Κόμβος Λαμίας

Κόμβος Λαμίας

Αν η νίκη της πρεμιέρας έδειξε ότι ο Άρης θα είναι ανταγωνιστικός, τη Δευτέρα θα είναι καθοριστική για επανεγκατάσταση του καλού κλίματος πριν από οτιδήποτε άλλο.

Το τελευταίο ματς του Άρη με τη μορφή που έχει από το καλοκαίρι, είναι απόλυτα κρίσιμο. Είναι ματς που θα ορίσει το δείκτη δυσκολίας του εγχειρήματος ανατροπής της βαθμολογικής κατάστασης για την είσοδο της ομάδας στο γκρουπ των προνομιούχων θέσεων που οδηγούν στην Ευρώπη.

Έρχεται σε μια συγκυρία κατά την οποία, πολλές από τις μεταβλητές πριν από κάθε αγωνιστική είναι κόντρα στην ομαλή ροή των πραγμάτων για τους κίτρινους:

Η ομάδα έχει τις λιγότερες δυνατές επιλογές παικτών από το βασικό της κορμό, λόγω μιας τιμωρίας και δυο προβλημάτων που καθιστούν αμφίβολους παίκτες που θα ήταν στο βασικό σχήμα. Όλο αυτό επηρεάζει άλλους ποδοσφαιριστές που θα μπορούσαν να παίξουν σε άλλη θέση από αυτή που ίσως τους ζητηθεί να καλύψουν και ταυτόχρονα είναι πιθανή μια… αμήχανη για όλους κατάσταση, με τη συμμετοχή παίκτη ή παικτών που γνωρίζουν εδώ και μέρες ότι δεν υπολογίζονται για τη συνέχεια και υπό φυσιολογικές συνθήκες, αν παρέμεναν στο ρόστερ, δεν θα είχαν θέση στην αποστολή.

Επιπρόσθετα, η προετοιμασία για το ματς ήταν η ελλιπέστερη δυνατή, αφού ένα μεγάλο σετ προπονήσεων έγινε σε συνθήκες έκτακτης ανάγκης, πότε στο γυμναστήριο μετά από λίγο τρέξιμο και πότε σε συνθετικό χλοοτάπητα που δεν αφήνει πολλά περιθώρια για εντάσεις.

Ο Άρης δεν έχει βοήθεια από μεταγραφή, άρα στερείται και του χαρτιού της εξουδετέρωσης του αντίπαλου σκάουτινγκ έστω και κατά μία μονάδα.

Πριν από μια τριάδα διαδοχικών εκτός έδρας αναμετρήσεων, η νίκη είναι υποχρέωση. Και το κλαμπ δεν έχει άλλη επιλογή από το να επιστρατεύσει όλη τη θέληση για την επιστροφή στο δρόμο των επιτυχιών. Θυμίζει λίγο την κατάσταση πριν από το ματς μπάσκετ με τον Ήφαιστο Λήμνου στο NGH. Εκεί, η συμμετοχή και η ώθηση της έδρας ήταν καταλυτική, μοιάζει απαραίτητη συνθήκη και τώρα, όσο ανασταλτική και αν είναι η διεξαγωγή του ματς Δευτέρα απόγευμα και με τηλεοπτική κάλυψη από ελεύθερο τηλεοπτικό σταθμό.

Αν η νίκη της πρεμιέρας με αντίπαλο τη Λαμία, έδειξε ότι ο Άρης θα είναι ανταγωνιστικός, αυτή της Δευτέρας (με μια ομάδα που δεν έχει μεγάλη σχέση με τον εαυτό της τον Αύγουστο) θα αποδειχθεί πολύ καθοριστική για την επανεγκατάσταση του καλού κλίματος στο κλαμπ πριν από οτιδήποτε άλλο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ