Με το βλέμμα στον Μάιο, αλλά και τον Αύγουστο…

Με το βλέμμα στον Μάιο, αλλά και τον Αύγουστο…

Τα στοιχεία που έλλειπαν από το παιχνίδι των ερυθρόλευκων επιθετικά έχουν προστεθεί με βάση τα αγωνιστικά προτερήματα χαρακτηριστικά των παικτών που έγκαιρα αποκτήθηκαν.

Εντάξει, έχει συμβεί και στο παρελθόν οι ομάδες που έπαιζαν το καλύτερο ποδόσφαιρο να μην παίρνουν μέσα στα γήπεδα αυτό που δικαιούνται. Η ΑΕΚ για παράδειγμα, το 1995 έπαιζε φανταστική μπάλα αλλά το πρωτάθλημα το πήρε εκείνη τη χρονιά ο Παναθηναϊκός. Στο «τσακ» όμως.

Αν το πρωτάθλημα τελείωνε τώρα ο ΠΑΟΚ θα το έπαιρνε με οχτώ βαθμούς διαφορά από τον δεύτερο Ολυμπιακό. Ολοι συμφωνούν ότι από ένα σημείο και μετά, οι ερυθρόλευκοι παίζουν το καλύτερο ποδόσφαιρο. Αυτό είναι αναμφισβήτητο όπως αναμφισβήτητο είναι ότι ο ΠΑΟΚ θα είχε δέκα βαθμούς διαφορά, αν δεν έτρεχε η τιμωρία των μείον δυο βαθμών από πέρσι. Με μια ισοπαλία στο Περιστέρι σε δεκατέσσερις αγωνιστικές είναι οι Θεσσαλονικείς. Αν εξαιρέσουμε το ματς στην Λαμία που το πήρε με τη βοήθεια του διαιτητή, σε όλα τα άλλα παιχνίδια ο ΠΑΟΚ ήταν καλύτερος από τους αντιπάλους του.

Μόνο σε ένα ματς ήταν αγωνιστικά ανύπαρκτος, αλλά με την βοήθεια της τύχης βγήκε νικητής. Η βαθμολογία θα ήταν εντελώς διαφορετικά αν σε εκείνο το παιχνίδι ο Ολυμπιακός έπαιρνε αυτό που άξιζε με βάση την εμφάνισή του, την εξαφάνιση του αντιπάλου και τις ευκαιρίες που έχασε.

Ο Ολυμπιακός έχει κάθε δικαίωμα να φωνάζει για τη συμπεριφορά που του επιφυλάσσουν (και) φέτος οι διαιτητές. Ωστόσο δεν είναι οι διαιτητές που δεν του επιτρέπουν να μετατρέψει σε γκολ τις πολλές και καθαρές ευκαιρίες που δημιουργεί σε κάθε παιχνίδι. Ανεξάρτητα λοιπόν από τα σφυρίγματα οι ερυθρόλευκοι έχουν να αναμετρηθούν με τη μόνη αδυναμία που παρουσιάζουν φέτος στο παιχνίδι τους. Για να λύσουν το πρόβλημά τους εργάστηκαν έγκαιρα. Οι μεταγραφικές κινήσεις του Ολυμπιακού τους χειμώνες γίνονταν  συνήθως προς το τέλος της μεταγραφικής περιόδου.

Αυτή τη φορά κινήθηκε έγκαιρα και προγραμματισμένα. Ο Γιώργος Μασούρας είναι εξτρέμ με τα στοιχεία που ήθελε ο κόουτς Μαρτίνς. Παίζει στη γραμμή σαν κλασικός εξτρέμ αλλά πατάει την περιοχή και σκοράρει. Εχει διαγώνια κίνηση και ξέρει να κινείται ως δεύτερος επιθετικός όταν η μπάλα έρχεται από την απέναντι πλευρά.

Ο Φράνκο Σολδάνο είναι ο μαχητής φορ με την ευχέρεια στο ψηλό παιχνίδι και τα τελειώματα «με τη μία». Τα στοιχεία που έλλειπαν από το παιχνίδι των ερυθρόλευκων επιθετικά έχουν προστεθεί με βάση τα αγωνιστικά προτερήματα χαρακτηριστικά των παικτών που έγκαιρα αποκτήθηκαν. Μια ακόμα μεταγραφική κίνηση θα έρθει αν γίνει τελικά να προσθέσει το κερασάκι στην τούρτα.

Ο Ολυμπιακός αγωνιστικά πλήρης, θα καταδιώξει τον ΠΑΟΚ διεκδικώντας όσες πιθανότητες του αναλογούν για να πάρει το πρωτάθλημα και με συνείδηση ότι δεν περνούν όλα από το χέρι του. Εχει όμως, μπροστά του την πρόκληση να συνεχίσει στο Γιουρόπα Λιγκ αποκλείοντας την Ντιναμό Κιέβου και να κατακτήσει το κύπελλο. Στην προκειμένη περίπτωση, αυτό που κάνει είναι να θωρακίζεται αγωνιστικά με το βλέμμα όχι μόνο στον Μάιο αλλά και στον Αύγουστο. Από όποια άποψη και να το πάρει κανείς, μιλάμε για έναν νέο σε αντίληψη και νοοτροπία Ολυμπιακό…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ