Καλές οι μεταγραφές, αλλά σήμερα υπάρχει μόνο η νίκη

Καλές οι μεταγραφές, αλλά σήμερα υπάρχει μόνο η νίκη

Μεταγραφικά η μισή δουλειά έγινε. Ο περιφερειακός που ήθελε ο Ρικ Πιτίνο ήρθε. Απομένει ο ψηλός για να αλλάξει ριζικά η εικόνα του φετινού Παναθηναϊκού. Σήμερα όμως υπάρχει και ένα ματς. Για την ακρίβεια υπάρχει ένας αγώνας επιβίωσης για τους πράσινους. Η νίκη κόντρα στους Βαυαρούς το βράδυ είναι μονόδρομος.

Η μεταγραφική ενίσχυση, η πρώτη φάση της τουλάχιστον, είναι πλέον γεγονός. Ο ισχυρός άνδρας της πράσινης Κ.Α.Ε, Δημήτρης Γιαννακόπουλος, ανακοίνωσε αργά χθες το βράδυ, η επίσημη επιβεβαίωση ήρθε σήμερα το πρωί, την απόκτηση του Σον Κιλπάτρικ. Ο παίκτης που ήθελε ο νέος κόουτς και που η διοίκηση της ομάδας έκανε την οικονομική υπέρβαση για να τον φέρει. Ο Αμερικανός γκαρντ μόνο φθηνή λύση δεν είναι και σίγουρα ο Παναθηναϊκός έδειξε τη διάθεση να προβεί σε μεταγραφή ικανή να του αλλάξει το φετινό του status. Αρκετά όμως με το μέλλον. Στο παρόν τι γίνεται. Εκεί υπάρχει το αποψινό ματς με την Μπάγερν στο Ο.Α.Κ.Α. Παιχνίδι τελικός για το μέλλον της ομάδας στη διοργάνωση. Μετά από έναν κακό πρώτο γύρο και ακόμα χειρότερη εκκίνηση στον δεύτερο, περιθώρια για νέες απώλειες εντός έδρας δεν υπάρχουν. Οι πράσινοι για να έχουν ρεαλιστικές ελπίδες πρόκρισης στα play- off επιβάλλεται να κερδίσουν όλα τα ματς στην Αθήνα και από κει και πέρα να αναζητήσουν ότι καλύτερο μπορούν μακριά από την Ελλάδα.

Do or die λοιπόν απόψε για τον Πιτίνο και τους παίκτες του. Η γερμανική ομάδα πλήγωσε το τριφύλλι στον πρώτο γύρο, σε ένα παιχνίδι που κρίθηκε στην τελευταία κυριολεκτικά φάση με την λάθος πάσα του Τζέιμς Γκιστ. Οι πράσινοι θέλουν να επιστρέψουν στα θετικά αποτελέσματα μετά την ήττα και την πολύ κακή εμφάνιση της προηγούμενης αγωνιστικής στο ΣΕΦ κόντρα στον αιώνιο αντίπαλο τους. Η αλήθεια είναι πως δεν βρίσκονται και στην καλύτερη τους κατάσταση. Πέρα από το ψυχολογικό βάρος υπάρχουν και απουσίες. Οι γηπεδούχοι θα παραταχθούν απόψε τόσο χωρίς τον Κιθ Λάνγκφορντ, που απουσιάζει καιρό τώρα, όσο και χωρίς τον Θανάση Αντεντοκούμπο που χτύπησε στο ματς για το ελληνικό πρωτάθλημα εναντίον του Χολαργού την περασμένη Κυριακή. Σημαντικές ελλείψεις επομένως για την ελληνική ομάδα, μιας και ο μεν Αμερικάνος γκαρντ βοηθάει πολύ στο σκοράρισμα, ειδικά όταν κολλάνε οι υπόλοιποι, ενώ ο Έλληνας φόργουορντ αποτελεί κινητήριο δύναμη στην άμυνα και την πίεση που αρέσκεται να εφαρμόζει ο νέος προπονητής.

Απώλειες βεβαία θα έχουν και οι Βαυαροί. Μπούκερ και ίσως Γιόβιτς θα βρίσκονται για ακόμα ένα παιχνίδι στα πιτς και αυτό σαφέστατα δημιουργεί προβλήματα στον Ράντονιτς. Αυτή τη στιγμή οι Γερμανοί έχουν μια παραπάνω νίκη από το τριφύλλι και κατέχουν, μέχρι να γίνει το αποψινό, την τελευταία θέση που οδηγεί στην επόμενη φάση της Euroleague. Οι χθεσινές ήττες της Ζάλγκιρις, από την Εφές στο Κάουνας και της Μπασκόνια, από τον Ολυμπιακό στον Πειραιά, βοηθούν την προσπάθεια του τριφυλλιού ν επιστρέψει σε τροχιά πρόκρισης. Εάν μάλιστα χάσει και το Μιλάνο σήμερα εντός από την φορμαρισμένη Μπαρτσα τότε θα έχει τριτώσει το καλό. Νίκη σήμερα λογικά σημαίνει και κάλυψη της διαφοράς αφού η ήττα στον πρώτο γύρο είχε έρθει με μόλις ένα πόντο. Κλειδί για την επικράτηση το βράδυ θα είναι το μακρινό σουτ και ο έλεγχος των ριμπάουντ. Είναι άλλωστε οι δύο τομείς, που από την αρχή της σεζόν, ο Παναθηναϊκός βγάζει ζητήματα. Το Ο.Α.Κ.Α δίνει τεράστια ώθηση στην ομάδα και αν μπουν δυνατά από το πρώτο λεπτό θα έχουν κάνει μεγάλο βήμα για την νίκη. Η Μπάγερν έχει σέρβικη λογική στο παιχνίδι της και δεν πρόκειται να τα παρατήσει εύκολα, όποτε οι γηπεδούχοι δεν πρέπει να χαλαρώσουν ούτε λεπτό. Κερδίζεις σήμερα και πας την Παρασκευή στη Βαρκελώνη για την υπέρβαση. Παραδοσιακά πάντως οι διαβολοβδομάδες δεν πάνε στο τριφύλλι. Μακάρι να αλλάξει το σκηνικό αυτή τη φορά…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ