Οι μεταγραφές όπως θα έπρεπε να είναι

Οι μεταγραφές όπως θα έπρεπε να είναι

Μια μεταγραφή… κανονικότητας που πρέπει να έχει και συνέχεια στην ΑΕΚ.

Να ξεκινήσω αναφέροντας ότι σπανίως ενθουσιάζομαι με ποδοσφαιριστές από την πρώην Γιουγκοσλαβία. Εχω μια λόξα από μικρός. Στο μπάσκετ αντιθέτως τους γούσταρα.

Ποδοσφαιριστές με ταλέντο, θράσος, τόλμη, αλλά που σχεδόν… πάντα στο κρίσιμο σημείο «χωλαίνουν» και κάνουν βήματα προς τα πίσω. Στο μπάσκετ έκαναν θραύση σε όλο τον πλανήτη, στο ποδόσφαιρο όχι. Και αυτοί που ήρθαν στα μέρη μας, συνήθως τέτοιας πάστας παίκτες ήταν.

Που κάποτε θα γινόντουσαν κάτι μεγάλο και σπουδαίο, αλλά πάντα κάτι… γινόταν στην πορεία και «στράβωνε» η δουλειά. Δεν ξέρω το γιατί, βλέπω το αποτέλεσμα. Παιδιά που βίωσαν τον πόλεμο, τις κτηνωδίες από πρώτο χέρι, και έχουν εύθραυστο συναισθηματισμό. Και αυτό το σέβομαι και το κατανοώ απόλυτα.

Και στην ΑΕΚ στην αρχή ήμουν πολύ επιφυλακτικός με τον Μάρκο Λιβάγια (δεν μιλάω καν για Τσόσιτς-Βράνιες…), εν συνεχεία «εκτοξεύθηκα» με την σταθερότητα του πέρυσι σε προσφορά με γκολ και δημιουργία και φέτος «προσγειώθηκα» με την εικόνα του αμέσως μετά την κλήση του στην Εθνική Κροατίας, τους φιναλίστ του Μουντιάλ. Είναι να τρελαίνεσαι…

Και κάπως έτσι έφτασε στα μέρη μας σήμερα ο Νέναντ Κρίστισιστς. Μια μεταγραφή για την οποία επέμενε η ΑΕΚ από τον Αύγουστο. Και αν δεν ήταν οι προκρίσεις του Ερυθρού Αστέρα στο Champions League θα είχε έρθει. Η ΑΕΚ δεν πήρε άλλον σε αυτήν την θέση και το… πλήρωσε ακριβά σε επίπεδο εικόνας και αποτελεσμάτων.

Τελικά έστω και τώρα έρχεται ο Σέρβος χαφ ο οποίος θα μπει με το «καλημέρα» στην ενδεκάδα. Η ομάδα και ο προπονητής τον έχουν μεγάλη ανάγκη άμεσα. Περιμένουν πολλά από αυτόν, οι προσδοκίες είναι μεγάλες. Σαν την επένδυση που έκανε η ΑΕΚ στον 28χρονο. Σεβαστό ποσό στον Ερυθρό Αστέρα ενώ μένει ελεύθερος σε 6 μήνες, στην κατηγορία των μεγάλων συμβολαίων στα «κιτρινόμαυρα» αποδυτήρια.

Όταν κάποιον τον θες και τον χρειάζεσαι, τον πληρώνεις και τον παίρνεις. Του το δείχνεις. Το δείχνεις παντού. «Εδώ σε αυτόν θα στηριχθεί η ΑΕΚ στον άξονα» βροντοφωνάζει η ΑΕΚ. Στα μάτια μου, στο μυαλό μου, έτσι θα έπρεπε να είναι οι μεταγραφές. Όχι μόνο της ΑΕΚ. Γενικά η φιλοσοφία. Ο παίκτης έρχεται σε μια ομάδα που ξέρει ότι τον έχει ανάγκη, του το δείχνει ότι τον θέλει πολύ και ο Ουζουνίδης αναλαμβάνει τα περαιτέρω.

Τώρα τι θα δούμε στο χορτάρι είναι άλλη συζήτηση. Κανείς δεν κάνει συμβόλαιο με τις πετυχημένες μεταγραφές. Και δη Ιανουάριο. Όμως το σκεπτικό της ΑΕΚ θα πρέπει να είναι αυτό και στις άλλες μεταγραφές. Και στου εξτρέμ και στου δεύτερου χαφ. Διότι μπορεί εντός ΠΑΕ να… χαμηλώνει η συζήτηση για δεύτερο χαφ, αλλά αυτό είναι κάτι το οποίο θα βρει μπροστά της η ΑΕΚ. Είτε άμεσα, είτε το καλοκαίρι.

ΥΓ: Και επειδή ο ίδιος ο Δημήτρης Μελισσανίδης ξέρει από ποδόσφαιρο και ψυχολογία και πως οι ομάδες που είχε στην ΑΕΚ δίχως τα μεγάλα μπάτζετ έπαιρναν τίτλους, πιθανότατα αντιλήφθηκε πόσο λάθος ήταν η στάση του, οι ατάκες του και οι αποφάσεις του στην προπόνηση μετά το Αγρίνιο στις 25 Νοεμβρίου. Χθες το απέδειξε ο ίδιος.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ