Θα δοκιμάσουν τα όριά τους στον Παναθηναϊκό

Θα δοκιμάσουν τα όριά τους στον Παναθηναϊκό

Ο Παναθηναϊκός έχει να αντιμετωπίσει πολλές αγωνιστικές προκλήσεις στο δεύτερο μισό της σεζόν. Προκλήσεις που θα δείξουν τις ικανότητες του ρόστερ και ενδεχομένως θα μπορέσουν να τονώσουν τη νοοτροπία νικητή.

Ο Γιώργος Δώνης στις δηλώσεις που έκανε στο περιθώριο της Χριστουγεννιάτικης γιορτής του Παναθηναϊκού, έδειξε γιατί ήταν ο ιδανικός για να αναλάβει την ομάδα το περασμένο καλοκαίρι.

Εκτός από τις ικανότητές του, γνωρίζει τη νοοτροπία του συλλόγου κι επισήμανε αυτό που τονίζουμε εδώ και καιρό. Ότι ο καλός πρώτος γύρος, δεδομένων των συνθηκών, δεν είναι το ταβάνι του «τριφυλλιού». Η διάρκεια μετράει και το δεύτερο μισό της σεζόν, είναι γεμάτο προκλήσεις για τον Παναθηναϊκό. Είναι τέτοιο το πρόγραμμα, αλλά και οι συνθήκες που θα διαμορφωθούν, όπου θα φανούν πραγματικά οι αντοχές αυτής της ομάδας.

Να επισημάνουμε ότι σταδιακά θα αρχίσουν οι απουσίες από κάρτες. Στα πρώτα τρία παιχνίδια του δεύτερου γύρου θα λείψουν τρία βασικότατα στελέχη. Ο Κουρμπέλης με την Ξάνθη, ο Ινσούα εκτός με τη Λαμία και ο Κολοβέτσιος με την επικίνδυνη (αν βρεθεί στη μέρα της) ΑΕΛ. Προσθέστε και το γεγονός ότι δεν είναι βέβαιο πως θα γυρίσουν οι Μουνιέ, Κουλιμπαλί και πότε θα επιστρέψει ο Άλτμαν και γίνεται αντιληπτό ότι θα χρειαστεί αρκετοί παίκτες να καλύψουν το κενό και κυρίως να δώσουν το 100%. Ένα από τα στοιχήματα, λοιπόν, είναι πως θα μπορεί ο Παναθηναϊκός να καλύπτει τα κενά που θα δημιουργούνται.

Το δεύτερο είναι κατά πόσο θα μπορέσει να διατηρήσει μία καλή επαφή με τα αντίπαλα δίχτυα και να φτάνει ακόμα πιο εύκολα στο γκολ. Οι «πράσινοι» ξεκίνησαν με εκπληκτικές επιδόσεις με 12 γκολ σε πέντε αγώνες, αλλά σημείωσαν ακόμα 12 στα υπόλοιπα εννέα παιχνίδια τους. Τα οποία φυσικά ήταν τα πιο δύσκολα σε σχέση με το βατό πρόγραμμα στην αρχή.

Στοίχημα αποτελεί και η εικόνα του Παναθηναϊκού εκτός έδρας. Ή για την ακρίβεια τα αποτελέσματα. Διότι στον δεύτερο γύρο περνάει στην άκρη η εμφάνιση και η κάθε ομάδα κυνηγάει τον στόχο της. Εννοείται ότι από τη στιγμή που στις προτεραιότητες των Νταμπίζα, Δώνη είναι η εξέλιξη των παικτών, θα μετρήσει και η εμφάνιση, αλλά το αποτέλεσμα όταν λέγεσαι Παναθηναϊκός περνάει σε πρώτη μοίρα. Αν, φυσικά, συνδυαστούν νίκες με καλές εμφανίσεις ακόμα καλύτερα.

Εκτός έδρας οι «πράσινοι» ξεκίνησαν με επιτυχίες σε Ξάνθη, Λάρισα κι έκτοτε κόλλησαν. Στη συνέχεια ο Παναθηναϊκός φεύγει από το λεκανοπέδιο τρεις φορές. Πάει σε Λαμία, Γιάννινα, Λειβαδιά και Αγρίνιο (το ματς που οφείλεται από τον πρώτο γύρο). Πιο καυτή έδρα αυτή των Ηπειρωτών. Παίζει επίσης σε Περιστέρι, Νέα Σμύρνη, Ριζούπολη, και ΟΑΚΑ με την ΑΕΚ. Μπορεί σ’ αυτούς τους οκτώ αγώνες να πετύχει σίγουρα περισσότερες από δύο νίκες που έκανε στον πρώτο γύρο. Αν τα καταφέρει, ο στόχος της πεντάδας δεν χάνεται.

Εντός έδρας επίσης ο Παναθηναϊκός έχει προκλήσεις. Παίζει εντός με ΠΑΟΚ, Ολυμπιακό. Δεν έχει πάρει ντέρμπι μέχρι στιγμής και στο γήπεδό του έχει δείξει ότι είναι το αφεντικό (φάνηκε και με την ΑΕΚ, όπου ήταν καλύτερος) και με τον Ατρόμητο. Αν μη τι άλλο, θέλει ο Δώνης και οι ποδοσφαιριστές και βεβαίως και ο κόσμος μία νίκη επί μεγάλου αντιπάλου. Αυτή είναι μία από τις προκλήσεις στο δεύτερο μισό.

Ο 49χρονος τεχνικός, επίσης, θέλει από την ομάδα του να κάνει επίδειξη δύναμης και με ομάδες που είναι σκληροτράχηλες, επικίνδυνες, αλλά σε καμία περίπτωση δεν έχουν το ειδικό βάρος των «πρασίνων». Ομάδες, όπως ο Άρης, η Ξάνθη, ο Αστέρας Τρίπολης και ο Παναιτωλικός που διεκδικούν ευρωπαϊκό εισιτήριο (βαθμολογικά έως τώρα) δεν είναι εύκολες, αλλά είναι άνετα του χεριού του Παναθηναϊκού. Κι αποτελεί πρόκληση το πόσο επιβλητικός μπορεί να είναι ο Παναθηναϊκός σ’ αυτού του είδους τις αναμετρήσεις.

Η τελευταία μεγάλη πρόκληση είναι το κύπελλο. Θα φανεί όχι μόνο πόσο μακριά μπορεί να πάει ο Παναθηναϊκός στον θεσμό, αλλά και πόσο με το συγκεκριμένο ρόστερ, μπορεί ν’ αντεπεξέλθει στα συνεχόμενα ματς. Μπορεί όσο προχωρήσει στο κύπελλο το «τριφύλλι», να έχει δύο ή και τρία συνεχόμενα ντέρμπι (Κυριακή, Τετάρτη, Κυριακή). Τεράστιο στοίχημα, όπου θ’ αποδειχθεί πόσο εξελίσσονται τα νέα παιδιά και τι αντοχές έχουν. Θα μετρήσουν όλοι δυνάμεις, θα δοκιμάσουν τα όριά τους και θα είναι ακόμα πιο αξιόπιστο το δείγμα των δυνατοτήτων του φετινού Παναθηναϊκού.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ