Θέλει τη νίκη στην επανέναρξη

Θέλει τη νίκη στην επανέναρξη

Μετά από σχεδόν ένα μήνα έχουμε πάλι πρωτάθλημα. Πραγματικά νομίζω ότι αποτελούμε πανευρωπαϊκό, για να μην πω παγκόσμιο, φαινόμενο ως χώρα.

Σέντρα και πάλι λοιπόν. Με μια αγωνιστική να υπολείπεται για την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου, θα γίνει την τελευταία εβδομάδα του τρέχοντος μηνός, οι ομάδες από χθες μπήκαν ξανά στην κούρσα. Βέβαια έχει προηγηθεί, για τις περισσότερες το Κύπελλο, αλλά ουσιαστικά το Σαββατοκύριακο που διανύουμε θεωρείται το πρώτο στο οποίο έχουμε δράση.

Ο Παναθηναϊκός μετά την διακοπή δεν μπήκε και πολύ καλά στις αγωνιστικές του υποχρεώσεις. Υπέστη, για μια ακόμη φορά στο θεσμό, την ήττα στη Λαμία με το πονηρό 1-0 και τώρα τρέχει και δεν φθάνει ενόψει της ρεβάνς. Κανείς δεν θέλει να σκέφτεται στο πράσινο στρατόπεδο την πιθανότητα, για δεύτερη στη σειρά χρονιά, να μείνει εκτός συνέχειας της διοργάνωσης η ομάδα από την Λαμία, η οποία τείνει να γίνει ο κακός δαίμονας του τριφυλλιού.

Το Κύπελλο μπορεί όμως να περιμένει. Σήμερα το απόγευμα στο Ο.Α.Κ.Α οι παίκτες του Γιώργου Δώνη αντιμετωπίζουν την Ξάνθη. Η ακριτική ομάδα έχει δείξει πολύ καλό πρόσωπο έως τώρα και απέχει μόλις τρεις βαθμούς από την πέμπτη θέση που κατέχει αυτή τη στιγμή ο Παναθηναϊκός, μαζί με τον Παναιτωλικό από χθες, δηλαδή από το ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Ο Μίλαν Ράσταβατς δεν θα έχει στη διάθεση του το Γέντρισεκ, ο οποίος δεν ξεπέρασε τον τραυματισμό του, το βαρύ πυροβολικό της ομάδας όμως, έχει αποδείξει ότι μπορεί να βρει γκολ και χωρίς αυτόν. Από την άλλη και ο προπονητής των γηπεδούχων θα στερηθεί τον αρχηγό του, λόγω τιμωρίας, όμως είναι στην ευχάριστη θέση να υπολογίζει τους παίκτες που είχε εκτός λόγω ίωσης.

Οι πράσινοι ταλαιπωρήθηκαν πολύ από την ασθένεια που τους χτύπησε μέσα στη διακοπή του πρωταθλήματος με αποτέλεσμα να εμφανιστούν αποδεκατισμένοι στο πρώτο παιχνίδι για τους 16 του Κυπέλλου την προηγούμενη Πέμπτη. Θύμα της, άλλωστε, ήταν και ο ίδιος ο Έλληνας τεχνικός, που απείχε αρκετές ημέρες από τα καθήκοντα του.

Στο βαθμολογικό κομμάτι τώρα τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Ο Παναθηναϊκός θέλει τη νίκη που θα του δώσει αέρα πέντε βαθμών από τη σημερινή του αντίπαλο, έξι για την ακρίβεια αφού θα υπερτερεί στη μεταξύ τους ισοβαθμία, θα του επιτρέψει να διατηρήσει μια απόσταση τουλάχιστον τριών βαθμών από την Άρη, που υποδέχεται την Λαμία αύριο και ίσως και τον Αστέρα που έχει δύσκολη αποστολή σήμερα κόντρα στον ΠΑΟΚ εντός έδρας.

Το τριφύλλι μετά τον πολύ καλό πρώτο μισό γλυκοκοιτάει πλέον τις ευρωπαϊκές θέσεις, έχοντας ως στόχο να » σβήσει» την τιμωρία της UEFA. Ιδανικά θα ήθελε να επαναλάβει το εξαιρετικό του ξεκίνημα με πέντε νίκες στα πρώτα πέντε ματς, κάτι που δεν είναι εύκολο, αλλά σε καμία περίπτωση απίθανο. Μετά την Ξάνθη ακολουθεί η Λαμία εκτός, η Λάρισα εντός, οι αποστολές σε Λιβαδειά και Γιάννινα, για να κλείσει η πεντάδα με τον Αστέρα στο Ο.Α.Κ.Α. Παιχνίδια που αν οι παίκτες του Παναθηναϊκού εμφανίσουν το γνωστό φετινό τους πρόσωπο, τότε μπορούν να κάνουν το απόλυτο και στο δεύτερο γύρο.

Υπάρχουν βέβαια, στο ίδιο χρονικό διάστημα και η εμβόλιμη 15η αγωνιστική του πρώτου γύρου καθώς και η ρεβάνς Κυπέλλου, που βαραίνουν αρκετά το πρόγραμμα. Το τριφύλλι στις μεταγραφές κινήθηκε, όπως ήταν αναμενόμενο, σε ρηχά νερά προσθέτοντας μόλις έναν παίκτη, τον Αρμενάκα.

Περιμένει και την επιστροφή στη δράση του Άλτμαν και του σχεδόν μόνιμα τραυματία Μουνιέ για να αποκτήσει ένα σχετικό βάθος από τη μέση και μπροστά, όμως ας μην κοροϊδευόμαστε θα στηριχθεί στα ίδια υλικά και στο δεύτερο μισό της σεζόν. Ας δούμε, λοιπόν, πως θα πάει η πρώτη παράσταση της ομάδας στο πρωτάθλημα και τα λέμε μετά το ματς.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ