτες να βρίσκονται ακόμα σε κλίμα γιορτών αλλά έχουν την στοιχειώδη κρίση να καταλαβαίνουν ότι ορισμένα πράγματα απλά δεν γίνονται. Ενδιαφέρον είχε η αποστροφή του λόγου σχετικά με την ποιότητα των παικτών.

Είστε η περσινή ομάδα απλά δεν γυαλίζει το μάτι σας ήταν το νόημα των όσων του είπε σχετικά ο Δημήτρης Μελισσανίδης. Εύκολα το λες κάτι τέτοιο αλλά οι παίκτες που γνωρίζονται καλά μεταξύ τους και εκτός από τα ματς κάνουν εκατοντάδες προπονήσεις μαζί, ξέρουν αν υπάρχει στην ομάδα τους Λάζαρος, Γιόχανσον, Αραούχο.

Ξέρουν επίσης πόσο εύκολο είναι να βρεθούν παίκτες σαν τον Σιμόες και τον Μπακασέτα. Βέβαια είναι πολύ δύσκολο και επικίνδυνο να ομολογήσεις μπροστά στους παίκτες ότι είναι κατώτεροι αυτών που έφυγαν. Είναι σαν να παραδέχεσαι πως το σφάλμα είναι δικό σoυ από την μια και από την άλλη ότι αυτοί που είναι τώρα στην ομάδα δεν μπορούν να κάνουν αυτά που τους ζητεί δηλαδή να το γυρίσουν.

Αν η ομάδα της ΑΕΚ έχασε σε ποιότητα δεν είναι επειδή το μάτι των παικτών της έπαψε να γυαλίζει. Είναι γιατί στις μεταγραφές ήρθαν λιγότεροι από αυτούς που έφυγαν και ορισμένα τρανταχτά κενά δεν καλύφθηκαν καν.

Δεν εξετάζουμε αναλυτικά τους λόγους για τους οποίους συνέβη αυτό. Οπωσδήποτε πρόκειται και για ελλιπή προγραμματισμό και αναποτελεσματική υλοποίηση. Ωστόσο το βασικό θέμα είναι η περιοριστική οικονομική πολιτική που οδηγεί την ΑΕΚ να δανείζεται παίκτες ή να τους ψάχνει από τα κάτω ράφια περιμένοντας ότι θα της βγουν λαχεία.

Αυτά βέβαια, δεν είναι λόγια που αρμόζει να ακούγονται σε συγκεντρώσεις με αφορμή το νέο χρόνο. Όλοι όμως γνωρίζουν πως π.χ ο Λαμπρόπουλος είχε μάτι που γυάλιζε κάθε φορά που έπαιζε και ότι ο Μπακασέτας, όπως δείχνουν και τα στατιστικά του , έκανε την καλύτερη χρονιά του στα κιτρινόμαυρα. Αρα το πρόβλημα ήταν αλλού.

Τα υπαρκτά κενά της ομάδας αναμένεται να καλυφθούν αριθμητικά κατά την τρέχουσα μεταγραφική περίοδο. Το θέμα είναι αν θα καλυφθούν και ποιοτικά. Αν λοιπόν γίνεται λόγος για παίκτες που θα γυαλίζει το μάτι τους λόγος πρέπει να γίνεται και για τσέπη που θα γυαλίζει και θα είναι διατεθειμένη να ανοίξει για να εξοπλιστεί η Ενωση με παίκτες που εκτός από γυαλάδα στο μάτι θα έχουν και ποιότητα στα πόδια. Διότι αυτά τα δυο δεν πάνε απαραίτητα μαζί…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ