Η «πανοπλία» του Καλάθη

Η «πανοπλία» του Καλάθη

Ο Κιλπάτρικ που αποκτήθηκε για να προστατεύσει τον αρχηγό και ο «τελικός» κόντρα στη Μπάγερν.

Η πίεση που προκάλεσε η ήττα και κυρίως η εμφάνιση στο ΣΕΦ έφερε την αντίδραση της διοίκησης που επιτάχυνε τις διαδικασίες για να ενισχυθεί ο Παναθηναϊκός στην περιφέρεια.

Ο Ρικ Πιτίνο αποφάσισε πως ο Σον Κιλπάτρικ θα είναι ο παίκτης που θα φορέσει τη φανέλα με το τριφύλλι στο στήθος ποντάροντας στο γεγονός ότι τον ξέρει αρκετά καλά, αλλά και από τις πολλές πληροφορίες που συνέλεξε στην απέναντι πλευρά του Ατλαντικού.

Με την κίνηση αυτή οι πράσινοι επιδιώκουν να φορέσουν «πανοπλία» στον Νικ Καλάθη. Το πρόβλημα στη διαχείριση του ελληνοαμερικανού, αλλά και του διαστήματος που αυτός είναι στον πάγκο δεν λέει να λυθεί παρά την φιλότιμη προσπάθεια του Λεκαβίτσιους.

Την ίδια στιγμή υπάρχει σοβαρό πρόβλημα στο περιφερειακό σουτ, αφού εκτός των Παππά και Λοτζέσκι δεν υπάρχει αξιόπιστος σουτέρ από μέση και μακρινή απόσταση.

Λόγω του ύψους (1.94μ) και της σωματοδομής του εξάλλου μπορεί να βοηθήσει στο αμυντικό ροτέισον στις άμυνες με αλλαγές, αλλά και στα ριμπάουντ, κάτι που ο Λεκαβίτσιους όχι μόνο αδυνατούσε να προσφέρει, αλλά η υπόλοιπη ομάδα προσπαθούσε να τον «κρύψει».

Το μεγάλο μειονέκτημα για τον Αμερικανό βέβαια είναι πως δεν έχει παίξει ξανά μακριά από τις ΗΠΑ, δεν έχει εμπειρία από την Ευρώπη, αλλά αυτό είναι κάτι που μπορεί να ξεπεραστεί με τον καιρό.

Το θέμα όμως είναι πως θα πρέπει να προσφέρει λύσεις… χθες και να προσαρμοστεί όσο το δυνατόν πιο σύντομα στα νέα δεδομένα.

Από εκεί και πέρα απόψε ο Παναθηναϊκός ουσιαστικά παίζει τη ζωή του στην Ευρωλίγκα. Αν χάσει από τη Μπάγερν Μονάχου στο ΟΑΚΑ, τα πράγματα γίνονται σχεδόν αδύνατα και ο αποκλεισμός από τα πλέι όφ θα είναι πλέον ορατός.

Διότι θα πρέπει να κερδίσει… σχεδόν παντού προκειμένου να καλύψει το χαμένο έδαφος.

Αντίθετα, μια νίκη (και με υπερκάλυψη του 80-79 της ήττας στο Μόναχο) θα ανανεώσει τις ελπίδες τους να βρεθούν στην οκτάδα.

Στον αντίποδα, η ομάδα του Ντέγιαν Ράντονιτς, που με το 8-8 έχει υπερβεί τις προσδοκίες που υπήρχαν στην αρχή της σεζόν ξέρει πως έχει μπροστά της μια καλή ευκαιρία για να πετάξει έξω έναν μεγάλο διεκδικητή της πρόκρισης.

Η άμυνα θα είναι και πάλι η «κινητήρια δύναμη» του Παναθηναϊκού και από αυτή θα βρει τις λύσεις για να επιβάλει το ρυθμό του στο παιχνίδι. Κάθε άλλη παρέκκλιση από το συγκεκριμένο πλάνο, θα τον βάλει σε περιπέτειες…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ