Ξενέρωσε, αλλά πρέπει να προχωρήσει

Ξενέρωσε, αλλά πρέπει να προχωρήσει

Το ματς με την Ξάνθη εκεί που είχε τεράστια οφέλη, άφησε μία τεράστια ουλή στον Παναθηναϊκό και τώρα πρέπει να φανεί πιο δυνατός.

Ένας Παναθηναϊκός άφαντος στο πρώτο ημίχρονο, εκπληκτικός στο δεύτερο. Οι «πράσινοι», όπως και με τον ΠΑΣ Γιάννινα βρέθηκαν νωρίς πίσω στο σκορ.
Στο πρώτο ημίχρονο η ομάδα του Γιώργου Δώνη ήταν βραχυκυκλωμένη από την πίεση των παικτών της Ξάνθης. Ειδικά ο Κάτσε έκανε πολλά λάθη και από τον άξονα η μπάλα δεν μπορούσε να περάσει σωστά στη μεσοεπιθετική τριάδα των Μπουζούκη, Χατζηγιοβάνη, Μουνιέ. Ο πρώτος εξαιτίας της αποχής και της ίωσης που τον έστειλε σχεδόν μία εβδομάδα στο νοσοκομείο, ήταν άφαντος, όπως και ο Μουνιέ, ο οποίος ξεκίνησε βασικός έπειτα από τέσσερις και πλέον μήνες (στις αρχές Σεπτεμβρίου με τη Λαμία ήταν η τελευταία φορά). Προσθέστε και τον Μακέντα, ο οποίος επίσης δεν είχε ρυθμό μετά τον τραυματισμό του με τον Ατρόμητο στις 16 Δεκεμβρίου.

Βρέθηκε, λοιπόν, πίσω στο σκορ ο Παναθηναϊκός από τη διαβασμένη κι ανώτερη Ξάνθη στο πρώτο ημίχρονο και όλοι στην ανάπαυλα αναρωτιόντουσαν λογικά με την εικόνα των «πρασίνων». «Γυρίζει αυτό το ματς;». Ο φετινός Παναθηναϊκός εκτός από δυνατότητες έχει και κουράγιο, υπομονή, θάρρος. Ισοφάρισε νωρίς με τον Μπουζούκη, πήρε ψυχολογία και έπαιξε ολοκληρωτικό ποδόσφαιρο. Ενδεικτικά ν’ αναφέρουμε ότι στο πρώτο μέρος είχε δύο τελικές έναντι τεσσάρων της Ξάνθης. Κι έκλεισε το ματς με 13 τελικές (οι δέκα στην εστία). Από τις 11 που έκανε οι δύο ήταν γκολ, οι τρεις τεράστιες ευκαιρίες με Δώνη (διπλή ευκαιρία, διότι στην ίδια φάση υπήρξε και νέο σουτ του Ινσούα), Βέργο, Μακέντα (θα καθάριζε το ματς στο 80’ με το τετ α τετ) και ένα δοκάρι σε οβίδα του Κάτσε.

Η Ξάνθη δεν μπορούσε να πάρει ανάσα. Ο Παναθηναϊκός, όπως και με τον ΠΑΣ Γιάννινα ήταν κοντά σε μία ακόμα ανατροπή. Αλλά φαίνεται ότι αυτό που συνέβη στο τέλος ήταν γραφτό να γίνει. Ο Γιόχανσον στο 93’ έκανε τακουνάκι έξω από την περιοχή του Παναθηναϊκού κι έδωσε κατοχή στην Ξάνθη, η οποία κέρδισε το μοναδικό της κόρνερ στο δεύτερο ημίχρονο κι έμεινε κοντά στην αντίπαλη περιοχή. Ο Ζίβκοβιτς ανέβηκε, ο Παναθηναϊκός απομάκρυνε και χωρίς τερματοφύλακα στο αντίπαλο τέρμα ο Χατζηγιοβάνης έχασε τη μπάλα. Γέμισμα κι έγκλημα από τον Μαυρομμάτη με αποτέλεσμα την τιμωρία.

Όταν κρατάς κάτι στα χέρια σου και στο παίρνουν την τελευταία στιγμή τα χάνεις. Ξενερώνεις. Εκεί που ο Παναθηναϊκός θα πετύχαινε μία νίκη ψυχολογίας που θα τον εδραίωνε στην πεντάδα, δέχθηκε μία ουλή στο κορμί του. Τώρα είναι το στοίχημα. Να μείνει όρθιος, να μην λυγίσει απ’ αυτό το χτύπημα της μοίρας. Σε δέκα μέρες με τη Λαμία παίζονται πολλά. Το «τριφύλλι» πρέπει να βγάλει αντίδραση. Να νικήσει σε ένα γήπεδο που πρόσφατα ηττήθηκε για να μην μπει σε περιπέτειες η πεντάδα, τώρα που το πρόγραμμα είναι βατό και κατόπιν να πάρει την πρόκριση κόντρα στην ομάδα της Φθιώτιδας. Τώρα η πίεση αυξήθηκε, τώρα θα φανούν και τα όρια του νεανικού γκρουπ που έχει δημιουργήσει ο Δώνης.

ΥΓ: Το πέναλτι του Μαυρομμάτη είναι καθαρό.

ΥΓ1.: Νωρίτερα, βέβαια, στη φάση του 61’, στο πλασέ του Δώνη υπήρχε πέναλτι σε χέρι του Μελιόπουλου και δεύτερη κίτρινη στον χαφ της Ξάνθης. Τότε το σκορ ήταν 1-1.

ΥΓ2.: Ο Ευαγγέλου ειδικά στο πρώτο ημίχρονο εκνεύρισε τους «πράσινους» και τον κόσμο τους. Αλλά όπου φτωχός και η μοίρα του. Στις έδρες των άλλων μεγάλων δύσκολα θα έκανε ανάλογη διαιτησία…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ