Κοιτάτε Μπίλι και Γιώργο, έρχεται και ο Παπ…

Κοιτάτε Μπίλι και Γιώργο, έρχεται και ο Παπ…

Ο Ολυμπιακός που γεννά ηγέτες, η επιστροφή του Ερυθρόλευκου DNA και ο απογαλακτισμός από τον Σπανούλη όπως το επιζητά ο Μπλατ..

Αρνείται να φύγει με 0-2 από διαβολοβδομάδα ο Ολυμπιακός. Δεν το σκέφτεται καν. Οι Ερυθρόλευκοι κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν την αδιαθεσία του Μιλουτίνοφ. Το χειρότερο για μία ομάδα είναι αυτό το… ξαφνικό. Όταν γνωρίζει εξ αρχής ότι κάποιος θα λείψει, τότε μπορεί να συσπειρωθεί. Συνήθως προβλήματα της τελευταίας στιγμής, αποπροσανατολίζουν και στην συγκεκριμένη περίπτωση έδιναν το πλεονέκτημα στην Μπασκόνια που για 35 λεπτά έκανε πάρτι στο ζωγραφιστό του Ολυμπιακού με τον Πουαριέ και τον Βόιτμαν.

Και όμως η ομάδα του Μπλατ άφησε όλες τις δυσκολίες στην άκρη. Το έχουμε ξαναγράψει. Θυμίζει πια Λερναία Ύδρα. Ο Μίλου στο κρεβάτι του πόνου, ο Στρέλνιεκς σε κακό βράδυ, ο Σπανούλης μακριά από τον καλό του εαυτό και… παρκαρισμένος στον πάγκο (θα επεκταθώ στην πορεία γι αυτό). Και όμως και πάλι γεννήθηκαν πρωταγωνιστές και ηγέτες. Ο Παπανικολάου πήρε από το χεράκι την ομάδα του και την οδήγησε σε μία ακόμα ανατροπή. Την ίδια ώρα ο Γκος έγινε ο ιθύνων νους των Ερυθρόλευκων, ο ΛεΝτέι πετύχαινε το ένα φόλοου μετά το άλλο και ο Ολυμπιακός κατέκτησε μία ακόμα νίκη στον φετινό Μαραθώνιο της Ευρωλίγκας.

Αυτό είναι το χάρισμα της ομάδας του Μπλατ την χρονιά που διανύουμε. Δεν είναι μόνο ο Σπανούλης ή ο Πρίντεζης που έχουν την δυνατότητα να σκοράρουν ή ο Μιλουτίνοφ. Ολοι είναι ικανοί να «πληγώσουν» κάθε αντίπαλο..

ΕΝΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΑΠ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ

Και δεν είναι μομφή ο μεσότιτλος για τον Παπαπέτρου. Κάθε άλλο. Ο Κώστας Παπανικολάου φέτος μπορεί να νιώθει και λιγάκι… ριγμένος από την κριτική που του έχει γίνει, και από εμάς και από τον κόσμο. Το θέμα είναι ότι ο Κωστής ήταν πάντα εκεί. Δίπλα στην ομάδα, έτοιμος να πάρει την ευθύνη και ας χάσει το σουτ, χωρίς να κρύβεται όταν η περίσταση χρειάζεται θαρραλέες προσωπικότητες. Δεν του έβγαινε, είχε μπερδευτεί με τους πολλούς φόργουορντ. Φαινόταν αυτό, αλλά δε το έβαλε κάτω.

Είναι το σπίτι του εδώ. Νιώθει οικεία και έχει καταλάβει ότι σιγά σιγά οφείλει και αυτός να βγαίνει μπροστά. Δεν είναι πια 22 χρονών. Ούτε ο Γιώργος και ο Βασίλης είναι μικροί. Ο «Παπ» είναι ο επόμενος ηγέτης του Ολυμπιακού. Ο παίκτης που θα στηρίξουν πολλά οι πρόεδροι των Ερυθρόλευκων για τα επόμενα χρόνια. Δεν χρειαζόταν το ματς με την Μπασκόνια για να το μάθουμε αυτό. Απλά η εμφάνισή του μας το υπενθύμισε.

Σε βραδιά με ρεκόρ καριέρας, ο Παπανικολάου έκανε κάτι πιο σημαντικό. Είπε σε κάθε επικριτή του ότι όχι απλά δεν ξόφλησε, αλλά είναι έτοιμος να αναλάβει ευθύνες και να κουβαλήσει στην πλάτη του την ομάδα του…

ΤΑ ΕΥΣΗΜΑ ΣΤΟΝ ΜΠΛΑΤ ΓΙΑ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ

«Χρειαζόμασταν πεντάδες με μεγαλύτερο μέγεθος και καλύτερες στην άμυνα. Το κάναμε και με την Φενέρ, αλλά ηττηθήκαμε. Δεν ήταν στο πλάνο μου να παίξει 11 λεπτά (σ.σ. ο Βασιλης Σπανούλης). Ήταν απόφαση που πάρθηκε κατά την διάρκεια του αγώνα. Είναι ασυνήθιστο και σίγουρα δεν θα το βλέπουμε συχνά. Ξέρετε την πορεία μου. Έχω κοουτσάρει πάρα πολύ καλούς παίκτες και είναι ένας από τους σπουδαιότερους, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως αν χρειαστεί, δεν θα τον αφήσω ξανά στον πάγκο, όπως και τον οποιοδήποτε». Τάδε έφη Ντέιβιντ Μπλατ για τον αρχηγό του Ολυμπιακού και τον ελάχιστο χρόνο που χρησιμοποιήθηκε.

Μετά το παιχνίδι με την Φενέρμπαχτσε και την ήττα στο ΣΕΦ, παρότι διαφώνησα με την λογική του ότι στην τελευταία φάση πρέπει να είναι ο Σπανούλης, επικρότησα το θάρρος του Μπλατ που αποφάσισε να κερδίσει πράγματα από το να κερδίσει στα σίγουρα ένα παιχνίδι. 

Όπως είχα πει και τότε, ο καθένας κρίνεται από τις επιλογές του και μπορεί για κάποιους να είναι… βίαιος αυτός ο απογαλακτισμός, για τον Μπλατ δεν είναι καν θέμα συζήτησης. Γνωρίζει ότι ο Σπανούλης είναι ο φυσικός ηγέτης αυτής της ομάδας, όμως είναι ακριβοδίκαιος και κρίνει το ποιος είναι έτοιμος να προσφέρει. Ανθρωπος είναι και αυτός και κάνει και λάθη, όμως εμένα αυτό που μου αρέσει είναι ότι δεν διστάζει να ακολουθήσει τα πιστεύω του.

Οσο για αυτούς που συνεχίζουν το… γαϊτανάκι τους κατά του προπονητή του Ολυμπιακού; Είπαμε. Δεν τον ενδιαφέρει η κριτική, δεν μας βλέπει στα 5 μέτρα, τον ενδιαφέρει η δουλειά του και η ομάδα του. Σας αρκεί; Νομίζω πως όχι και παλι τα ίδια θα γράφετε και θα λέτε… Ξυδάκι.

ΥΓ1 Ο Ολυμπιακός πηγαίνει τώρα την Μαδρίτη για ένα παιχνίδι χωρίς άγχος. Αυτά είναι και τα καλύτερα ματς για μία ομάδα. Θα πάει να το διεκδικήσει στα ίσα. Χωρίς φόβο και με μπόλικο πάθος. Αν τα καταφέρει καλώς. Αν αποτύχει κανένα απολύτως πρόβλημα…

ΥΓ2 Το refuse to lose δεν έφυγε ποτέ. Υπήρχε βαθιά χαραγμένο σε αυτήν την ομάδα, η οποία έκανε τον κύκλο της και φέτος μας σκορπάει χαμόγελα σε κάθε ευκαιρία. Απολαύστε την, μην μιζεριάζετε στα social media και χαρείτε την υγεία που βγάζει. Όλοι μαζί χάνουν και όλοι μαζί κερδίζουν. Και όσο γίνονται ακόμα περισσότερο παρέα, τόσο αποπνέουν σιγουριά για τη συνέχεια. Το φοβερό φέτος; Εχουν γίνει ένα με το σύνολο και οι ξένοι. Δεν υπάρχει τρανότερο παράδειγμα από την βιντεοκλήση του Μπόγρη στον άτυχο Μιλουτίνοφ. Τι παλικάρι είσαι ρε Μπογρίνιο…

ΥΓ3 Ο Μπλατ αποδεικνύει ότι δεν έχει εμμονές από τον τρόπο που διαχειρίζεται τον Μαντζαρη ακόμα και όντας άστοχος. Σε αυτό το ματς έπαιξε 27 λεπτά. Και πάλι ψάχνετε εσείς τις στατιστικές και τα λεφτά που παίρνει. Τον προπονητή του πάντως δεν φάνηκε να τον επηρεάζει αυτό…

ΥΓ4 Να κάνω και το παραπονάκι μου. Επρεπε στο ΣΕΦ να υπήρχε περισσότερος κόσμος. Μόνο το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό είναι δηλαδή; Του… πεταματού είναι η Μπασκόνια; Δεν νομίζω… Απλά μόνο τότε τα κινητά μας χτυπάνε ασταμάτητα για ένα εισιτήριο. Προσωπικά από εμένα τέρμα αυτό. Οποιος θέλει θα στήνεται στο ίντερνετ ή τον γκισέ για να πάρει. Το λέω αυτό επειδή με την Μπασκόνια, σε ένα γεμάτο ΣΕΦ, ο Ολυμπιακός δεν θα είχε κανένα απολύτως πρόβλημα..

ΥΓ5 Οσο για την μεταγραφή; Οι μάνατζερ κάνουν καλή δουλειά. Προτείνουν στον Ολυμπιακό, «προτείνουν» και στα σάιτ. Ο ίδιος ο προπονητής τονίζει ασταμάτητα ότι πιστεύει την παρέα του και θέλει να την στηρίξει και αν θα πάρει παίκτη θα πάρει για να ανεβάσει επίπεδο την ομάδα του και όχι να χαλάσει τη χημεία της. Ολοι πιστεύουμε ότι θέλει παίκτη ο Ολυμπιακός. Συμφωνώ. Μήπως όμως άλλος έχει τις τύχες της ομάδας στα χέρια του; Λέω εγώ τώρα… Είπαμε, είναι αμέτρητη η λίστα με τους παίκτες που έχουν προταθεί. Υπομονή να έχετε..

ΥΓ6 Το μεσημέρι της Τρίτης έγραψα στο τουίτερ μου (αν έχετε ρε παιδιά ακολουθείστε με στο @TolisLeoussis )  πως θεωρώ λάθος ως επιλογή να πάρει ο Παναθηναϊκός τον Κιλπάτρικ και όχι τον Ναναλι. Εάν ήταν μεταξύ των 2 και value for money είναι ο πρώην παίκτης της Φενέρ και εμπειρία από Ευρωλίγκα έχει και ξέρει ότι το American Dream πέταξε για αυτόν. Βέβαια μερικές ώρες αργότερα ο Νάναλι ακύρωσε τα όποια σενάρια, λέγοντας ότι δεν σκέφτηκε ποτέ να έρθει στην χώρα μας. Όπως και να έχει, ο Παναθηναϊκός βάζει στο ρόστερ του ένα πολυταλαντούχο παίκτη. Εάν μπει στο κλίμα της ομάδας του, μόνο κέρδη θα έχει…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ