Παναθηναϊκός : Καλύτερη η Λαμία στο πόλο και στο σκι

Παναθηναϊκός : Καλύτερη η Λαμία στο πόλο και στο σκι

Είχε στραβώσει το πράγμα για τον Παναθηναϊκό από νωρίς μέσα στην εβδομάδα και... αποτελειώθηκε με το γήπεδο στη Λαμία, όμως ο επαναληπτικός είναι μια διαφορετική περίπτωση και εντελώς στο δικό του χέρι.

Κάποια στιγμή θα πρέπει στο ελληνικό ποδόσφαιρο να αποφασίσουμε πως τα παιχνίδια πρέπει να κρίνονται βάσει αξίας και ποδοσφαίρου. Και όχι να τα αφήνουμε στην… τύχη. Να επιτρέπουμε στις ομάδες να ορίζουν εκείνες την τύχη τους. Ας τους να παίξουν υπό φυσιολογικές συνθήκες και αν εκείνοι είναι άτυχοι ή άστοχοι ή ανίκανοι, θα το πληρώσουν από μόνοι τους.

Δεν γίνεται να κρίνονται παιχνίδια σημαντικά με βάση τα… κέφια του καιρού. Πέρσι στη Λαμία ήταν το χιόνι που είχε σκεπάσει όλο το γήπεδο και έπεφτε ακατάπαυστα, αλλά οι φωστήρες του ελληνικού ποδοσφαίρου έδωσαν εντολή να παίξουν Λαμία και Παναθηναϊκός υπό αυτές τις συνθήκες, με κίνδυνο ακόμα και τη σωματική ακεραιότητα των παικτών.

Φέτος ήταν η βροχή. Η μπάλα δεν τσουλούσε πάνω από δύο μέτρα, κανονικό ποδόσφαιρο δεν θα μπορούσαμε να δούμε, αφού οι παίκτες αναγκάζονταν να σηκώνουν την μπάλα από το χορτάρι. Βλέπαμε ένα παιχνίδι που ξέραμε πως αν δεν τελειώσει 0-0, που έμοιαζε και το πιθανότερο, θα έχει νικητή εκείνον που απλά θα είναι πιο τυχερός. Ήταν η Λαμία, που κέρδισε ένα πέναλτι και σκόραρε. Θα μπορούσε να είχε σκοράρει ο Παναθηναϊκός με την κεφαλιά του Κουρμπέλη που πήγε στο δοκάρι και να κέρδιζε εκείνος.

Διαφωνώ φυσικά με τον Χάβο που δήλωσε μετά το παιχνίδι ότι δεν θέλει να ακούει πως η ομάδα του ήταν πιο τυχερή. Άλλο παιχνίδι πρέπει να παρακολουθούσε ο συμπαθής προπονητής. Εκτός αν δεν κατάλαβε πως μπροστά του δεν γινόταν ένα… ποδοσφαιρικό παιχνίδι, αλλά ένα ματς πόλο. Ή αν δεν είδε τις ευκαιρίες του Χατζηγιοβάνη στο φινάλε, που από τύχη και μόνο η ομάδα του γλίτωσε την ισοφάριση, άρα και τον αποκλεισμό από το πρώτο παιχνίδι, αφού στο ΟΑΚΑ τα πράγματα θα είναι διαφορετικά. Δικό του θέμα του Χάβου τι είδε και τι όχι, αλλά αν πει στους παίκτες του πως κέρδισαν επειδή ήταν καλύτεροι από τον Παναθηναϊκό και όχι επειδή ήταν πιο τυχεροί, μάλλον κακό θα κάνει στην ομάδα του εν όψει επαναληπτικού.

Για τον Παναθηναϊκό τώρα, είναι προφανές πως θα πρέπει να γίνει πιο σκληροτράχηλος και περισσότερο «τσαμπουκάς» για να μην την πατάει από ομάδες που είναι χειρότερες απ’ αυτόν, αλλά για το χθεσινό παιχνίδι δεν μπορείς να τους κατηγορήσεις. Πήγαν να παίξουν με πάρα πολλές και σημαντικές απουσίες, χωρίς τους δύο από τους τρεις καλύτερους παίκτες του στο επιθετικό τρίτο (Μπουζούκη, Μακέντα), χωρίς τον πιο οργανωτικό αμυντικό του χαφ (Κάτσε) και με μια προετοιμασία για τον αγώνα που είχε περισσότερο νοσοκομείο παρά γήπεδο.

Είχε… στραβώσει το πράγμα, που λένε, από πολύ πριν και καταλάβαινες πως μόνο εύκολο δε θα είναι το παιχνίδι που έρχεται. Ήταν και η αγωνιστική απραξία περίπου ένα μήνα, που επηρεάζει όπως επηρέασε όλους τους μεγάλους, αφού δεν κέρδισαν ούτε οι Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ. Μέχρι και ο Δώνης απουσίαζε σε μια εβδομάδα με τόσες πολλές ιώσεις που αντί για καλαμίδες, σορτσάκια και φανέλες, στο Κορωπί έψαχναν την αντιβίωση.

Ο επαναληπτικός σαφώς και θα είναι διαφορετικός, σε ένα γήπεδο που η μπάλα θα κάνει περισσότερα από δύο μέτρα όταν θα πασάρουν οι ποδοσφαιριστές και δεν θα χρειάζεται να μας δείξουν αν ξέρουν να κολυμπάνε, αλλά αν ξέρουν να παίζουν ποδόσφαιρο. Κι επειδή ο Παναθηναϊκός ξέρει να παίζει ποδόσφαιρο καλύτερα από τη Λαμία, το επικίνδυνο 1-0 φυσικά και μπορεί να ανατραπεί, ιδιαίτερα αν οι πράσινοι θα έχουν και πάλι στην ομάδα τους βασικούς, πολύτιμους και αναντικατάστατους παίκτες που του έλειψαν χθες.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ