Ποσοτική διαφορά

Ποσοτική διαφορά

Ο Ολυμπιακός χρειάζεται μια νίκη, ο Παναθηναϊκός θέλει 2/2 για να παραμείνει στο παιχνίδι…

Η δικαβολοβδομάδα δεν αλλάζει τα δεδομένα, απλά μας κάνει να περιμένουμε λιγότερο. Βεβαίως, μπορεί η κόπωση να παίξει τον ρόλο της, από την άλλη δεν προλαβαίνεις ούτε να πανηγυρίσεις, ούτε να απογοητευτείς. Όπως και να ‘χει, δεν είναι κάτι καινούριο, άρα δεν παίζει πλέον ρόλο στην όλη διαδικασία.

Ο Ολυμπιακός (μπαίνει χρονικά πρώτος στα παιχνίδια) κυνηγά μια νίκη σε δύο αγώνες, για να είναι όχι απλά καλά, αλλά πολύ καλά. Υποδέχεται την Μπασκόνια και με ενδεχόμενη νίκη αποκτά κάτι παραπάνω από το απόλυτο πλεονέκτημα απέναντί της: τη χρησιμοποιεί (αν και δύσκολα θα προκύψει) ως σημείο αναφοράς για οποιαδήποτε πολλαπλή ισοβαθμία, αφού θα μετρά δύο νίκες απέναντί της.

Συνολικά οι «ερυθρόλευκοι» μπορούν να κρατήσουν την 4η-5η θέση, αν υπερασπιστούν την έδρα τους και πάρουν άλλη μια εκτός ΣΕΦ νίκη (για παράδειγμα κόντρα στην Γκραν Κανάρια, ή στην Μπούντουσνοστ). Αν κι ακόμα είναι νωρίς και πολλά θα διαφοροποιηθούν, αυτή η συνθήκη μοιάζει να τους φέρνει στο σημείο που θέλουν.

Μετά την Μπασκόνια θα ταξιδέψουν στη Μαδρίτη, για να παίξουν κόντρα στη Ρεάλ, σε μια αναμέτρηση όπου η ήττα μόνο εκτός προγράμματος δεν είναι. Δεν συζητάμε τι μπορεί να συμβεί σε περίπτωση νίκης, αλλά και με 1/2 έχουν βγάλει το πλάνο τους και με το παραπάνω. Άρα, λοιπόν, για να μην κυνηγούν ανεμόμυλους, θέλουν νίκη επί της Μπασκόνια και μετά πηγαίνουν δίχως άγχος, κόντρα σε μια ομάδα – φαβορί για την πρόκριση στο φάιναλ φορ. Ως εκ τούτου, όλη η διαβολοβδομάδα είναι το ματς στο ΣΕΦ.

Αυτή είναι και η… ποσοτική διαφορά με τον Παναθηναϊκό. Οι «ερυθρόλευκοι», έχοντας 10 νίκες, μπορούν να παραμείνουν σε υψηλή συγκομιδή, αρκεί να υπερασπιστούν το ΣΕΦ (δίχως να υπολογίζω μέσα στις… προβλεπόμενες νίκες κι αυτή επί της ΤΣΣΚΑ). Οι «πράσινοι» χρειάζονται πολλά περισσότερα από τις εναπομείνασες νίκες στο «Νίκος Γκάλης». Άρα, η νίκη επί της Μπάγερν είναι αναγκαία και ικανή συνθήκη για να συνεχίσουμε να συζητάμε, αλλά από μόνη της δεν φτάνει.

Ο Παναθηναϊκός πρέπει να επιβληθεί των Γερμανών (άνευ άλλου) και μετά να διεκδικήσει στη Βαρκελώνη, κόντρα στην Μπαρτσελόνα, αυτό που δεν έχει πετύχει μέχρι τώρα: Μια… σοβαρή εκτός έδρας νίκη (έχει επιβληθεί μόνο επί της Μπούντουσνοστ).

Είναι λάθος να υποτιμήσει κανείς την ομάδα από το Μόναχο, όμως δεν έχει το περιθώριο το «τριφύλλι» να συζητήσει για άλλο αποτέλεσμα, πέραν της νίκης. Κι αφού κατακτηθεί αυτή, είναι αναγκαία και η επικράτηση επί της Μπαρτσελόνα. Οι «πράσινοι» δεν καλύπτονται ούτε με ενδεχόμενη ήττα κάτω των έξι πόντων (76-70 είχαν νικήσει τους «μπλαουγκράνα»), καθώς ΔΕΝ κυνηγούν μόνο τους Καταλανούς.

Επαναλαμβάνω, γιατί μπορεί κάποιοι να έπιασαν την ιστορία από τη μέση, ότι δεν είναι ζητούμενο να πλασαριστεί κάποιος στους «8» και να πάει στα πλέι οφ, αλλά να αποφύγει το… τρίγωνο των βερμούδων (Φενέρμπαχτσε / Ρεάλ / ΤΣΣΚΑ) και δη με μειονέκτημα έδρας, αν κι αυτό είναι το μικρότερο των προβλημάτων. Άρα για να μην κυνηγά το ακατόρθωτο, ας είναι ρεαλιστής, να παλέψει για την 5η (τουλάχιστον) θέση.

Συνεπώς ο Ολυμπιακός ψάχνει μια νίκη σε δύο αναμετρήσεις, ο Παναθηναϊκός θέλει δύο στα δύο. Το αν μπορούν θα το δείξουν πάνω στο παρκέ. Σημειώστε, πάντως, ότι όσο μειώνονται οι αγώνες, μειώνονται κι οι ευκαιρίες για όσους κυνηγούν, άρα αυτό είναι καλό για τους «κόκκινους» και κακό για τους «πράσινους».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ