Αντίδοτο

Αντίδοτο

Οι ήττες ξεπερνιούνται με νίκες κι ο Παναθηναϊκός έκανε… ασκήσεις ηρεμίας κόντρα στην Μπάγερν.

Ίσως να μην υπάρχει (από το ΣΕΦ και μετά, ου μην και… πριν) αγώνας, που να μην έχει το «πρέπει» μπροστά. Ως εκ τούτου, μετά από μια πολύ κακή εμφάνιση, που συνοδεύτηκε από ήττα από τον «αιώνιο» αντίπαλο, με -2 παίκτες και την υποχρέωση για νίκη, ο Παναθηναϊκός είχε φορτίο να κουβαλήσει. Ενδεχόμενη αποτυχία θα ήταν καταστροφική, όμως εντέλει το βράδυ κύλησε πολύ πιο ήρεμα απ’ ότι θα περίμενε κανείς.

Είναι δεδομένο πως όποιος επιτρέψει στον Καλάθη να ανοίξει το γήπεδο, δεν έχει τύχη απέναντι στον Παναθηναϊκό. Ακόμα κι αν οι «πράσινοι» δεν είναι στο υψηλότερο πικ του διαγράμματος, όσον αφορά στην απόδοσή τους. Ο «δημιουργός» των «πρασίνων» είχε κέφια, ο Παπαπέτρου βρήκε κι αυτός το δικό του αντίδοτο, μετά την πολύ κακή του εμφάνιση κόντρα στην πρώην ομάδα του κι όλα πήραν τον δρόμο τους.

Ο Παναθηναϊκός δεν κινδύνεψε κατ’ ελάχιστο, από μια ομάδα που έπαιξε… μπάσκετ αφέλειας, θέλοντας να προτάξει το ταλέντο της απέναντι στο ταλέντο των γηπεδούχων. Είναι αλήθεια πως σε αυτή τη σύγκριση μόνο ένας μπορούσε να σταθεί κι εδώ είναι καλό να ανοίξουμε μια μικρή παρένθεση.

Φτηνός δεν είναι, ο πιο… σταθερός χαρακτήρας δεν είναι, αλλά ο Ντέρικ Ουίλιαμς είναι παίκτης ορχήστρα. Εξαιρετικός σουτέρ, ξέρει να χειρίζεται καταπληκτικά το κορμί του, στην άμυνα δεν είναι αδιάφορος, μοιάζει… χοντρός αλλά δεν προλαβαίνεις να δεις την κίνησή του, έχει άλμα, έχει αντίληψη, είναι κρίμα να μην παίζει σε «μεγάλη» ομάδα. Και σίγουρα θα τον ήθελα και στους δύο «πρεσβευτές» μας στην Ευρωλίγκα.

Επιστρέφουμε στα του Παναθηναϊκού. Αν υπάρχει κακό από τη συνάντηση με την Μπάγερν είναι πως δεν δείχνει ότι μπορεί να αλλάξει την εικόνα του. Στα σημεία που είναι καλός -όταν βρει χώρο και βρεθούν σε μέρα τα ατού του- είναι καλός, στα σημεία που είναι κακός δεν βελτιώνεται. Κι αυτό δεν επιτρέπει ιδιαίτερα αισιόδοξες προβλέψεις, τουλάχιστον μέχρι να δούμε την προσθήκη, ή αν υπάρξουν κι άλλες αλλαγές.

Αν απομονώσουμε το συγκεκριμένο ματς, κανείς δεν μπορεί να έχει παράπονο, αφού δεν είχαμε… καρδιοχτύπια, όμως όλοι γνωρίζουμε ότι η Μπάγερν δεν είναι ό,τι πιο δύσκολο θα βρει στο διάβα της η παρέα του Πιτίνο. Άλλωστε ήδη υπάρχει μπροστά η πρόκληση της Βαρκελώνης…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ