«Η αλήθεια το καλύτερο επιχείρημα»

«Η αλήθεια το καλύτερο επιχείρημα»

Ο Πιτίνο δεν έκρυψε τα προβλήματα κάτω από τη νίκη επί της Μπάγερν και μίλησε με κυνική ειλικρίνεια.

Ο Παναθηναϊκός πήρε το ματς με τη Μπάγερν Μονάχου χωρίς να εντυπωσιάσει με την εικόνα του, αλλά αυτό είναι το τελευταίο που τον ενδιέφερε, μια και έπρεπε να κερδίσει πάση θυσία.

Δεν έπαιξε άσχημα, αλλά δεν… μάγεψε κιόλας. Ήταν μια νίκη από την οποία δεν έχει να κρατήσει πολλά πράγματα, παρά μόνο την αντίδραση του Παπαπέτρου μετά την τραγική εικόνα του στο ΣΕΦ και τη νίκη.

Ο Ρικ Πιτίνο βέβαια κυνικά ειλικρινής και χωρίς καμία διάθεση να χαϊδέψει κανέναν έκανε τις παρατηρήσεις τους και έδειξε πως η «αλήθεια είναι το καλύτερο επιχείρημα».

Ούτε μεγαλοστομίες για τη νίκη, για καρδιά, ψυχή και… φουστανέλα. Ακόμα και μέσα στο ματς έστειλε το μήνυμα στον Μήτογλου λέγοντάς του μετά την αδιανόητη ολιγωρία του να χάσει το ριμπάουντ από βολή και να δεχθεί γκολ- φάουλ: «Αν θες να παίζεις εδώ, θα παίζεις άμυνα…». Ξεκάθαρα πράγματα.

Ο Ιταλοαμερικανός προσπάθησε να βρει τρόπο για να σκοράρει η ομάδα του γνωρίζοντας πως έχει πρόβλημα στο περιφερειακό σουτ. Πέρασε τη μπάλα μέσα στη ρακέτα λοιπόν με τους παίκτες του να έχουν συνεχή κίνηση και με τους Παπαπέτρου, Καλάθη κατάφερε να βρει λύσεις.

Παράλληλα πίεσε τη μπάλα αναγκάζοντας τον Γιόβιτς να βγει έξω από το παιχνίδι του και να μην δημιουργήσει, ενώ «έδιωχνε» τη μπάλα από τα χέρια του Ουίλιαμς με «παγίδες». Από την άμυνα λοιπόν πήρε αυτοπεποίθηση και ρυθμό για να χτυπήσει στον δευτερεύοντα αιφνιδιασμό.

Μίλησε και για τη φυσική κατάσταση. Το πρόβλημα που αντιμετωπίζει έχει να κάνει με την αδυναμία των περισσότερων παικτών του να παίξουν σε υψηλό τέμπο και ένταση τις περιβόητες άμυνές του με πίεση σε όλο το γήπεδο και «παγίδες» στη μπάλα. Το έχει διαπιστώσει από την προπόνηση, όπου μετά από ένα διάστημα τα επίπεδα ενέργειας πέφτουν κατακόρυφα.

Είναι ένα ζήτημα που θα πρέπει να το αντιμετωπίσει όμως με ευελιξία, διότι το ρόστερ αυτά τα χαρακτηριστικά έχει και δεν μπορεί να αλλάξει δια μαγείας.

Στο μεταξύ επαναλαμβάνει το θέμα με τις αλλαγές στην άμυνα. Ναι, διότι έχει… καεί στο ΣΕΦ. Επέλεξε να ακολουθήσει την «πεπατημένη» και να αλλάζει σε όλα τα μαρκαρίσματα με συνέπεια η ομάδα του να χάσει τον μπούσουλα.

Κατ αρχήν ο ίδιος το επέλεξε και ο ίδιος το εφάρμοσε, άρα έκανε λάθος. Αν λοιπόν θέλει να διαφοροποιήσει την αμυντική συμπεριφορά της ομάδας του ας το δοκιμάσει στην προπόνηση, ας το κάνει κι ας αφήσει τα αναθέματα. Το θέμα είναι τι γίνεται τώρα κι όχι τι γινόταν πριν ένα μήνα…

Ενδιαφέρον εξάλλου έχει η εικόνα του Παπαπέτρου μετά την τραγική του εμφάνιση στο ΣΕΦ. Αντέδρασε και έδειξε πως ήταν μια παρένθεση. Συνήθως σε τέτοιες καταστάσεις οι παίκτες «βυθίζονται» και χρειάζονται αρκετές ημέρες για να συνέλθουν. Ο Ιωάννης έδειξε πως έχει ισχυρό χαρακτήρα και όχι μόνο έμεινε όρθιος, αλλά βγήκε και μπροστά αποτελώντας το «σημείο αναφοράς» για την ομάδα του.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ