Αμερικάνικη κόντρα σε ελληνικό έδαφος

Αμερικάνικη κόντρα σε ελληνικό έδαφος

Δύο Αμερικάνοι στην ίδια πόλη. Πιτίνο εναντίον Μπλατ ή αλλιώς Παναθηναϊκός εναντίον Ολυμπιακού. Μπορεί ο Κόουτς του Ολυμπιακού να «κρατάει» και από το Ισραήλ, αλλά πρακτικά μιλάμε για δύο κόουτς που προέρχονται από την Μέκκα του μπάσκετ.

Ντέρμπι αιωνίων αριθμός 3. Μετά τα δύο στο ΟΑΚΑ, ένα για το πρωτάθλημα και ένα για την Ευρώπη, ήρθε η ώρα να τα πουν οι δυο τους και στο ΣΕΦ, στο πλαίσιο της πρώτης αγωνιστικής του δευτέρου γύρου της φετινής Euroleague. Στα δύο πρώτα ο νικητής ήταν ο ίδιος, ο γηπεδούχος Παναθηναϊκός. Τώρα ποιος θα πάρει το ροζ φύλλο;

Οι πράσινοι έχοντας πλέον τον Ρικ Πιτίνο στην άκρη του πάγκου τους, αντί του Τσάβι Πασκουάλ που μας χαιρέτησε, δείχνουν ικανοί να βάλουν δύσκολα στους παίκτες του Μπλατ και να διεκδικήσουν επί ίσοις όροις την νίκη μέσα στο Φάληρο. Σε περίπτωση που ισχυριζόταν κανείς, πριν την αντικατάσταση στην τεχνική ηγεσία του τριφυλλιού, ότι ο Παναθηναϊκός έχει πιθανότητες να κερδίσει στο ΣΕΦ, θα τον θεωρούσαν το λιγότερο τρελό. Με τραγικές επιδόσεις μακριά από το ΟΑΚΑ, όσο κι αν πάντα ένα ελληνικό ντέρμπι είναι ειδικών συνθηκών ματς, με πολύ κακή εικόνα εκτός έδρας, δεν υπήρχε δυνατότητα για αισιοδοξία ενόψει του ντέρμπι του δευτέρου γύρου στις τάξεις του εξάστερου. Ο ερχομός όμως του Ρικ Πιτίνο άλλαξε τα δεδομένα.

Ο Αμερικανός δάσκαλος του κολεγιακού μπάσκετ μοιάζει να έχει δώσει ζωή σε ένα σύνολο που μέχρι πρότινος έδειχνε να μην έχει σφυγμό. Θέλει μεταγραφές, αφού τα προβλήματα που υπάρχουν στη στελέχωση της ομάδας παραμένουν, αλλά οι παίκτες παρουσιάζονται απελευθερωμένοι και με καθαρό μυαλό στις επιλογές τους. Η μεγαλύτερη συνεισφορά του νέου προπονητή είναι στο αμυντικό κομμάτι του παιχνιδιού, εκεί που οι πράσινοι είναι κυριολεκτικά μεταμορφωμένοι. Παίζουν πολύ πιεστική άμυνα σε όλο το μήκος του γηπέδου, βγάζουν ενέργεια σε κάθε φάση και έχουν αυξήσει σε πολύ μεγάλο βαθμό τη συγκέντρωσή τους στη διεκδίκηση κάθε ριμπάουντ, κάθε μπάλας.

Οι ερυθρόλευκοι από την άλλη, προέρχονται από μία ήττα σοκ κόντρα στην τελευταία της βαθμολογίας Νταρουσάφακα. Αποτέλεσμα που μπορεί να μην τους κοστίζει σε πρώτη ανάγνωση, όμως εάν δεν προσέξουν στα επόμενα παιχνίδια στην έδρα τους, είναι ικανό να αλλάξει τα δεδομένα στη διεκδίκηση της τέταρτης προνομιούχου θέσης. Ο Ολυμπιακός είναι πιο σταθερός από τον αντίπαλό του, έχει καλύτερο ρεκόρ νικών έως τώρα και σίγουρα φαίνεται πιο πιθανό να τερματίσει ψηλότερα στην τελική κατάταξη. Το σημερινό παιχνίδι είναι τελείως διαφορετική ιστορία. Ρεκόρ, νίκες, αποτυχίες και προβλήματα μπαίνουν στο περιθώριο και δίνουν τη θέση τους στη διάθεση, στο πάθος, στην επιθυμία για τη νίκη έναντι του αιωνίου αντιπάλου.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ