Δείχνει χαρακτήρα…

Δείχνει χαρακτήρα…

Ο Παναθηναϊκός είναι υποχρεωμένος να βγάλει τελείως διαφορετικό πρόσωπο απόψε κόντρα στη Μπαρτσελόνα.

Ο Παναθηναϊκός καλείται να δείξει πως έχει αλλάξει νοοτροπία και χαρακτήρα απόψε κόντρα στη Μπαρτσελόνα σε ένα ακόμα εκτός έδρας παιχνίδι. Είναι πλέον…. παροιμιώδης η αδυναμία των πρασίνων να επιβληθούν μακριά από το ΟΑΚΑ και να δείξουν πως διαθέτουν τα προσόντα για να αντέξουν στην πίεση της έδρας.

Ο Ρικ Πιτίνο έχει επισημάνει και αυτό το πρόβλημα ξεκαθαρίζοντας πως «οι εκτός έδρας αγώνες σφυρηλατούν το χαρακτήρα μιας ομάδας».

Ο Παναθηναϊκός πέραν όλων των άλλων θα πρέπει να μαζεύει νίκες και μακριά από την Αθήνα πλέον, διότι τα περιθώρια για την πρόκριση στα πλέι όφ έχουν στενέψει απελπιστικά.

Το ευνοϊκό πρόγραμμα του α’ γύρου έχει πάει στράφι και πλέον ο Πιτίνο με τους παίκτες του καλούνται να δώσουν 7 εκτός έδρας ματς στα επόμενα εννέα παιχνίδια!

Απόψε λοιπόν ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να κρατήσει στα χέρια του το ρυθμό, να μην επιτρέψει στη Μπαρτσελόνα να πάρει τα ριμπάουντ, να βάλει τα χέρια του στη μπάλα πολλές φορές και να βγάλει τους Καταλανούς από το παιχνίδι τους.

Αυτό θα το καταφέρει με ισχυρή πίεση στην άμυνα, ενέργεια και απόλυτη συγκέντρωση. Η «Μπάρτσα» είναι σε αρκετά καλή κατάσταση πιστοποιώντας την στο Μιλάνο και στην έδρα της έχει την μεγάλη ευκαιρία να κάνει αποφασιστικό βήμα για την οκτάδα.

Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε πως θα διαχειριστούν Πιτίνο και παίκτες τις ειδικές συνθήκες που θα συναντήσουν, πως θα αντιδράσουν στο «πρέπει» και κυρίως αν θα κυνηγούν πάλι στο σκορ από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης.

Φυσικά καθοριστικός παράγοντας θα είναι για ένα ακόμα παιχνίδι ο Νικ Καλάθης. Ο ελληνοαμερικανός γκαρντ θα έχει και πάλι στα χέρια του το τιμόνι και με την εικόνα του θα είναι ο ρυθμιστής της εικόνας που θα παρουσιάσει ο Παναθηναϊκός.

Από εκεί και πέρα οι επιδόσεις των Καταλανών στο περιφερειακό σουτ θα κρίνουν σε μεγάλο βαθμό και την αμυντική κατεύθυνση του Παναθηναϊκού, αλλά και τον έλεγχο του ρυθμού. Διότι ο Πιτίνο κάτι πρέπει να ρισκάρει, είτε αφήνοντας τον σέντερ χωρίς βοήθεια, είτε κάποιο σουτ της Μπαρτσελόνα ελεύθερο.

ΥΓ. Τι ξαφνική αγάπη είναι αυτή για τον Πασκουάλ; Οσο ήταν στον πάγκο κανείς δεν έμπαινε στον κόπο να μάθει τι έχει στο μυαλό του. Μόνο πλακίτσα για τα μαλλιά του και τα 100, 200, 300 συστήματα. Κανείς δεν προσπαθούσε να καταλάβει τι θέλει να κάνει κι αν το κάνει καλά. Τώρα που έφυγε… συμπόνια, στοργή και προδέρμ. Ετσι είναι αυτά…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ