Αυτά τα έκανε ο Αρδίζογλου αλλά ήταν παικταράς!

Αυτά τα έκανε ο Αρδίζογλου αλλά ήταν παικταράς!

Ο Λούκας Μπογιέ μπορεί να σκάσει μέχρι και γάιδαρο με την αγωνιστική συμπεριφορά του. Δεν υπακούει σε κανέναν κανόνα  τακτικής μέσα στο γήπεδο. Μοιάζει να τον ενδιαφέρει μόνο το πώς θα πάρει την μπάλα και θα πάει επάνω στον πρώτο αντίπαλο που θα βρει.

Για την αναιμική εμφάνιση της Ενωσης απέναντι στον Κισσαμικό  γράφονται κι άλλα κείμενα. Εδώ θα εξετάσουμε την αγωνιστική συμπεριφορά ενός παίκτη που ήρθε το καλοκαίρι για να καλύψει το κενό που άφησε αποχωρώντας ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος. Υποτίθεται ότι τα λαγωνικά της ΑΕΚ έπαιξαν διεξοδικά. Ρώτησαν, είδαν και είδαν με τα μάτια τους. Τα έκαναν όλα αυτά λοιπόν και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η δουλειά που θέλει η ομάδα θα γίνει από έναν νεαρό αργεντινό, τον Λούκας Μπογιέ.

Αυτόν τον Μπογιέ που αγανακτισμένος ο Ουζουνίδης τον απέσυρε στο ημίχρονο του παιχνιδιού με τον Κισσαμικό. Ηρθε δανεικός λοιπόν ο Μπογιέ και διαβάσαμε ότι επρόκειτο περί ενός παικταρά που θα κόβει τις αντίπαλες άμυνες στην μέση με την καρδιά ενός μαρουλιού. Τι είδαμε μέχρι τώρα: μερικές όμορφες κλειστές ντρίμπλες, ένα παίκτη που δεν θέλει να την δίνει από το δεξί στο αριστερό και ένα πολύ ωραίο γκολ στο ματς πρωταθλήματος με τον Αρη. Αυτά τα ολίγα κι όποιος τυχόν είδε κάτι παραπάνω, ας μας διορθώσει.

Ο Λούκας Μπογιέ μπορεί να σκάσει μέχρι και γάιδαρο με την αγωνιστική συμπεριφορά του. Δεν υπακούει σε κανέναν κανόνα  τακτικής μέσα στο γήπεδο. Μοιάζει να τον ενδιαφέρει μόνο το πώς θα πάρει την μπάλα και θα πάει επάνω στον πρώτο αντίπαλο που θα βρει.

Πριν προχωρήσω παρακάτω θα σας διηγηθώ μια ιστορία βγαλμένη από τα αποδυτήρια της Εθνικής Ομάδας, στα τέλη δεκαετίας του εβδομήντα με τον αείμνηστο Παναγούλια στον πάγκο της. Ο Αλκέτας αφού έχει πει την εντεκάδα, εξηγεί τι ακριβώς ζητεί από τους έντεκα. Εχει ξεκινήσει από τον Βασίλη Κωνσταντίνου, έχει περάσει από τον Γιάννη Γούναρη, τον Κώστα Ιωσηφίδη, και πάει λέγοντας. Φτάνει στον δέκατο που είναι ο Δεληκάρης και σταματάει. Ο … εντέκατος που είναι ο Χρήστος Αρδίζογλου παίρνει μόνος του το λόγο και απευθυνόμενος στον προπονητή του, ρωτάει: Εγώ τι θα κάνω. Και ο θυμόσοφος Παναγούλιας που ήξερε ακριβώς με ποιον έχει να κάνει, λέει στον ιδιόρρυθμο άσο της ΑΕΚ: Εσύ Χρηστάρα κάνε ότι θες, μόνο που και που δίνε την μπάλα και στους άλλους για να σε βοηθάνε!

Η διαφορά ήταν ότι ο αξεπέραστος  Αλκέτας τα έλεγε αυτά σε ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα που έβγαλε ποτέ το ελληνικό ποδόσφαιρο. Πάει πολύ να συγκριθεί από πλευράς ταλέντου ο αέρινος και αγαθός Χρήστος Αρδίζογλου με τον Λούκας Μπογιέ που ψάχνει να βρει τρόπους για να χάσει την μπάλα αντί να την δώσει σε κάποιον συμπαίκτη του. Και να πεις ότι μέχρι να τον εντοπίσουν τα …λαγωνικά της Ένωσης μάτωνε τα δίχτυα ή μπούκωνε με ασίστ τους συμπαίκτες του, πάει στο διάβολο. Ούτε στην Τορίνο ούτε στην Θέλτα έκανε κάτι διαφορετικό.

Ετσι, λοιπόν έφτασε ο Ουζουνίδης να τον βγάλει στο ημίχρονο κι ο Κλωναρίδης νωρίτερα, να προτιμήσει να δώσει την ασίστ στον Γκάλο που έβαλε το γκολ παρά στον Λούκας Μπογιέ που θεωρητικά ήταν σε καλύτερη θέση…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ