Ας φτιάξει ομάδα να πάει στο φάιναλ φορ του ΟΑΚΑ

Ας φτιάξει ομάδα να πάει στο φάιναλ φορ του ΟΑΚΑ

Εκτός του πρώην προπονητή του, που ήταν "λίγος" για τα δεδομένα του συλλόγου, οι περισσότεροι παίκτες που υπάρχουν στο ρόστερ είναι επίσης "λίγοι" για έναν τόσο μεγάλο σύλλογο με έξι ευρωπαϊκά στην τροπαιοθήκη του. Έλληνες και ξένοι.

Αν ο Καλάθης δεν είναι καλά, τότε όλος ο Παναθηναϊκός δεν είναι καλά. Το έχουμε ακούσει χίλιες φορές, αλλά δεν έχει γίνει τίποτα για να αλλάξει. Εδώ και δύο χρόνια γίνεται η ίδια κουβέντα, αλλά εδώ και δύο χρόνια δεν έχει έρθει ένας παίκτης που θα κάνει τα… ρεπό του Καλάθη.

Παλεύει ο Παναθηναϊκός να κάνει παίκτη πρώτης γραμμής τον Λεκαβίτσιους, αλλά όσο κι αν το παλέψει, ο Λιθουανός δεν θα γίνει. Παλεύει ο Παναθηναϊκός να «βαφτίσει» ηγέτες παίκτες που σε άλλες εποχές δεν θα περνούσαν ούτε… απ’ έξω. Βγάλαμε τον Μάικ Τζέιμς υπέρ παίκτη, που κέρδιζε ένα παιχνίδι και έχανε δύο, που στην Ιταλία έγινε… viral, αφήνοντας την μπάλα για να πιάσει το δόντι του.

Παλεύει ο Παναθηναϊκός να αναστήσει τον Λάσμε, παλεύει να βρει τον παλιό Γκιστ, παλεύει να βρει σουτέρ, ενώ πλην του Λοτζέσκι δεν έχει ούτε έναν κλασικό σουτέρ. Συγνώμη, αλλά χωρίς σουτ δεν μπορείς να είσαι ανταγωνιστικός σε μια διοργάνωση όπως η Ευρωλίγκα. Θα υπάρχουν μονάχα κάποιες εξάρσεις, κάποιες βραδιές όπως αυτή με την ΤΣΣΚΑ που έμπαιναν σχεδόν όλα, αλλά αυτά θα είναι οι εξαιρέσεις. Ο κανόνας είναι σκληρός. Είναι αυτός που είδαμε – και – στο ΣΕΦ.

Ο Τσάβι Πασκουάλ έχει μεγάλη ευθύνη για όλα όσα άφησε στον Ρικ Πιτίνο. Μια ομάδα χωρίς αρχή, μέση και τέλος, χωρίς προσωπικότητα, με τσακισμένη ψυχολογία και με φόβο κάθε φορά που βγαίνει από το ασφαλές περιβάλλον του ΟΑΚΑ. Είτε παίζει στη Μαδρίτη, είτε στο ΣΕΦ, είτε στην… Μπούντουσνοστ, ο Παναθηναϊκός μπαίνει στο γήπεδο με την ψυχολογία του αουτσάιντερ.

Συγνώμη, αλλά τον Παναθηναϊκό διαφορετικά τον μάθαμε. Και διαφορετικά θέλουμε να τον βλέπουμε σε κάθε γήπεδο. Και εκτός του πρώην προπονητή του, που ήταν «λίγος» για τα δεδομένα του συλλόγου, οι περισσότεροι παίκτες που υπάρχουν στο ρόστερ είναι επίσης «λίγοι» για έναν τόσο μεγάλο σύλλογο με έξι ευρωπαϊκά στην τροπαιοθήκη του. Έλληνες και ξένοι.

Ο Παναθηναϊκός οφείλει, με όσα όπλα έχει, να πάρει το Κύπελλο, από τη στιγμή που ο ημιτελικός – «τελικός» με τον Ολυμπιακό είναι στο ΟΑΚΑ στις 13 Φεβρουραρίου, οφείλει να πάρει το πρωτάθλημα και πάνω απ’ όλα οφείλει το ερχόμενο καλοκαίρι να αλλάξει ΟΛΑ όσα χρειάζονται ώστε την επόμενη σεζόν να φτιάξει μια ομάδα που θα πάει στο φάιναλ φορ. Στο φάιναλ φορ που θα γίνει στο σπίτι του.

Να γίνει ξανά ο Παναθηναϊκός που ονειρεύεται ο κόσμος του. Τα «μέτρια» δεν ταιριάζουν στον μπασκετικό Παναθηναϊκό. Τα εφτά χρόνια μακριά από τα φάιναλ φορ δεν είναι απλώς πολλά. Είναι… αιωνιότητα. Και πρέπει να μπει ένα στοπ… Ανεξαρτήτως χρημάτων. Ας γίνει η υπέρβαση σε όλα για να γίνει και πάλι ο Παναθηναϊκός η ομάδα που θαύμαζε και σεβόταν ολόκληρη η Ευρώπη.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ