Το «Athens Alive», η Ελλάδα των εκλογών και ο Παναθηναϊκός των δύο δρόμων

Το «Athens Alive», η Ελλάδα των εκλογών και ο Παναθηναϊκός των δύο δρόμων

Ο Παϊρότζ φεύγει, η κοινοπραξία «Athens Alive» επιστρέφει, η επιφυλακτικότητα παραμένει και ο Παναθηναϊκός μοιάζει αυτή τη στιγμή να έχει δύο δρόμους για το μέλλον του.

Δύο εβδομάδες έμειναν για το φινάλε της Αύξησης Μετοχικού Κεφαλαίου της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, που προκηρύχθηκε στις 21 Σεπτεμβρίου και χρήματα φυσικά όχι μόνο δεν έχουν μπει από τον Παϊρότζ Πιεμπονγκσάντ (πλην ενός εκατομμυρίου ευρώ), αλλά ο Ταϊλανδός μοιάζει πλέον ως μια τελειωμένη ιστορία.

Η λογική λέει πως η «σφραγίδα» του τέλους της συγκεκριμένης τουλάχιστον… μυστήριας ιστορίας θα μπει από τον ίδιο τον Γιάννη Αλαφούζο με κάποια ανακοίνωση/δήλωση, προκειμένου να μην περιμένει και ο κόσμος που ακόμα ελπίζει σε… δράκους πως θα αλλάξει η κατάσταση. Και με αυτή τη σφραγίδα θα περάσουμε στο επόμενο στάδιο, που θα μοιάζει με το προηγούμενο. Η σφιχτή οικονομική πολιτική θα συνεχιστεί, η ομάδα δεν θα μπορεί να κάνει οποιαδήποτε μεταγραφική υπέρβαση, το άγχος θα παραμείνει. Τουλάχιστον αγωνιστικό ο Δώνης και οι ποδοσφαιριστές του σκορπούν ελπίδες και φιλοδοξίες.

Η σημερινή είδηση που μεταφέρει η εφημερίδα Live Sport σχετικά με το «Athens Alive» πρέπει να αντιμετωπιστεί με επιφυλακτικότητα. Σαφώς και η συγκεκριμένη ιστορία είναι απείρως πιο σοβαρή από εκείνη του Παϊρότζ και της «Pan Asia», διότι εδώ μιλάμε με ονόματα και διευθύνσεις. Ξέρουμε ποιοι είναι, ξέρουμε ποιος εκπροσωπεί τι, ξέρουμε τι θέλουν. Και το έχουν κάνει ξεκάθαρο όχι προς εμάς, αλλά προς την ίδια την κυβέρνηση. Αν μη τι άλλο, οφείλουμε να αντιμετωπίσουμε τη συγκεκριμένη προσπάθεια με σεβασμό, αλλά για το αν μπορεί να προχωρήσει πρέπει να κρατάμε χαμηλούς τόνους.

Είναι αρκετά ταλαιπωρημένος ο κόσμος του Παναθηναϊκού και δεν έχει πλέον ούτε την αντοχή, ούτε τη διάθεση να βγει και να… πανηγυρίσει για εκτοξεύσεις, γήπεδα, μεταγραφάρες κτλ. Χρειάζονται πράξεις. Αποδείξεις. Να δει χειροπιαστά πράγματα, να δει χειραψίες που θα σημαίνουν συμφωνίες, να δει να προχωρούν έργα. Όλα τα υπόλοιπα θα παραμένουν μια απλή… φαντασίωση, στο μέγεθος που ορίζει του καθενός το μυαλό. Άλλωστε στα όνειρα δεν υπάρχει ταβάνι. Ο καθένας μπορεί να ονειρευτεί ό,τι θέλει και για όσο θέλει.

Η Ελλάδα οδεύει σε προεκλογική περίοδο και αυτό είναι ένα κομμάτι που ίσως να βοηθήσει το «Athens Alive» να προχωρήσει, αν οι άνθρωποι της κοινοπραξίας κινηθούν έξυπνα, μεθοδικά και γρήγορα. Ποια κυβέρνηση δεν θα ήθελε, λίγο πριν πάει στις κάλπες, να έχει ικανοποιημένο ένα μεγάλο κομμάτι της φίλαθλης Ελλάδας; Και μάλιστα μιας ομάδας που τούτη την ώρα φαίνεται να έχει δύο δρόμους: της λιτότητας του Αλαφούζου ή της επιστροφής στην κανονικότητα του «Athens Alive» – Δημήτρη Γιαννακόπουλου.

Είναι λοιπόν και αυτό ένα σκέλος που θα πρέπει να μετρήσουμε στις προβλέψεις για το μέλλον της συγκεκριμένης ιστορίας, που αφορά άμεσα και τον Παναθηναϊκό. Και λέμε άμεσα γιατί ο Γιαννακόπουλος ήταν ξεκάθαρος σε κάθε του δημόσια τοποθέτηση. Και έλεγα πως με το «Athens Alive» και με ισχυρούς συμπαίκτες μαζί του, θα αναλάβει το τεράστιο βάρος της αναγέννησης του ποδοσφαιρικού Παναθηναϊκού.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ