Ολυμπιακός : Περιμένοντας την (επόμενη) γκέλα

Ολυμπιακός : Περιμένοντας την (επόμενη) γκέλα

Η εικόνα δεν συμβαδίζει με τα αποτελέσματα και την κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Όποιος διαφωνεί, ας σκεφτεί ότι την επόμενη εβδομάδα περιμένει ο Παναιτωλικός στο Αγρίνιο

Στην Κέρκυρα γιατί ήρθαν από τον πάγκο Τζούρτζεβιτς και Μάριν και το ανέτρεψαν.
Με τον Λεβαδειακό διότι καθάρισε ο Κούτρης με μια καραμπόλα στο 84΄.
Στη Νέα Σμύρνη γιατί ο Φορτούνης -κέρδισε και- εκτέλεσε πέναλτι στο 87΄.
Εντός με τον Απόλλωνα πριν από λίγο, γιατί ήρθαν ως έξτρα επιλογές ο Καρίμ και ο Πάρντο.

Οι τέσσερις από τις έξι νίκες του Τάκη Λεμονή στο πρωτάθλημα.

Πέμπτη αυτή επί του ΠΑΟΚ (1-0) που ο Δικέφαλος έχασε μόνος του, καθώς δεν έχει τέτοια προβλήματα μακριά από την Τούμπα και ας έσπασε απόψε το… ρόδι. Και μένει μονάχα το 5-1 με τον Πλατανιά όπου όντως οι Ερυθρόλευκοι πέρασαν όντως ένα εύκολο ενενηντάλεπτο σε δύο μήνες και κάτι.
Κατά τα άλλα; Ήττα από τον Ατρόμητο στο Φάληρο, ήττα και από τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο.

Αυτή είναι η εικόνα του Ολυμπιακού στη Σούπερ Λιγκ με προπονητή τον Τάκη Λεμονή. Η εικόνα της ομάδας στο διάστημα Οκτώβρης-Νοέμβρης συν τα… ψιλά του Δεκέμβρη. Πρώτοι είναι βεβαίως οι Πειραιώτες. Για τα καλά στο κόλπο του τίτλου σύμφωνα με την βαθμολογία. Δεν βλέπονται όμως. Δεν πείθουν ούτε τους εαυτούς τους. Πρόοδος μηδέν.

Είναι θέμα χρόνου η επόμενη γκέλα. Ίσως στο Αγρίνιο με τον Παναιτωλικό την επόμενη εβδομάδα. Ίσως πιο κάτω φιλοξενώντας τον ΠΑΣ. Αυτό μαρτυρά το ποδόσφαιρο που παρουσιάζουν. Η ανασταλτική λειτουργία τους, που μοιάζει με… βούτυρο απλωμένο σε φρυγανιά. Η ποιότητα της δημιουργίας. Η παρέμβαση του προπονητή που είπε προχθές ότι θα δουλέψει την ομάδα στην διακοπή των Χριστουγέννων, όταν δηλαδή θα πάρουν οι ποδοσφαιριστές επτά-οκτώ ημέρες άδεια.

Απόψε ο Λεμονής στο 60΄αποφάσισε να αλλάξει σέντερ φορ (!) με το ματς στο 1-1. Μέσα στο Καραϊσκάκη. Με αντίπαλο τον Απόλλωνα. Και όχι μόνο δεν το πλήρωσε, αλλά του βγήκε και όλας μιας και ο Ανσαριφάρντ πέτυχε τα δύο γκολ που άλλαξαν και το αποτέλεσμα και τις εντυπώσεις.
Γιατί έκανε αυτή την αλλαγή; Διότι ενώ ο ίδιος έλεγε μετά πως ήταν σίγουρος για την εξέλιξη του ματς και δεν ανησυχούσε καθόλου, είχε τον φόβο στο μάτι για μια κόντρα μπάλα του Απόλλωνα!

«Μπορείς να τους ξεγελάς όλους για λίγο καιρό, λίγους όλο τον καιρό, αλλά όχι όλους όλο τον καιρό» διατύπωσε ο Άβρααμ Λίνκολν και προφανώς η εφαρμογή του στην ποδοσφαιρική εικόνα του Ολυμπιακού ταιριάζει γάντι.

Όχι βεβαίως πως είναι οι άλλοι καλύτεροι. Ο ΠΑΟΚ που περιμένει με τη σειρά του την επόμενη γκέλα μακριά από τη Θεσσαλονίκη, η ΑΕΚ που τα θέματα «εσωτερικού» του Χιμένεθ στα αποδυτήρια και οι τραυματισμοί έχουν κάνει το ρόστερ της να φαντάζει πολύ μικρό για να αντέξει σε πρωταθλητισμό.

Το πρωτάθλημα κυλά στην λογική του… λιγότερο χειρότερου. Αυτό δεν συμφέρει ούτε το ακριβότερο ρόστερ, ούτε την ομάδα που πολλοί και διάφοροι περιμένουν στη γωνία. Όποιος το καταλαβαίνει, έχει καλώς…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ