Η επικίνδυνη στροφή είναι για δύο…

 Η επικίνδυνη στροφή είναι για δύο…

Μιλάμε όμως για την απότομη στροφή που πρέπει να πάρει ο ΠΑΟΚ στην Τρίπολη λες και η στροφή που πρέπει να πάρει ο Ολυμπιακός στην Λειβαδιά δεν έχει κίνδυνο ντεραπαρίσματος.

Όποιος βιάζεται να βγάλει συμπεράσματα, σκοντάφτει. Προσωπικά δεν μου λέει και πολλά πράγματα ότι ο ΠΑΟΚ έχασε στην Πάτρα. Θα μπορούσε με την ίδια εμφάνιση να έχει νικήσει. Στην εμφάνιση στέκομαι, που ήταν συνέχεια των εμφανίσεων τις οποίες εδώ και τρεις μήνες πραγματοποιεί η ομάδα του Λουτσέσκου. ΠΑΟΚ χωρίς ρυθμό και φαντασία στο παιχνίδι του με μια κακή και ασύνδετη μεσαία γραμμή που ούτε παραγωγικά λειτουργούσε ούτε αμυντικά προσέφερε. Εδώ και καιρό, ισχυρίζομαι πως το πρόβλημα του ΠΑΟΚ έχει να κάνει με την αναιμική παρουσία της μεσαίας γραμμής του. Το συγκεκριμένο πρόβλημα κατάφερνε να μακιγιάρει η εκτελεστική δεινότητα του Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς ο οποίος με τις κινήσεις και την κλάση του κατάφερνε να βγάζει από την μύγα ξύγκι και να χαρίζει τους τρεις πόντους της νίκης στην ομάδα του.

Τώρα που ο Πρίγιοβιτς θα αυξάνει ραγδαία τις καταθέσεις του στις τράπεζες, ο Λουτσέσκου πρέπει να βρει κι άλλους τρόπους για να μαζεύει νίκες ο πρωτοπόρος. Όποιος μείνει στο παιχνίδι της Πάτρας και σχηματίσει την εντύπωση ότι κάπως έτσι θα είναι ο ΠΑΟΚ και στην Τρίπολη, κάνει μεγάλος λάθος. Και πιο μαχητικός θα είναι και πιο ποιοτικός ειδικά στα άκρα της άμυνας που ειδικά για τον Δικέφαλο του Βορρά λογίζονται και ως άκρα της επίθεσης. Φυσικά, και ο Αστέρας Τρίπολης θα είναι πιο ποιοτική ομάδα από την Παναχαϊκή. Στη δε μεσαία γραμμή, η παρουσία του Μαουρίσιο θα κάνει τον ΠΑΟΚ πιο ορθολογικό στην ανάπτυξη του παιχνιδιού. Όσο για την κορυφή της επίθεσης δεν γίνεται να αλλάξει κάτι. Ο Καρέλης που σκόραρε στην Πάτρα θα κληθεί να το επαναλάβει απέναντι σε παίκτες όπως ο Πασαλίδης και ο Τριανταφυλλόπουλος.

Μιλάμε όμως για την απότομη στροφή που πρέπει να πάρει ο ΠΑΟΚ στην Τρίπολη λες και η στροφή που πρέπει να πάρει ο Ολυμπιακός στην Λειβαδιά δεν έχει κίνδυνο ντεραπαρίσματος. Το ματς στα Πηγάδια έδειξε πως τέτοιος κίνδυνος υπάρχει. Λίγες οι ευκαιρίες που δημιούργησαν οι ερυθρόλευκοι. Όσες δημιούργησαν τις έχασαν με αποκορύφωμα τα δυο δοκάρι του Φορτούνη που η γκίνια δεν λέει να τον εγκαταλείψει. Κατά συνέπεια  τα άλυτα επιθετικά προβλήματα του Ολυμπιακού -πάντα παρόντα- τον απειλούν σε κάθε αγώνα και υπονομεύουν τις καλές εμφανίσεις του.

Γενικά μιλάμε γιατί η εμφάνιση στα Πηγάδια δεν μπορεί να θεωρηθεί καλή. Το επισήμανε εύστοχα ο ίδιος ο Πέδρο Μαρτίνς αναφερόμενος ειδικά στο πρώτο ημίχρονο.  Η επιθετική τριπλέτα που χρησιμοποίησε ο Πορτογάλος κόουτς (Ναουέλ, Φετφατζίδης, Γκερέρο) ήταν όχι μόνο άσφαιρη αλλά και αναιμική. Όλη η δουλειά έγινε από τον Φορτούνη. Κι αν ο ΠΑΟΚ περιστρεφόταν εκτελεστικά γύρω από τον σπουδαίο Σέρβο, οι ερυθρόλευκοι περιστρέφονται παραγωγικά, και εκτελεστικά σε ένα βαθμό, από τον σπουδαίο διεθνή χαφ. Το γεγονός δεν κολακεύει την ομάδα ούτε τους άλλους συμπαίκτες του με εξαίρεση και πάλι τον Τοροσίδη, οι σέντρας του οποίου σήμαιναν συναγερμό στην περιοχή της Ξάνθης.

Ήρθαν έτσι τα πράγματα που η πρώτη αγωνιστική του δεύτερου γύρου μπορεί να κλείσει ή να ανοίξει την συζήτηση για τον πρωταθλητή. Όσο δύσκολη είναι όμως η έξοδος του ΠΑΟΚ στην Τρίπολη άλλο τόσο δύσκολη μπορεί να αποδειχτεί η αποστολή του δυσκοίλιου επιθετικά Ολυμπιακού, στην Λειβαδιά…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ