Όποιος μπορεί, ακολουθεί…

Όποιος μπορεί, ακολουθεί…

Ο Πιτίνο βάζει τους δικούς του κανόνες στον Παναθηναϊκό, αλλά το ρόστερ δυσκολεύεται ακόμα να ανταποκριθεί.

Όπως σηκώθηκε στη συνέντευξη Τύπου και έδειχνε με τον Ισπανό δημοσιογράφο πως σπρώχνεις για να πάρεις το ριμπάουντ, έτσι πρέπει και στην προπόνηση να δείξει και στους παίκτες του.

Να σπρώχνουν, να βάζου το κορμί τους, να κερδίσουν το χώρο από τον αντίπαλο ψηλό για να πάρουν αυτοί το ριμπάουντ. Αν πρέπει να το κάνει, ας ξεκινήσει από τα βασικά!

Ναι διότι στον Παναθηναϊκό αδυνατούν να κάνουν τα βασικά και πλέον αδικούν την προσπάθειά τους. Ο Κέβιν Σεραφέν προστέθηκε στη μακριά λίστα των σέντερ που χάρη στους ψηλούς του «τριφυλλιού» θα εξασφαλίσουν ακόμα πιο εύκολα ένα μεγάλο συμβόλαιο στο μέλλον. Τα νούμερα είναι χαρακτηριστικά και απογοητευτικά.

Οι τρεις σέντερ του Παναθηναϊκού που αγωνίστηκαν στο ματς της Βαρκελώνης πήραν ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΕΝΑ αμυντικό ριμπάουντ!

Η δε Μπαρτσελόνα είχε 16 ριμπάουντ επιπλέον με 15 επιθετικά και τον Παναθηναϊκό να έχει 12 αμυντικά. ΤΡΑΓΩΔΙΑ…

Κι όμως οι πράσινοι θα μπορούσαν να τα πάνε πολύ χειρότερα. Θα μπορούσαν να «κυνηγούν» τη Μπαρτσελόνα με είκοσι πόντους διαφορά από το 15’ και να παλεύουν να μην διασυρθούν. Οι αλλαγές στην αμυντική λειτουργία, οι νέες ιδέες στην επίθεση, η ενέργεια και η ένταση στο παιχνίδι έδωσαν τη δυνατότητα στους πράσινους να είναι μέσα στο παιχνίδι, να έχουν πολλές καλές στιγμές με εξαίρεση το τρίλεπτο όπου βρέθηκαν να χάνουν με 14 πόντους.

Αντί να διαλυθούν, μάζεψαν τη διαφορά και είχαν μπροστά τους την ευκαιρία να κάνουν το «διπλό». Κι όμως τα επίπεδα ενέργειας, άρχισαν να πέφτουν, οι ανάσες να γίνονται βαριές και ο Σεραφέν να αλωνίζει μέσα στις ρακέτες. Ισως τα συνολικά χαρακτηριστικά του ρόστερ, να μην μπορούν να ακολουθήσουν αυτά που θέλει να εφαρμόσει ο Πιτίνο…

Την ίδια στιγμή όμως «μπλόκαραν» και στην επίθεση. Μετά το 62-61 στο 34’ δέχθηκαν επιμέρους σκορ 17-7, αδυνατώντας να βρουν απαντήσεις.

Ο Παναθηναϊκός ήταν καλύτερος σε σχέση με τα προηγούμενα εκτός έδρας παιχνίδια, αλλά αυτό προφανώς ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ.

Δεν βρίσκεται σε περίοδο προετοιμασίας να περιμένει το επόμενο φιλικό για να διορθώσει όσα δεν πήγαν καλά. Κάθε ήττα πλέον πονάει…

Η νίκη της Μακάμπι στη Μόσχα στένεψε ακόμα περισσότερο τα περιθώρια, είναι πλέον 10ος στη βαθμολογία και το παιχνίδι στο Κάουνας την επόμενη εβδομάδα είναι τελικός των τελικών. Αν χάσει το «τριφύλλι», θα πρέπει λογικά να ξεχνά και την οκτάδα.

Οσο για τον Πέιν. Στον Παναθηναϊκό έψαχναν μια λύση που να μπορεί να προσαρμοστεί όσο γίνεται πιο γρήγορα. Ψάχνουν εδώ και πολύ καιρό να βρουν παίκτη που να μπορεί άμεσα να βοηθήσει, διότι το πρόβλημα είναι, όπως φαίνεται τεράστιο και δεν παίρνει καμία βελτίωση. Ο Αμερικανός, μάλιστα θα έπρεπε να μείνει το καλοκαίρι πέρσι στην ομάδα, αφού είχε δείξει πολύ καλά στοιχεία…

Οι αλλαγές λοιπόν έγιναν, έστω και με καθυστέρηση ενός μήνα και πλέον όλοι περιμένουν αποτελέσματα. Νίκες και βελτίωση της εικόνας. Σε αντίθετη περίπτωση το βαρομετρικό θα είναι πολύ χαμηλό…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ