Εμφανίζεται ο Αλαφούζος κι αρχίζουν οι κατάρες

Εμφανίζεται ο Αλαφούζος κι αρχίζουν οι κατάρες

Ο μεγαλομέτοχος του Παναθηναϊκού όποτε εμφανιστεί… δημόσια, για οποιονδήποτε λόγο, αποδοκιμάζεται έντονα από τους φίλους του «τριφυλλιού».

Ο Γιάννης Αλαφούζος με τα σοβαρά λάθη, από το καλοκαίρι του 2015 κι έπειτα, οδήγησε τον Παναθηναϊκό στο χείλος του γκρεμού. Στην πλήρη απαξίωση και ορισμένες φορές στον εξευτελισμό.

Αυτό ο κόσμος του Παναθηναϊκού πλέον δεν μπορεί να του το συγχωρήσει. Το κλίμα δεν γυρίζει, δεν είναι αποδεκτός από τους φίλους του «τριφυλλιού» κι αυτό αποδείχθηκε σε μία ακόμα… δημόσια εμφάνισή του. Χωρίς να έχει αυτή σχέση με τον Παναθηναϊκό ή γενικά τον αθλητισμό. Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ τα ξημερώματα της Πέμπτης στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter, απ’ όπου έχει επιλέξει να περνάει τις απόψεις του, τις θέσεις του, έκανε retweet ένα βίντεο με ένα σκυλάκι στο χιόνι και το συνόδευσε με εικονίδιο χειροκρότημα.

Ένα απλό και αθώο ποστάρισμα. Του άρεσε, είναι γνωστός ζωόφιλος, αλλά ήταν αρκετό για να ξεσηκώσει τους ακολούθους του οπαδούς του Παναθηναϊκού. Ορισμένοι αντέδρασαν.  Μέχρι και κατάρες δέχθηκε… Κάποιοι τον έβριζαν, άλλοι ζητούσαν απλώς την αποχώρησή του. Δεν έγινε ο ίδιος χαμός, όπως όταν επικρότησε ουσιαστικά παλιότερο ποστάρισμα του ομογενούς ιστορικού και φίλου της ομάδας Αλέξανδρου Κιτροέφ, ο οποίος είχε πει ότι ο μεταγραφικός περιορισμός ήταν ό,τι καλύτερο στον σύλλογο τα τελευταία χρόνια για να αναδειχθούν ταλαντούχοι Έλληνες. Ούτε ακολούθησε εκείνο το απίστευτο υβρεολόγιο όταν πήρε θέση για τα γεγονότα στο περσινό ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός.

Είναι φανερό, όμως, ότι δεν τον σηκώνει το κλίμα. Μόνο αν ξαφνικά εμφανίσει εκατομμύρια, ξεχρεώσει την ΠΑΕ, κάνει απολύτως ανταγωνιστική την ομάδα, ώστε να διεκδικεί το πρωτάθλημα, φαίνεται ότι θα ξεχαστούν όλα. Και πάλι δεν είναι βέβαιο. Το σίγουρο είναι ότι όταν εμφανίζεται δημόσια θα πρέπει να γνωρίζει ότι θα υπάρχουν κι αυτοί που θ’ αντιδρούν έντονα.

Το τελευταίο διάστημα είναι αντιληπτό, ότι νιώθει πιο ζεστός για την ομάδα. Έχει χημεία με τον Νταμπίζα και τον Δώνη. Πρόσφατα, μάλιστα, αναμενόταν να δώσει το παρών στο χριστουγεννιάτικο δείπνο στο Κορωπί, αλλά για σοβαρό προσωπικό λόγο δεν τα κατάφερε. Είναι αναφαίρετο δικαίωμά του να βρίσκεται κοντά στους παίκτες, το τεχνικό τιμ όποτε το θελήσει. Πέρσι, βέβαια, που τους είχε όλους απλήρωτους δεν το σκεφτόταν καν.

Σε κάθε περίπτωση είναι ο μεγαλομέτοχος. Αλλά στον κόσμο μπροστά είναι δύσκολο να εμφανιστεί κι αν το πράξει ίσως προκληθεί αναταραχή με αποτέλεσμα να ζημιωθεί και η ηρεμία της ομάδας. Είναι διαφορετικά να γευματίσει με την ομάδα ή να δει μία προπόνηση και διαφορετικό να πάει στο γήπεδο. Η εμφάνισή του και μόνο, είναι πιθανό να οξύνει τα πνεύματα. Δυστυχώς, αυτή είναι η αλήθεια. Ο Αλαφούζος το προκάλεσε αυτό με τα λάθη του. Αν θέλει κι αν μπορεί να γυρίσει την κατάσταση, θα φανεί στο μέλλον.

Σύντομα, πάντως, θα κληθεί να πάρει θέση και για την ιστορία με τον Παϊρότζ Πιεμπονγκσάντ. Και ίσως είναι μία ευκαιρία να μιλήσει ξεκάθαρα για τις προθέσεις του κι όχι για τον Ταϊλανδό. Όσο πιο πολλά πει, μπορεί να χαλάσει η ηρεμία της ομάδας. Ο κόσμος θέλει απλώς την αλήθεια χωρίς πασπάλισμα και φράσεις που να επιδέχονται ερμηνείες…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ