Παναθηναϊκός : Το τέλειο ριφιφί…

Παναθηναϊκός : Το τέλειο ριφιφί…

Ο Παναθηναϊκός θα πρέπει τα κάνει όλα σωστά για να πάρει το «διπλό» στο ΣΕΦ.

Ο Παναθηναϊκός έχει πάρα πολύ δύσκολη αποστολή στο ΣΕΦ κόντρα στον Ολυμπιακό σε ένα παιχνίδι ειδικών συνθηκών και με πολλή ένταση.

Μπορεί να βρισκόμαστε στην 1η αγωνιστική του β’ γύρου της Ευρωλίγκας, αλλά το ντέρμπι «αιωνίων» είναι εκείνο που συνταράσσει τις δυο ομάδες.

Ο Παναθηναϊκός έχει χάσει πολύ έδαφος, είναι 11ος στη βαθμολογία και έχει 7-8 ρεκόρ μέχρι στιγμής. Αναζητά απεγνωσμένα νίκες μακριά από το ΟΑΚΑ για να μπορέσει να καλύψει αυτό το χαμένο έδαφος και ο αγώνας στο ΣΕΦ είναι μια καλή ευκαιρία.

Το έχει ξανακάνει, είναι περισσότερο οικείο το περιβάλλον και ξέρει πως έχει περισσότερες πιθανότητες σε σχέση με τις άλλες έδρες.

Το 2-0 επί του Ολυμπιακού που έχει ως τώρα, αναμφίβολα μετρά υπέρ του στον ψυχολογικό τομέα και κυρίως η αλλαγή που έχει επιφέρει η έλευση του Ρικ Πιτίνο κάνουν πολλούς στο «πράσινο στρατόπεδο» να αισιοδοξούν πως μπορούν να τα καταφέρουν.

Είναι ένα ντέρμπι και εκεί μετρούν πολλά περισσότερα από τις εντολές ή τις εμπνεύσεις των προπονητών. Συνήθως είναι οι παίκτες που «αποφασίζουν» με την εικόνα και την απόδοσή τους.

Το θέμα δηλαδή είναι ποιος Παναθηναϊκός θα εμφανιστεί στο ΣΕΦ. Εκείνος του Πασκουάλ ή εκείνος του Πιτίνο;

Ο Ιταλοαμερικανός θα προσπαθήσει και πάλι από την άμυνα να βρει τρόπο για να επιβάλει στο παρκέ το ρυθμό που τον βολεύει. Δυνατή άμυνα, πίεση στη μπάλα, «παγίδες» στον ΛεΝτέϊ και τον Σπανούλη και έλεγχος των ριμπάουντ θα είναι οι βασικοί άξονες του πλάνου του.

Επίσης θα επιδιώξει να φθείρει τον Μιλουτίνοβ με φάουλ όσο το δυνατόν πιο γρήγορα αναγκάζοντας τον Μπλατ να τον αποσύρει από τη… σκακιέρα.

Στην επίθεση η κατάσταση είναι πιο δύσκολη. Κι αυτό διότι ουσιαστικά ο Παναθηναϊκός θα παραταχθεί χωρίς δυάρι σε καλή κατάσταση. Ο Λάνγκφορντ δεν θα παίξει και ο Παππάς είναι με αμυγδαλίτιδα κάνοντας τον… ταλιμπάν για να παίξει. Συνεπώς θα πρέπει οι Λοτζέσκι, Παπαπέτρου και Λεκαβίτσιους να παίξουν ακόμα και σούτινγκ γκαρντ για να βρεθούν λύσεις στο σκοράρισμα.

Συνεπώς θα χρειαστεί συνεχής κίνηση χωρίς τη μπάλα, καλά σκριν και ευστοχία από την περιφέρεια.

Ο Καλάθης είναι ο «κινητήριος μοχλός» και ο Πιτίνο θα επιδιώξει να τον «ξεκουράσει» στο ματς αφήνοντάς τον μακριά από τις «μάχες», ώστε να τον έχει «φρέσκο». Ξέρει πως Παπανικολάου, Τουπάν, Στρέλνιεκς και Γκος θα αναλάβουν το μαρκάρισμά του και θα πρέπει να έχει τον αρχηγό του πανέτοιμο στα κρίσιμα σημεία.

ΥΓ. Θα είναι το πρώτο παιχνίδι του Ιωάννη Παπαπέτρου στο ΣΕΦ με τη φανέλα του Παναθηναϊκού. Ο διεθνής άσος το καλοκαίρι αποφάσισε να πάρει τη μεγάλη απόφαση και προφανώς είχε στο μυαλό του αυτή τη στιγμή. Πάλεψε πολύ τις πρώτες εβδομάδες για να πείσει τον εαυτό του να μην μπαίνει στη σύγκριση και να μην πιέζεται. Το ίδιο θα πρέπει να κάνει κι απόψε. Να κάνει το παιχνίδι του και να είναι συγκεντρωμένος μακριά από τις ιαχές της εξέδρας. Αυτή τη δική της δουλειά κι αυτός τη δική του…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ