Τώρα πρέπει να δείξει τις αντοχές του ο Παναθηναϊκός

Τώρα πρέπει να δείξει τις αντοχές του ο Παναθηναϊκός

Η ήττα από τη Λαμία βάζει σε περιπέτειες το «τριφύλλι» για τον δεύτερο μεγάλο φετινό του στόχο. Τώρα πρέπει να δείξει τη δύναμή του και πως μπορεί να διαχειριστεί την πίεση.

Η λογική λέει ότι σε κανονικές συνθήκες ο Παναθηναϊκός θα είχε πάρει το προβάδισμα για την πρόκριση στα προημιτελικά.

Χωρίς Μακέντα, Μπουζούκη, Κάτσε, όμως, αλλά και αρκετούς παίκτες εξουθενωμένους από την ίωση που χτύπησε την ομάδα, σε συνδυασμό με τον κακό από την βροχή αγωνιστικό χώρο, που πάντα επηρεάζει το πιο ποιοτικό σύνολο, ήρθε στη Λαμία μία ήττα που βάζει σε περιπέτειες το «τριφύλλι».

Η πεντάδα στο πρωτάθλημα και η κατάκτηση του κυπέλλου είναι οι δύο φετινοί στόχοι. Ο δεύτερος τώρα εξελίχθηκε σε περιπέτεια. Σαφώς και δεν είναι απίθανο να γυρίσει το 1-0 ο Παναθηναϊκός. Αλλά είναι γνωστό ότι πρόκειται για ένα πονηρό σκορ που δεν σου επιτρέπει να εφησυχάσεις, αν στη ρεβάνς δεν βάλεις 3-4 γκολ. Μπορεί για παράδειγμα οι «πράσινοι» να πετύχουν ένα άνετο 2-0 στο πρώτο ημίχρονο ή έως το 60’. Και πάλι, ωστόσο, με ένα γκολ η Λαμία θα έχει αυτή το πάνω χέρι για την πρόκριση στα προημιτελικά.

Γι’ αυτό θέλει συγκέντρωση, καθαρό μυαλό, πάθος, αμυντική προσήλωση και επιθετικά όσες ευκαιρίες παρουσιαστούν οι περισσότερες να γίνουν γκολ. Στο πρωτάθλημα ο Παναθηναϊκός νίκησε στο ΟΑΚΑ τη συγκεκριμένη ομάδα με σκορ πρόκρισης… Στις αρχές Σεπτεμβρίου επικράτησε 3-1, αλλά σε εκείνο το παιχνίδι το σκορ ήταν 1-1 έως το 70’. Έχουν περάσει φυσικά τέσσερις και πλέον μήνες και όλα είναι διαφορετικά.

Φαντάζομαι ο καθένας όταν είδε την βροχή να δυσκολεύει τις προσπάθειες όλων όσοι αγωνίστηκαν, δεν περίμενε και πολλά πράγματα. Ειδικά από τον Παναθηναϊκό, που ταλαιπωρήθηκε κι από την ίωση. Η Λαμία επίσης είχε το ίδιο διάστημα αποχής, έπαιζε στον ίδιο αγωνιστικό χώρο, αλλά ήταν φανερό ότι έως το 60’ πατούσε καλύτερα στο γήπεδο. Δυστυχώς συμβαίνει η πιο ντελικάτη ομάδα σε τέτοιες συνθήκες να επηρεάζεται σημαντικά και να μην μπορεί ν’ αποδώσει αυτό που πραγματικά μπορεί. Το «τριφύλλι», πάντως, ακόμα κι έτσι κάλλιστα θα μπορούσε να φύγει από το γήπεδο με το 1-1, αφού πλην του δοκαριού του Κουρμπέλη στο πρώτο ημίχρονο, είχε μετά το 70’ τρεις τεράστιες ευκαιρίες. Δύο με τον Χατζηγιοβάνη και μία με τον Βέργο.

Το θέμα, όμως, είναι ότι το σκορ έγραψε 1-0. Εύκολα ανατρέπεται όταν είσαι Παναθηναϊκός κι έχεις τη Λαμία απέναντί του, εξίσου εύκολα σε καταδικάζει… Το ζητούμενο πλέον είναι αν μπορεί η ομάδα του Γιώργου Δώνη να διαχειριστεί την πίεση που έχει προκύψει. Είναι διαφορετικό να χάσεις ή να φέρεις ισοπαλία στο πρωτάθλημα, όπου είναι μαραθώνιος και μπορείς να πάρεις κάπου αλλού τους χαμένους βαθμούς. Στο κύπελλο τα λάθη πληρώνονται άμεσα. Το νεανικό σύνολο του «τριφυλλιού» για πρώτη φορά από την έναρξη της σεζόν έχει ένα τόσο μεγάλο «πρέπει» μπροστά του. Ο αποκλεισμός από τη Λαμία, αν μη τι άλλο, θα είναι αποτυχία. Όποια προβλήματα κι αν προέκυψαν τις τελευταίες δέκα μέρες. Ο Παναθηναϊκός πρέπει να βγάλει αντίδραση και να περάσει. Τόσο απλά είναι τα πράγματα.

Υπάρχει και κάτι ακόμα. Τώρα οι «πράσινοι» υποδέχονται την Ξάνθη. Μία ομάδα που διεκδικεί την πέμπτη θέση. Και θα τη φιλοξενήσουν χωρίς τον αρχηγό Δημήτρη Κουρμπέλη, ο οποίος είναι τιμωρημένος, χωρίς τον τραυματία Πούγγουρα και πολλούς παίκτες εκτός ρυθμού εξαιτίας της ίωσης. Προσθέστε ότι οι Ακρίτες έχουν δύο μέρες περισσότερες ξεκούρασης. Έπαιξαν την Τρίτη με τον Ολυμπιακό, ενώ ο Παναθηναϊκός γύρισε τα μεσάνυχτα από τη Λαμία κι αφού πολλοί παίκτες καταπονήθηκαν σε έναν βαρύ αγωνιστικό χώρο. Ο Παναθηναϊκός, ωστόσο, το έχω αναφέρει πολλές φορές. Από συνεχόμενες ματς σε δύσκολες συνθήκες σκληραγωγείται. Μόνο έτσι οι παίκτες του θα χτίσουν χαρακτήρα. Στη διαδρομή αυτή φυσικά, όσες λιγότερες παρεκτροπές υπάρξουν, τόσο πιο γρήγορα θα φτάσει εκεί που θέλει.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ