Το πάλεψε περισσότερο από κάθε άλλη φορά

Το πάλεψε περισσότερο από κάθε άλλη φορά

Παρά την μεγάλη του προσπάθεια ο Παναθηναϊκός δεν τα κατάφερε. Έχασε και στη Βαρκελώνη μένοντας στη μία μόλις νίκη εκτός έδρας, επίδοση που αν δεν βελτιωθεί τον οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια εκτός οκτάδας.

Η ομάδα του Πιτίνο παρά το γεγονός ότι έδειξε στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού ένα αρκετά καλό πρόσωπο, δεν μπόρεσε να φύγει από τη Βαρκελώνη με κάτι καλύτερο από μία τιμητική ήττα. Το τελικό 79-68 δεν αντικατοπτρίζει πλήρως την προσπάθεια των πρασίνων, αφού η τελική διαφορά διαμορφώθηκε στα τελευταία λεπτά του ματς.

Η ελληνική ομάδα πληγώθηκε από την αδυναμία της να περιορίσει τον Ερτέλ και τον Σεραφέν, οποίος έκανε θραύση στα επιθετικά ριμπάουντ.

Το σημερινό παιχνίδι έδειξε για μία ακόμα φορά τις αδυναμίες του τριφυλλιού, αλλά και τα λάθη στο μεταγραφικό σχεδιασμό του καλοκαιριού. Ο ερχομός του Σον Κιλπάτρικ θα βοηθήσει σίγουρα σε σκορ και δημιουργία, όμως δεν μπορεί να λύσει το σύνολο των προβλημάτων που εμφανίζει το πράσινο ρόστερ.

Σε περίπτωση που ο Παναθηναϊκός δεν αποκτήσει παίκτη με καλό σουτ από μακριά και παίκτη σημείο αναφοράς στη ρακέτα, δεν πρόκειται να πετύχει τίποτα στη φετινή διοργάνωση.

Θα μου πείτε τέτοια ώρα τέτοια λόγια. Δεν συμφωνώ. Δίνεις λεφτά, παίρνεις παίκτη. Δεν δίνεις λεφτά, πας σπίτι σου. Ο Κιλπάτρικ δηλαδή πως βρέθηκε;

Πάμε να δούμε και τι μέλλει γενέσθαι μετά τα αποψινά. Το τριφύλλι βρίσκεται πια οριακά εντός οκτάδας ισοβαθμώντας στην τελευταία θέση της, με Μπασκόνια και Αρμάνι. Με τα έως τώρα δεδομένα, έχουν πλέον δημιουργηθεί στη βαθμολογία τρία γκρουπ. Το πρώτο με Φενέρ, Ρεάλ και ΤΣΣΚΑ, να ερίζουν για την πρωτιά.

Μπορεί οι Μοσχοβίτες να την πάτησαν σήμερα χάνοντας από τη Μακάμπι στην έδρα τους, μπορεί να παρουσιάζουν αρκετά σκαμπανεβάσματα, όμως δεν πρόκειται να πέσουν κάτω από την τρίτη θέση. Το δεύτερο με ΕΦΕΣ, Ολυμπιακό και Μπαρτσελόνα να παλεύουν για την τέταρτη προνομιούχο θέση.

Δύσκολο να πεις ποιος θα κόψει τελικά πρώτος το νήμα αυτής της κούρσας, αφού υπάρχουν στο πρόγραμμα και μεταξύ τους παιχνίδια. Τέλος, το τρίτο είναι το μεγαλύτερο και πιο απρόβλεπτο, αφού ούτε λίγο ούτε πολύ περιλαμβάνει επτά ομάδες που διεκδικούν δύο θέσεις.

Στο γκρουπ αυτό η Μπάγερν έχει 9 νίκες, Μπασκόνια, Αρμάνι και Παναθηναϊκός 8 και Μακάμπι, Χίμκι και Ζαλγκίρις 7. Είναι αδύνατον πρακτικά να πεις με βεβαιότητα τι χρειάζεται η ελληνική ομάδα για να προκριθεί, όμως ας μη γελιόμαστε δεν της φθάνουν πια μόνο οι νίκες στο ΟΑΚΑ.

Για να προκριθεί ο εξάκις πρωταθλητής Ευρώπης στην επόμενη φάση επιβάλλεται να κερδίσει όλα τα ματς στην Αθήνα, τις αδύναμες Νταρουσάφκα και Γκραν Κανάρια εκτός και να κάνει μία νίκη κόντρα στους ανταγωνιστές του για την οκτάδα μακριά από την Αθήνα. Ακόμα όμως και σε αυτήν την περίπτωση δεν θα μπορεί να αισθάνεται σίγουρος.

Θα πρέπει να πηγαίνει επομένως βδομάδα με τη βδομάδα, αγωνιστική με αγωνιστική, κοιτάζοντας πια προς τα κάτω και όχι προς τα πάνω, διότι με βάση την εικόνα του, το καλύτερο που μπορεί να πετύχει είναι η έβδομη θέση.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ