Ένα τόσο ξεχωριστό και διαφορετικό ντέρμπι

Ένα τόσο ξεχωριστό και διαφορετικό ντέρμπι

Ο Ολυμπιακός του Μπλατ απέναντι στον Παναθηναϊκό του Πιτίνο, σε μία «μάχη» που έχει μπόλικο εγωισμό μέσα αλλά και αξία ενός απλού παιχνιδιού κανονικής διάρκειας Ευρωλίγκας.

Σε αυτά τα παιχνίδια δεν υπάρχει… ρεπορτάζ για τις σκέψεις των προπονητών. Το πως θα αντιμετωπίσουν τα ατού των αντιπάλων τους και γενικότερα την φιλοσοφία που υπάρχει στο ποδόσφαιρο, όπου και αναφέρονται όλες οι δοκιμές στην προπόνηση. Η τεχνολογία έχει φτάσει σε τέτοιο επίπεδο, που τα τεχνικά τιμ έχουν ξεκοκκαλίσει κάθε πιθανή απειλή. Το πως περνούν οι παίκτες από κάθε σκριν, πως παίζεται ένα πικ εν ρολ, τα συστήματα, τη λογική κάθε επίθεσης και άμυνας. Οτι βλέπουμε εμείς, όσα δεν καταλαβαίνουμε και δεν τα υποψιαζόμαστε καν.

Οπως και να έχει από την μεριά μας, είναι δύσκολο να σας πούμε ότι ο Μπλατ θα κάνει αυτό ή ο Πιτίνο θα κάνει το άλλο.

Είναι παιχνίδια που χτίζουν χαρακτήρα. Αφήστε στην άκρη το 93-80 του ματς στο ΟΑΚΑ. Το αποτέλεσμα αυτό ενοχλεί περισσότερο τους οπαδούς των Ερυθρόλευκων, παρά τους πρωταγωνιστές της ιστορίας.

Στα 30 παιχνίδια της Ευρωλίγκας, βλέπουν δύο πράγματα όλες οι ομάδες. Τα W και τα L ή αλλιώς τις νίκες και τις ήττες.

Οχι τον αντίπαλο σώνει και ντε. Ναι έχει τεράστια σημασία η νίκη επί του «αιωνίου» αλλά τι να το κάνεις αν χάσεις μετά από έναν αντίπαλο όπως η Νταρουσάφακα ας πούμε; Τίποτα απολύτως…

Η ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΟΠΤΙΚΗ ΓΩΝΙΑ

Εάν με ρωτούσε κάποιος που πιστεύω ότι θα κριθεί το παιχνίδι της Παρασκευής στο ΣΕΦ, θα έλεγα στο 1-2.. Εκεί που αμφότεροι έχουν λίγες λύσεις, την ώρα ειδικά που ο Παναθηναϊκός στερείται την συμμετοχή του Λάνγκφορντ, ενώ ο Παππάς προέρχεται από ταλαιπωρία στο νοσοκομείο με την υγεία του και είναι δύσκολο να έχει σερί λεπτά στο παρκέ.

Ο Πιτίνο λοιπόν θα αναγκαστεί να χρησιμοποιήσει ψηλά σχήματα, έτσι ώστε οι Καλάθης και Λεκαβίτσιους να μοιραστούν κατά κάποιο τρόπο τον άσο (εννοείται πως θα συνυπάρξουν στο παρκέ), με τον Λοτζέσκι ή και τον Παπαπέτρου να ακουμπούν αναγκαστικά και στο 2. Τι σας θυμίζει αυτό; Ολίγον τι την λογική του Μπλατ, με τον Παπανικολάου ή τον Τουπάν στο 2 και τον Βεζένκοφ να έχει λεπτά στο 3 ως άλλος σμολ φόργουορντ.

Ο Ολυμπιακός από την άλλη έχει περισσότερες καθαρές λύσεις στο 1-2. Σπανούλης, Γκος, Στρέλνιεκς και Μάντζαρης μπορούν να παίξουν σε δύο θέσεις, την ώρα που οι Τουπάν και Παπανικολάου εναλλάσσονται στο 2-3.

Οι Ερυθρόλευκοι είναι πιο γεμάτοι στις θέσεις των ψηλών, αν και έχω μερικά ερωτηματικά αναφορικά με τον Λάσμε, ο οποίος με την… έξοδο του Πασκουάλ, παρουσιάζεται ανεβασμένος και αποδοτικός στην άμυνα. Ο Μιλουτίνοφ δεν του ταιριάζει σε στιλ παιχνιδιού όμως ο Γκαμπονέζος ξέρει αυτά τα παιχνίδια και η εμπειρία του παίζει ρόλο. Όπως και του Γκιστ…

ΤΟ ΕΧΘΡΙΚΟ ΣΕΦ, Ο ΜΠΛΑΤ ΚΑΙ Ο… ΡΟΥΚΙ ΠΙΤΙΝΟ

Το ματς με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας σίγουρα ήταν το τέλειο βάπτισμα πυρός για τον καινούριο προπονητή του Παναθηναϊκού. Σε ένα γεμάτο  ΟΑΚΑ, απέναντι σε έναν μεγάλο αντίπαλο, ο οποίος βέβαια δεν χάνεται εάν ηττηθεί. Την ίδια ώρα οι Πράσινοι έψαχναν τη νίκη… επανάσταση, που θα τους διορθώσει προσωρινά την ψυχολογία τους. Το ζητούμενο είναι ένα. Μπορεί ο Ρικ Πιτίνο να είναι ένας θρυλικός προπονητής, με τεράστιες παραστάσεις και όντως ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα που έχουν περάσει την άλλη άκρη του Ατλαντικού για την ήπειρό μας, δεν έχει ζήσει ποτέ ξανά όμως την ατμόσφαιρα μίας εχθρικής έδρας όπως στο ΣΕΦ. Θα προσπαθήσουν να τον… δασκαλέψουν οι πιο έμπειροι από τέτοια ματς, είναι όμως άλλο το συναίσθημα του να είσαι παρών σε αυτές τις αναμετρήσεις.

Άλλο το να σε αποθεώνουν και να σε… πουσάρουν 18 χιλιάδες οπαδοί σου απέναντι στην ΤΣΣΚΑ, διαφορετικό να σε γιουχάρει και να θέλει να σε δει στο καναβάτσο ένα γεμάτο ΣΕΦ.

Σημαντική λοιπόν είναι η αντίδραση του νέου προπονητή του Παναθηναϊκού. Αλλά και του νυν του Ολυμπιακού. Για πρώτη φορά φέτος, ο Ντέιβιντ Μπλατ θα δει κάθε γωνιά του φαληρικού κλειστού να σφύζει από ζωή. Ακόμα και στα δημοσιογραφικά υπάρχει συνωστισμός, με τους ανθρώπους των Ερυθρόλευκων να προσπαθούν με κάθε τρόπο να χωρέσουν όλα τα Μέσα σε μία τόσο απαιτητική αναμέτρηση που έχει συγκεντρώσει μοιραία όλα τα φώτα επάνω της.

Το περιμένει και αυτός πάντως πως και πως. Όπως δήλωσε και μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα της Ευρωλίγκας, δεν ασχολείται με τα social media και τους δημοσιογράφους. Θέλει οι παίκτες του να βγουν ατσαλάκωτοι από τον «πόλεμο» των τελευταίων ημερών και την πίεση που υπάρχει, ενώ προσδοκά την πρώτη του νίκη επί του Παναθηναϊκού όντας στον ερυθρόλευκο θώκο.

 ΥΓ1. Και για μένα και για μερικούς ακόμα θα είναι περίεργο αυτό το ντέρμπι γιατί θα είναι η πρώτη φορά που θα ζήσουμε ένα τέτοιο ματς τόσο κοντά στον αγωνιστικό χώρο. Φέτος όλα τα δημοσιογραφικά κατέβηκαν κάτω στο παρκέ και θα είναι μία πρωτόγνωρη εμπειρία που ούτε εγώ την έχω ζήσει.

ΥΓ2. Εχω τόσο μεγάλη περιέργεια να δω το πώς θα αντιμετωπίσει το εν λόγω παιχνίδι ο Πιτίνο. Και βέβαια περιμένω από τη μεριά μου πως και πώς να τον δω από κοντά και ταυτόχρονα να ζήσω τη συνέντευξη Τύπου στο ΣΕΦ. Κρίμα που δεν είναι κοινές οι δηλώσεις με τον Μπλατ. Να τους είχαμε δίπλα δίπλα.  Αν και θα με λυπόμουν κάπως γιατί θα έγραφα πάνω από 1000 λέξεις δηλώσεις (τα δικά μου μην ασχολείστε).

ΥΓ3. Πρίντεζης-ΛεΝτέι και Τόμας-Λάσμε. Δύο δίδυμα που κρίνουν πολλά..

ΥΓ4. Ο πρώτος ερχομός του Ιωάννη Παπαπέτρου στο ΣΕΦ μετά την αλλαγή στρατοπέδου. Για να δούμε πώς θα το διαχειριστεί αυτό ο Έλληνας φόργουορντ του Παναθηναϊκού.

ΥΓ5. Καλή συνέχεια στην καριέρα του Βασίλη Τολιόπουλου. Δεν έπαιξε στον Ολυμπιακό όσο θα ήθελε, μπορεί να μην του δόθηκαν πολλές ευκαιρίες ή ακόμα και να μην τις έπιασε από τα μαλλιά, έχει όμως όλο το μέλλον μπροστά του για να πετύχει όσα ονειρεύεται. Για μένα έπρεπε να φύγει από την αρχή της σεζόν και το είχα γράψει και τότε. Κάλλιο αργά παρά ποτέ…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ