Ο Σολδάνο, ο Μασούρας και τα λόγια του Μαρτίνς

Ο Σολδάνο, ο Μασούρας και τα λόγια του Μαρτίνς

Ο Πέδρο Μαρτίνς καλωσόρισε και τον Σολδάνο, αλλά έχει συγκεκριμένο πλάνο για την ένταξή του στο rotation και την 11άδα, όπως και τον Μασούρα. Η ομιλία του Πορτογάλου ενόψει Ξάνθης και η... εξόντωση.

Η προπόνηση της Πέμπτης ήταν διαφορετική από τις άλλες. Ο Πέδρο Μαρτίνς, μετά τον Γιώργο Μασούρα, υποδέχθηκε και παρουσίασε στους ποδοσφαιριστές τους, τον νέο τους συμπαίκτη. Τον Φράνκο Σολδάνο. Τον παίκτη που αποκτήθηκε για να δώσει λύσεις στην επιθετική ανομβρία και να προσδώσει διαφορετικά στοιχεία στην ερυθρόλευκη επίθεση σε σχέση με αυτά που προσφέρουν οι Γκερέρο, Χασάν και Μάνος.

Ο 48χρονος τεχνικός, λοιπόν, είχε μία σύντομη κατ’ ιδίαν συνομιλία με τον Σολδάνο στο Γεώργιος Καραϊσκάκης, όπου διεξήχθη η προπόνηση, άκουσε τον προπονητή του να τον καλωσορίζει και ενώπιον της ομάδας και αμέσως έπιασε δουλειά. Ακολούθησε σχεδόν το μισό πρόγραμμα των Ερυθρόλευκων και εν συνεχεία έκανε ατομικό πρόγραμμα. Κάτι απολύτως λογικό, καθώς παρότι είναι σε καλή κατάσταση (σ.σ. κάτι που φάνηκε και από τις μετρήσεις), έχει να παίξει ποδόσφαιρο από τις 8 Δεκεμβρίου, όταν και τελείωσε το πρωτάθλημα στην Αργεντινή. Με το προπονητικό επιτελείο του Ολυμπιακού να έχει ήδη καταρτίσει ειδικό πρόγραμμα, ώστε ο Σολδάνο να βρει ρυθμό και να προσαρμοστεί τάχιστα στα νέα δεδομένα. Κάτι που αναμένεται να γίνει άμεσα.

Τα πρώτα σχόλια που προκύπτουν από το Ρέντη για τον Αργεντινό σέντερ φορ αναφέρουν ότι έχει πολύ καλή επαφή με την μπάλα, ότι είναι ψηλός και δυνατός ποδοσφαιριστής, ενώ έδειξε να προσαρμόζεται γρήγορα στο νέο περιβάλλον, έχοντας καλή επαφή με τους νέους του συμπαίκτες. Κάτι στο οποίο βοηθάει πολύ και το γεγονός ότι μιλάει πολύ καλά αγγλικά και ιταλικά. Ωστόσο, το να γίνει… ανάλυση του τι έδειξε και τι όχι σε… μισή προπόνηση, είναι τουλάχιστον υπερβολικό και παράταιρο.

Αντίθετα, στον Ολυμπιακό έχουν αρχίσει να αποκτούν εικόνα των ικανοτήτων του Γιώργου Μασούρα. Ο 25χρονος εξτρέμ συμπληρώνει σχεδόν μία εβδομάδα στο Ρέντη και προσπαθεί να δείξει στον Πέδρο Μαρτίνς ότι ήρθε για να μείνει και πως αξίζει να πάρει ευκαιρίες. Κάτι όχι εύκολο και απλό σε μια ομάδα όπως ο Ολυμπιακός. Εξάλλου, τόσο ο Ελληνας ακραίος επιθετικός, όσο και ο Σολδάνο, θα πρέπει να είναι υπομονετικοί και να περιμένουν. Διότι ο Μαρτίνς δεν είναι… ανοιχτοχέρης με τους «νέους».

Ο Πορτογάλος έχει αποδείξει ότι δεν είναι «εύκολος» στο να αλλάζει τους ποδοσφαιριστές που ξέρει και εμπιστεύεται. Και από τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα ζητάει «αποδείξεις» ότι μπορούν και αξίζουν να είναι στην 11άδα. Θυμηθείτε την περίπτωση του Γκιγιέρμε, του Ναουέλ και γενικώς των παικτών που αποκτήθηκαν προς το τέλος της μεταγραφικής περιόδου. Ολοι πήραν ευκαιρίες, αλλά αφού ο προπονητής σιγουρεύτηκε ότι ξέρουν τι θέλει από αυτούς στο γήπεδο και έχουν πλήρη επίγνωση του τι (και πώς) παίζει ο Ολυμπιακός. Δεν πρέπει, λοιπόν, να προκαλέσει καμία έκπληξη εάν Σολδάνο και Μασούρας δεν είναι στις επιλογές στους πρώτες 2-3 αγώνες. Κάτι, βεβαίως, που δεν είναι θέσφατο και προφανώς μπορεί να αλλάξει, εάν Μασούρας και Σολδάνο επιβεβαιώσουν ότι ήρθαν για να παίξουν.

Η ΟΜΙΛΙΑ ΚΑΙ Η ΞΑΝΘΗ

Αλλάζοντας θέμα, είναι σαφές ότι στο μυαλό του Πέδρο Μαρτίνς υπάρχουν περισσότερα πράγματα από τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα. Και καθώς πλησιάζουμε στην επανέναρξη της αγωνιστικής δραστηριότητας, ο Πορτογάλος άρχισε να σφίγγει τα λουριά. Μάλιστα, αυτό φάνηκε και από την ομιλία του, ενόψει του αγώνα Κυπέλλου με την Ξάνθη, αλλά και ενόψει της μάχης για το πρωτάθλημα.

«Θέλω να δουλέψουμε σκληρά αυτές τις ημέρες. Εχουμε μπροστά μας σημαντικά και δύσκολα παιχνίδια, στα οποία πρέπει να ανταποκριθούμε και να πάρουμε νίκες», ανέφερε μεταξύ άλλων στους Ερυθρόλευκους, δείχνοντας να μην έχει καμία διάθεση να ρίξει την ένταση των προπονήσεων. Προπονήσεις που όλο αυτό το διάστημα είναι εξοντωτικές για τους παίκτες, καθώς πέραν του ότι κάποιες εξ αυτών ήταν διπλές, ο Μαρτίνς ανέβασε στο 100% την ένταση, ενώ δούλεψε πολύ και σε επί μέρους κομμάτια της φυσικής κατάστασης, αλλά και στην τακτική, με σκοπό να… θυμίσει σε όλους το πώς έπαιζε ο Ολυμπιακός πριν τη διακοπή. Με την προπόνηση της Πέμπτης να περιλαμβάνει κατά βάση κατοχή της μπάλας και τελειώματα, αλλά και ένα πάρα πολύ δυνατό διπλό σε ολόκληρο τον αγωνιστικό χώρο του Γ. Καραϊσκάκης, για σχεδόν μισή ώρα!

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ