Τέσσερις μέρες ψειρίζουν τη μαϊμού

Τέσσερις μέρες ψειρίζουν τη μαϊμού

Ο Κώστας Καίσαρης ανοίγει το φάκελο της υπόθεσης-Τζήλου. Ο ερασιτεχνικός τρόπος δράσης, οι εξελίξεις και τα ερωτηματικά που προκύπτουν. Για ποιο λόγο η αστυνομία διαρρέει πληροφορίες και δεν συλλαμβάνει τον 46χρονο δράστη;

ΤΕΣΣΕΡΙΣ μέρες ψειρίζουν τη μαϊμού, στην υπόθεση-Τζήλου. Γιατί; Γιατί δεν πιάνουνε τον 46χρονο που νοίκιασε το Polo; Μην είσαστε βιαστικοί. Η απάντηση στο τέλος. Να δούμε τα γεγονότα με τη σειρά.

Στις 19 Δεκεμβρίου κοπανήσανε τον Τζήλο κι ευθύς εξ αρχής βρώμαγε, ότι η δουλειά έγινε με ερασιτεχνικό τρόπο. Αυτή ήταν η πρώτη εκτίμηση της αστυνομίας. Και απόλυτα σωστή. Μόνο αν είσαι λακαμάς, πας έξω από το σπίτι του, παρκάρεις το αυτοκίνητό σου πίσω από το δικό του και τον χτυπάς μέρα μεσημέρι. Όταν ακόμα και τα μικρά παιδιά ξέρουν, ότι οι κάμερες στους δρόμους είναι διάσπαρτες.

Οι επαγγελματίες χτυπάνε με μηχανές, που είτε είναι κλεμμένες, είτε με πλαστές πινακίδες. Δεν πάνε με νοικιασμένο αυτοκίνητο. Ο Τζήλος, κάθε απόγευμα πάει και τρέχει στο Αλκαζάρ. Νύχτα δηλαδή. Θα μπορούσαν να του τη στήσουν εκεί και να μην πάρει χαμπάρι κανένας. Εάν λειτουργούσαν «επαγγελματικά» όπως είπαμε. Γι αυτό και η κατ αρχήν εκτίμηση της αστυνομίας, ήταν ότι επρόκειτο για οπαδούς.

ΠΑΜΕ παρακάτω. Με το που γίνεται το μπαμ, ανεβαίνει στη Λάρισα κλιμάκιο από την Αθήνα. Οι ντόπιοι, για ευνόητους λογούς, τους διώχνουν. «Θα τους βρούμε μόνοι μας». Στο βίντεο του ξυλοδαρμού, που κυκλοφόρησε στη τηλεόραση, ήταν εμφανή τα γράμματα και τα δύο πρώτα νούμερα του νοικιάρικου Polo.

Από κει και πέρα ήταν εύκολο. Πας, ένα-ένα τα νούμερα που λείπουνε, ρολόι και βρίσκεις την άκρη. Όλα αυτά ήταν λίγο πολύ γνωστά στη πιατσα. Σάββατο 19 χτυπήσανε τον Τζήλο, οι λεπτομέρειες αυτές τα Χριστούγεννα είχαν διαρρεύσει. Χωρίς όμως να δημοσιοποιηθούν.

ΜΕΧΡΙ τη Δευτέρα 31 του μήνα, όταν και αρχίζει το γαϊτανάκι των αποκαλύψεων. Σε δόσεις με το σταγονόμετρο. «Εντοπίστηκαν τρεις δράστες και ο καθοδηγητής». «Πήγαν το βράδυ και του επιτέθηκαν το πρωί». «Εμπλέκεται 46χρονος με ποινικό παρελθόν». «Οι κάμερες της εθνικής οδού κατέγραψαν το λευκό Polo». «Ο 46χρονος με τα αρχικά Δ.Μ. νοίκιασε το λευκό Polo». «Από την Αττική το λευκό Polo». «Ληστής τραπεζών ο 46χρονος, γνωστό στις αρχές το κινητό του». «Κάτοικος Φαλήρου ο 46χρόνος, που διατηρεί στενή σχέση με γνωστό εξωδιοικητικό παράγοντα μεγάλης ομάδας». «Οργανωμένος οπαδός εδώ και δύο δεκατίες ο 46χρονος».

ΤΕΣΣΕΡΙΣ μέρες από τη Δευτέρα μέχρι και τη Πέμπτη αυτό βιολί. Κι όποιος έχει την εντύπωση, ότι τα δημοσιεύματα είναι προϊόν δημοσιογραφικής επιτυχίας, βυζαίνει το δάχτυλο. Η αστυνομία τα δίνει όλα αυτά. Για τους δικούς της λόγους. Οι οποίοι μπορεί να είναι πολλοί και διάφοροι.

Μεγάλα παιδιά είσαστε. Βάλτε το μυαλό σας να δουλέψει. Μην τα θέλετε όλα στα πιάτο. Για ποιο λόγο «ενημερώνει» τέσσερις μέρες τον 46χρόνο. Πριν τη σύλληψή του. Για να κάνει το λάθος; Αυτή είναι η απλή εύκολη ανάγνωση. Επί της ουσίας, η υπόθεση έχει σχεδόν ολοκληρωθεί.

«Ανοίγεις» το τηλέφωνο του, πριν και μετά το συμβάν, βλέπεις με ποιους έχει μιλήσει κι ανάλογα σαν εισαγγελέας που χειρίζεσαι την υπόθεση πορεύεσαι. Αν μάλιστα δεν υπήρχαν διαρροές θα τον παρακολουθούσαν όλες αυτές τις μέρες, χωρίς αυτός να ξέρει απολύτως τίποτα.

ΝΑ δούμε τώρα και «περί τίνος πρόκειται». Ο εισαγγελέας που θα πάρει την υπόθεση, θα ασκήσει διώξεις, η για «βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη», η για «επικίνδυνη σωματική βλάβη». Η ποινή στη πρώτη περίπτωση, είναι από πέντε έως δέκα χρόνια φυλακή. Κακούργημα.

Στη δεύτερη, από τρεις μήνες έως πέντε χρόνια. Πλημμέλημα Με το ενδεχόμενο της προφυλάκισης για τον 46χρόνο που εκτίει ποινή με αναστολή, να θεωρείται πολύ πιθανό. Αν τελικά τον πάνε για κακούργημα. «Εγκληματική οργάνωση», δεν φαίνεται να προκύπτει. Από τη στιγμή που πρόκειται για ένα και μεμονωμένο περιστατικό κι όχι για συνεχή και επαναλαμβανόμενη δράση.

ΓΙΑ ποιο λόγο τώρα, η αστυνομία παίζει αυτό το παιχνίδι των διαρροών; Όλα μέσα είναι. Είπαμε. Μεγάλα παιδιά είσαστε, ταινίες έχετε δει, βάλτε το μυαλουδάκι σας να δουλέψει. Πέρα απ αυτά όμως είναι και η συγκυρία. Μέσα στο μήνα θα γίνουν στη αστυνομία, οι κρίσεις των Αρχηγών. Ποιός μένει, ποιος φεύγει, ποιος προάγεται.

Το παιχνίδι είναι χοντρό και σε πολύ υψηλό επίπεδο. Πολιτικό και επιχειρηματικό. Και τα συμφέροντα μεγάλα. Οι ενδιαφερόμενοι δηλαδή, σε ποια χέρια θα καταλήξουν τα μεγάλα πόστα. Ταυτόχρονα και ο εσωτερικός ανταγωνισμός. Ποιος θα πιστωθεί την επιτυχία. Και θα πάρει κεφάλι στη κούρσα των κρίσεων.

Στο τραγούδι της ημέρας μουσικός του δρόμου παίζει ακορντεόν στο Παρίσι.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ