Με το βλέμμα σε Κάουνας και Μιλάνο

Με το βλέμμα σε Κάουνας και Μιλάνο

Το πρώτο και βασικότερο είναι να πάρει ο Ολυμπιακός το δικό του παιχνίδι απόψε στο ΣΕΦ κόντρα στην Μπασκόνια. Πέρα όμως από το δικό του κομμάτι, είναι σίγουρο, πως θα ρίχνει κρυφές ματιές σε Κάουνας και Μιλάνο. Εκεί δοκιμάζονται σήμερα και αύριο Εφές και Μπαρτσελόνα αντίστοιχα απέναντι σε Ζάλγκιρις και Αρμάνι. Το ιδανικό θα ήταν για τους ερυθρόλευκους να συνδυαστεί το δικό τους θετικό αποτέλεσμα με ήττες των άλλων μνηστήρων της τέταρτης θέσης.

Ο Ολυμπιακός προέρχεται από δύο μεγάλες νίκες σε Ελλάδα και Ευρώπη. Πήρε με χαρακτηριστική άνεση το ντέρμπι με τον αιώνιο αντίπαλο του στην Euroleague την περασμένη Παρασκευή και μετά από 48 ώρες έπραξε το ίδιο και για το ελληνικό πρωτάθλημα κόντρα στην πάντα υπολογίσιμη ΑΕΚ. Η εβδομάδα που διανύουμε είναι από τις λεγόμενες διαβολοβδομάδες, δηλαδή από εκείνες που περιλαμβάνουν back to back αγωνιστικές. Παραδοσιακά οι ερυθρόλευκοι πάνε εξαιρετικά και θέλουν αυτές τους τις επιδόσεις να τις επαναλάβουν και τώρα. Αντίπαλοι τους η Μπασκόνια σήμερα στο ΣΕΦ και η Ρεάλ την Πέμπτη στη Μαδρίτη. Η ομάδα του Μπλατ βρίσκεται σε τροχιά τετράδας και θέλει να παραμείνει εκεί. Για να γίνει αυτό, θα πρέπει να πάρει όλα τα ματς που της έχουν απομείνει στον Πειραιά και από κει και πέρα να κάνει το καλύτερο μακριά από την έδρα της.

Μέχρι τώρα ως βασικοί διεκδικητές της τέταρτης προνομιούχου θέσης, εκτός της ελληνικής ομάδας, εμφανίζονται η Εφές και η Μπαρτσελόνα. Αμφότερες στην πρώτη, από τις δύο αγωνιστικές της εβδομάδας, δοκιμάζονται μακριά από την έδρα τους. Οι Τούρκοι παίζουν στο Κάουνας με την Ζαλγκίρις και οι Καταλανοί στο Μιλάνο με την Αρμάνι. Παιχνίδια δύσκολα και εξαιρετικά σημαντικά όχι μόνο για τους φιλοξενούμενους, αλλά και για τους γηπεδούχους. Η 17η αγωνιστική είναι κομβική για τη συνέχεια της διοργάνωσης. Οι ερυθρόλευκοι δεν θέλουν να σκέφτονται ούτε ως αστείο την πιθανότητα της ήττας απόψε στο Φάληρο. Βρίσκονται σε εξαιρετική κατάσταση και επιθυμούν να συνεχίσουν με νικηφόρο αποτέλεσμα απέναντι στους Βάσκους πριν από το μεγάλο ματς της Μαδρίτης, βάζοντας οριστικά στο περιθώριο το σοκ της ήττας στην Τουρκία από την ουραγό Νταρουσάφακα. Ο Ολυμπιακός θέλει να πάρει το ματς και να μεταφέρει την αναγκαιότητα της νίκης και το άγχος στους αντιπάλους του.

Αγωνιστικά οι Βάσκοι είναι γεμάτοι προβλήματα. Έρχονται χωρίς τον ηγέτη τους, Τόρνικε Σενγκέλια και έναν από τους καλύτερους περιφερειακούς τους παίκτες, τον Γκρέιντζερ. Ο τελευταίος βέβαια λείπει αρκετό καιρό. όμως δεν παύει, να αποτελεί σημαντική απώλεια για την ομάδα του Περάσοβιτς. Η έλευση του Κροάτη προπονητή, που γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα στην Μπασκόνια και κυρίως » καταλαβαίνει» τον πρόεδρο Κερεχέτα, έβαλε ξανά στο κόλπο της πρόκρισης τους οικοδεσπότες του φετινού Final- Four, οι οποίοι όμως απαιτείται να κάνουν πλέον νίκες εκτός προγράμματος. Δεν έχουν πια την πολυτέλεια να αφήνουν ματς και γι΄αυτό θα παίζουν στα κόκκινα σε κάθε έδρα. Το έδειξαν αυτό και την προηγούμενη Παρασκευή στην Πόλη εναντίον της Φένερ που πάλεψαν μέχρι το τέλος για κάτι καλό. Οι παίκτες του Μπλατ έχουν τον πρώτο λόγο για την νίκη αρκεί να βγάλουν στο παρκέ την εικόνα του πρόσφατου ντέρμπι. Τα ριμπάουντ θα παίξουν καθοριστικό ρόλο, όπως και η απόδοση του Μιλουτίνοφ. Το έχουμε πει πολλάκις ότι ο Σέρβος είναι το βαρόμετρο του φετινού Ολυμπιακού. Σήμερα θα βρει απέναντι του παίκτες που μπορούν να τον δουν στα μάτια, όπως ο Πουαριέ και ο Βόιτμαν. Ιδιαίτερη προσοχή θέλει ο Σίλντς, που βρίσκει εσχάτως ρυθμό και ο πάντα επικίνδυνος Τζάνινγκ. Κλειδί, λοιπόν, ο Σέρβος σέντερ και πόσο χρόνο θα παραμείνει στο παρκέ. Τα υπόλοιπα το βράδυ….

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ