Ο Χασάν και τα «γκάζια» του Μαρτίνς

Ο Χασάν και τα «γκάζια» του Μαρτίνς

Ο Πορτογάλος τεχνικός «ταρακούνησε» τους παίκτες και οι ερυθρόλευκοι πρέπει να ετοιμάζονται για μάχη. Γιατί ο Μαρτίνς σκέφτεται να βάλει βασικό τον Χασάν και οι προσδοκίες από τους εξτρέμ

Ο Ολυμπιακός θα παίξει αύριο το απόγευμα ένα από τα πιο σημαντικά παιχνίδια της σεζόν, αντιμετωπίζοντας εκτός έδρας τον Λεβαδειακό. Κι όσοι νομίζουν πως το ματς θα είναι εύκολο ας ανατρέξουν στα παιχνίδια των τελευταίων χρόνων ανάμεσα στις δύο ομάδες για να διαπιστώσουν την «ευκολία» των αναμετρήσεων του Ολυμπιακού με τους Βοιωτούς.

Πάμε όμως παρακάτω για να σταθούμε και στις συνθήκες που κάνουν ακόμα δυσκολότερη την αποστολή των ερυθρόλευκων στην Λιβαδειά. Ο Λεβαδειακός «καίγεται» για βαθμούς στην προσπάθεια που κάνει για παραμονή και θα τα δώσει όλα. Από την άλλη πλευρά οι καιρικές συνθήκες είναι τέτοιες (συνεχής βροχόπτωση) που κάθε άλλο παρά ευνοούν τον Ολυμπιακό. Καταλαβαίνει εύκολα κάποιος ότι ο αγωνιστικός χώρος δεν θα είναι και στην καλύτερη κατάσταση.

Όπως και να χουν όμως τα πράγματα, ο Ολυμπιακός πρέπει να μπει στο ματς με την σωστή νοοτροπία για να πάρει τους τρεις βαθμούς. Και για να γίνει αυτό θα πρέπει ν’ αποφύγει τα πολλά λάθη που έγιναν στο παιχνίδι Κυπέλλου απέναντι στην Ξάνθη, ξεκινώντας από τη νοοτροπία με την οποία αντιμετώπισαν το ματς οι πειραιώτες.

Ο Πέδρο Μαρτίνς τα είπε στους παίκτες του. Έκανε αυτό που έπρεπε για να «ταρακουνήσει» τους ερυθρόλευκους καθώς δεν έμεινε ικανοποιημένος από αυτά που είδε στην Ξάνθη. Γνωρίζει καλά ο προπονητής του Ολυμπιακού ότι οι παίκτες του πρέπει να είναι έτοιμοι για μεγάλη μάχη στη Λιβαδειά και με εικόνα όπως αυτή στην Ξάνθη τα πράγματα θα είναι πολύ δύσκολα για τους ερυθρόλευκους.

Ο Πορτογάλος τεχνικός είπε πολλά αλλά το θέμα βέβαια είναι να δείξουν οι παίκτες του στο γήπεδο αυτά ότι κατάλαβαν τα λάθη τους στην Ξάνθη. Κι αυτό που είναι πολύ σημαντικό για την ομάδα του λιμανιού είναι να μην αφήσουν οι ερυθρόλευκοι να χαθεί ξανά το πρώτο ημίχρονο. Πρέπει να μπουν στο ματς και να είναι πανέτοιμοι για να δώσουν το 100% κυνηγώντας ένα γκολ νωρίς. Αν το καταφέρουν θα έχουν κάνει κι ένα σημαντικό βήμα για την υλοποίηση του στόχου τους.

Έχει ενδιαφέρον να δούμε και μια σκέψη του Πέδρο Μαρτίνς αναφορικά με την κορυφή της επίθεσης, καθώς ο Πορτογάλος τεχνικός είναι πολύ πιθανό να χρησιμοποιήσει τον Χασάν για να «γεμίσει» την περιοχή του Λεβαδειακού. Ο Μαρτίνς δεν έμεινε ικανοποιημένος από τον Γκερέρο στην Ξάνθη, ενώ θα πρέπει να σημειωθεί πως το αυριανό παιχνίδι στην Λιβαδειά θα έχει και συγκεκριμένα χαρακτηριστικά.

Ο Ολυμπιακός θα προσπαθήσει να πιέσει τον αντίπαλο του από τα πρώτα λεπτά του αγώνα και ο Μαρτίνς θέλει να έχει ένα σέντερ φορ μέσα στην περιοχή του Λεβαδειακού. Ο Χασάν είναι ο παίκτης που μπορεί ν’ ανταποκριθεί καλύτερα σ’ αυτό τον ρόλο σε σχέση με τον Γκερέρο που έχει άλλα χαρακτηριστικά και κίνηση κυρίως εκτός περιοχής.

Επίσης θα πρέπει εδώ να σημειώσουμε ότι ο προπονητής του Ολυμπιακού περιμένει πολλά στον αυριανό αγώνα και από τους εξτρέμ της ομάδας του και είναι πολύ σημαντικό ότι έχει στην διάθεση του Ποντένσε και Χριστοδουλόπουλο. Με την παρουσία των συγκεκριμένων παικτών στην εντεκάδα, οι ερυθρόλευκοι μπορούν να βρουν και νέους «πόλους» δημιουργίας κι αυτό είναι κάτι πολύ σημαντικό για τον προπονητή της ομάδας του Πειραιά.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ