Περί λευκής πετσέτας

Περί λευκής πετσέτας

Ο Ολυμπιακός εμφανώς ανώτερος καθάρισε 75-69 τον Παναθηναϊκό κι ο Κώστας Καίσαρης, ανατρέχει στη λευκή πετσέτα. Που όπως δεν ίσχυε το Νοέμβριο δεν ισχύει και τον Ιανουάριο.

ΠΕΡΙ της μεγάλης μπουκιάς της μεγάλης κουβέντας και της λευκής πετσέτας. Δεν έχουν περάσει δύο μήνες από το Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 79-70 για το πρωτάθλημα. Στις 18 Νοεμβρίου, όταν ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος δήλωνε:

«Ντέρμπι, το λέτε εσείς, από την αρχή της χρονιάς λέω ότι ο Ολυμπιακός έχει ρίξει λευκή πετσέτα. Δεδομένο ότι πρέπει να κερδίζουμε τον Ολυμπιακό στη έδρα μας, ειδικότερα όταν είναι ένας τέτοιος Ολυμπιακός. Κακώς το παιχνίδι έφτασε να κριθεί στο τελευταίο δεκάλεπτο. Έπρεπε να είχαμε παίξει καλύτερα και να είναι μεγαλύτερη η διαφορά».

ΔΕΝ επρόκειτο για μία δήλωση χλευασμού στον αντίπαλο. Διαπίστωση έκανε το αφεντικό του μπασκετικού Παναθηναϊκού. Ότι ο μεγάλος αντίπαλος, δεν είναι πλέον ανταγωνιστικός. Κάπου τα έχει παρατήσει. Στον αθλητισμό, λέγονται καμιά φορά και παραπάνω κουβέντες. Δεν είναι κακό. Μέρος του παιχνιδιού θα το έλεγες. Όταν είσαι όμως τόσα χρόνια μέσα στα γήπεδα, το να κάνεις διαπιστώσεις. Νοέμβριο μήνα, συνιστά τεράστιο ρίσκο.

ΚΑΙ σε ότι έχει να κάνει με το πρωτάθλημα, ο Παναθηναϊκός είναι πρώτος με διαφορά μίας νίκης, στο +9 του μεταξύ τους παιχνιδιού στο ΟΑΚΑ. Στην Ευρωλίγκα ωστόσο ο κατάσταση δεν δείχνει εύκολα αναστρέψιμη. Οι πράσινοι βρίσκονται στην 11η θέση κι έχουν μπροστά τους, ένα πρόγραμμα βουνό. Μετά το εντός έδρας τη Τετάρτη με τη Μπάγερν, ακολουθούν τρία σερί εκτός έδρας. Με Μπαρτσελόνα Κάουνας και Μακάμπι. Η σεζόν στο μπάσκετ είναι μεγάλη. Ο Παναθηναϊκός άλλαξε προπονητή κι έφερε τον Πιτίνο. Έχει τη δυνατότητα ν αλλάξει και παίκτες. Ν αλλάξει την εικόνα του 65-79 της Παρασκευής στο του ΣΕΦ. Που καθ υπερβολή θα μπορούσες να τη χαρακτηρίσεις λευκή πετσέτα.

ΠΟΣΟ όμως μπορεί να διορθωθεί και μέχρι που μπορεί να φτάσει αυτός ο Παναθηναϊκός; Σε ότι έχει να κάνει με την Ευρωλίγκα, το να καταφέρει να φτάσει στο φάιναλ-φορ της Βιτόρια, μπορείς να το θεωρήσεις απίθανο. Η υπέρβαση που καλούνται να πραγματοποιήσουν οι πράσινοι, δείχνει σ ένα βαθμό και κάτω από προϋποθέσεις, εφικτή μέχρι την οκτάδα, Με τις θέσεις 8 7 ακόμα και την 6, ωστόσο να δίνουν θεωρητικές και μόνο ελπίδες. Όχι ουσιαστικές. Όταν ο 8ος δηλαδή θα βρει μπροστά του στα πλέι-οφ τη Φενέρ με μειονέκτημα έδρας. Κι ο 7ος μία από Ρεάλ ΤΣΣΚΑ επίσης με μειονέκτημα.

ΑΝ τελικά οι πράσινοι δουν, όπως όλα δείχνουν τα παιχνίδια της Βιτόρια, από τηλεόραση θα είναι το έβδομο κατά σειρά φάιναλ-φορ που θα αποτυγχάνουν να δώσουν το παρών. Με τη τελευταία τους συμμετοχή, να ανατρέχει στο 2012 στη Κωνσταντινούπολη. Επί Παύλου και Ζελικό. Επτά χρόνια, αν τελικά συμπληρωθούν θα είναι για τον εξάστερο πολλά. Με τον Ολυμπιακό αντίστοιχα όντας 4ος, να κρατάει τη τύχη στα χέρια του και τις ελπίδες του, για να ταξιδέψει στη Βιτόρια, ακέραιες.

ΕΙΠΑΜΕ όμως. Η σεζόν στο μπάσκετ είναι μεγάλη. Οι δυο τους θα ξαναβρεθούν στον ημιτελικό του Κυπέλλου (ουσιαστικά τελικός) τον Φεβρουάριο στο ΟΑΚΑ. Θ ακολουθήσει το ματς του δεύτερου γύρου, για το πρωτάθλημα στο ΣΕΦ και τα πλέι-οφ. Αυτή τη στιγμή ο Ολυμπιακός δείχνει και είναι εμφανώς καλύτερος. Λευκή πετσέτα, ωστόσο στο μπάσκετ Ιανουάριο μήνα δεν πέταξε κανείς.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ