Ο Ολυμπιακός, το πλάνο του

Ο Ολυμπιακός, το πλάνο του

Η εξαιρετική εμφάνιση στη Λιβαδειά πιστοποιεί την δουλειά που γίνεται στους ερυθρόλευκους που οφείλουν να συνεχίσουν προσηλωμένοι στο πλάνο ανεξαρτήτως εξέλιξης του πρωταθλήματος.

Στα χέρια του κρατάει το πρωτάθλημα ο ΠΑΟΚ μετά το χθεσινό εντυπωσιακό διπλό στην Τρίπολη που ουσιαστικά πιστώνεται πρωτίστως στον εξαιρετικό Πασχαλάκη. Ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ έχω την εντύπωση πως εφόσον ο ΠΑΟΚ πάρει αυτό που θεωρείται δεδομένο πλέον μετά το πέρασμα και από την Τρίπολη, θα μνημονεύεται για χρόνια ως ο Νο1 αγωνιστικός λόγος που η ομάδα της Μακεδονίας (της… Νότιας προφανώς σύμφωνα με τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, της μοναδικής ελληνικής σύμφωνα με τους περισσότερους τουλάχιστον Έλληνες) κατέκτησε το πρωτάθλημα.

Οι ελπίδες του Ολυμπιακού για πρωτάθλημα ήταν έτσι και αλλιώς ελάχιστες με το -8 που είχε διαμορφωθεί τις πρώτες 14 αγωνιστικές, πληρώνοντας στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι (για τα υπόλοιπα τα έχουμε πει πολλάκις) εν τέλει τα δύο συνεχόμενα ντέρμπι με ΠΑΟΚ και ΑΕΚ που αντί για 6 βαθμούς που άξιζε πήρε μόλις ένα.

Τώρα με τον ΠΑΟΚ να βγάζει χαρακτήρα ομάδας που μπορεί να πάρει το πρωτάθλημα με το διπλό στην Τρίπολη γίνεται εύκολα αντιληπτό πως η υπόθεση τίτλος παραμένει ένα εξαιρετικά απίθανο σενάριο.

Επί της ουσίας όμως δεν άλλαξαν και πολλά μετά τα χθεσινά αποτελέσματα. Το σημαντικό για τον Ολυμπιακό όμως και αυτό που τονίζουμε από την αρχή της δημιουργίας της νέας ομάδας του Μαρτίνς είναι να μείνει προσηλωμένος στο πλάνο του.

Το πλάνο το οποίο έχει στην κορυφή των απαιτήσεων την δημιουργία μιας νέας ομάδας που θα κυριαρχήσει στην Ελλάδα, θα παίζει ωραίο ποδόσφαιρο και θα είναι ικανή για την υπέρβαση στην Ευρώπη.

Και αυτό το πλάνο ο Ολυμπιακός εξελίσσεται με επιτυχία. Ο Ολυμπιακός έδειξε και στην Λιβαδειά πως λειτουργεί και εξελίσσεται με εξαιρετικό τρόπο. Ο Ολυμπιακός άλλωστε έχει την πολυτέλεια να μην πιέζεται ιστορικά όπως ο ΠΑΟΚ για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Εννοείται πως πάντα, ακόμη και στα πέτρινα χρόνια, ο στόχος για τον Ολυμπιακό είναι το πρωτάθλημα. Όμως ο κορυφαίος ελληνικός σύλλογος μετά από 44 πρωταθλήματα, 19 τα τελευταία 22 χρόνια έχει την δυνατότητα να προτάξει ένα πλάνο που του δίνει την δυναμική για νέα αυτοκρατορία.

Στον αντίποδα όταν κυνηγάς το 3ο πρωτάθλημα της ιστορίας σου είναι απολύτως λογικό να ενδιαφέρεσαι για το τώρα και τίποτα άλλο. Κανείς δεν ξέρει άλλωστε πότε ξανά ο ΠΑΟΚ θα έχει αυτή την τεράστια ευκαιρία που κρατάει στα χέρια του.

Ο Ολυμπιακός λοιπόν πρόσφερε ξανά ωραίο ποδόσφαιρο στη Λιβαδειά συνεχίζοντας στο πλάνο που έχει καταρτίσει και ξέροντας πως έχει μπροστά του δύο μεγάλες δοκιμασίες σε Γιάννενα και Τρίπολη.

Το μεγαλύτερο όμως κέρδος για τον Ολυμπιακό βρίσκεται στον κόσμο του που βρέθηκε και στη Λιβαδειά, εντυπωσιακή παρουσία, και δείχνει με κάθε τρόπο πως έχει την ωριμότητα να πιστέψει σε μια ομάδα που δημιουργείται και απλά οι συγκυρίες και οι καταστάσεις που επικρατούν στο ποδόσφαιρο μας δεν της επιτρέπουν να έχει ουσιαστικές ελπίδες για τίτλο.

Το ποδόσφαιρο όμως που παίζει ο Ολυμπιακός του Μαρτίνς και οι τεράστιες προσδοκίες που έχει γεννήσει «γεμίζει» όλους όσους αγαπούν τον Ολυμπιακό.

Η συνέχεια είναι δύσκολη και απαιτητική για τον Ολυμπιακό που έχει μπροστά του την μεγάλη πρόκληση στο Γιουρόπα απέναντι στην Ντινάμο Κιέβου, την συνέχεια στο Κύπελλο και βέβαια την όσο καλύτερη παρουσία στο πρωτάθλημα. Να συνεχίσει με νίκες, να συνεχίσει να παίζει ωραίο ποδόσφαιρο, να συνεχίσει πιστός στο πλάνο της επιστροφής του.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ