Επίθεση με… χίλιους τρόπους

Επίθεση με… χίλιους τρόπους

Ο Ολυμπιακός δημιουργεί παιχνίδι με… χίλιους τρόπους. Ανάπτυξη από τον άξονα με Γκιγιέρμε – Φορτούνη, οι «μπούκες» των εξτρέμ και οι επελάσεις των ακραίων μπακ. Ολοκληρωτικό ποδόσφαιρο από την ομάδα του λιμανιού και στο βάθος… Ντινάμο Κιέβου.

Ο Ολυμπιακός πραγματοποίησε μια από τις καλύτερες εμφανίσεις του στην Λιβαδειά, δείχνοντας με την απόδοση του πως είναι στον βαθμό ετοιμότητας που επιθυμεί ο προπονητής του. Είχε πολλούς λόγους λοιπόν να χαμογελά μετά το τέλος του αγώνα ο Πέδρο Μαρτίνς, βλέποντας πως τα όσα είπε τις προηγούμενες μέρες στους παίκτες του έπιασαν τόπο.

Και δεν χωρά αμφιβολία ότι ο Ολυμπιακός έδειξε με την εμφάνιση του στην Λιβαδειά πως έχει τις δυνατότητες να φτάσει σε επίπεδα που δεν μπορεί να τον κοντράρει καμιά ομάδα. Είναι αναμφίβολα εντυπωσιακός ο τρόπος με τον οποίο επιτίθεται ο Ολυμπιακός κι αυτό φάνηκε (σε πολύ μεγάλο βαθμό μάλιστα) και στο χθεσινό παιχνίδι στην Λιβαδειά. Οι ερυθρόλευκοι έχουν δουλέψει πάρα πολύ πάνω στο συγκεκριμένο στοιχείο και πρέπει να τονίσουμε πως ο Μαρτίνς έχει περάσει ωραία πράγματα στο παιχνίδι του Ολυμπιακού.

Βλέπει κάποιος μια ομάδα με αυτοματισμούς, με καλές συνεργασίες και γρήγορη εναλλαγή μπάλας. Βλέπει μια ομάδα που έχει ρυθμό που δεν μπορεί ν’ ακολουθήσει κανείς στην Σούπερ Λίγκα. Και δεν μπορεί να μην σταθεί κάποιος στην εξαιρετική δημιουργία που έχουν οι πειραιώτες.

Οι ερυθρόλευκοι είναι ομάδα που μπορεί να επιτεθεί με… χίλιους τρόπους και το έδειξε και απέναντι στον Λεβαδειακό. Με ωραία ανάπτυξη από τον άξονα της μεσαίας γραμμής, με τον Γκιγιέρμε και τον Φορτούνη να δίνουν τον ρυθμό. Ο Βραζιλιάνος και ο Έλληνας μέσος είναι οι παίκτες που δίνουν το κάτι παραπάνω γιατί έχουν την ποιότητα να το κάνουν.

Ο Ολυμπιακός βρίσκει κάθετο παιχνίδι από τους δύο παίκτες που προαναφέραμε, αλλά παράλληλα έχει ανάπτυξη και από τα άκρα της επίθεσης με εξτρέμ που έχουν την «μπούκα», όπως ο Ποντένσε και ο Χριστοδουλόπουλος ενώ θα βοηθήσει και ο Μασούρας που αποκτήθηκε από τον Πανιώνιο. Υπάρχουν και ο Φετφατζίδης με τον Ναουέλ.

Δεν είναι όμως μόνο οι εξτρέμ που δημιουργούν για τον Ολυμπιακό από τα «φτερά» της επίθεσης. Είναι πολύ σημαντικός και ο ρόλος των ακραίων μπακ, καθώς Ελαμπντελαουί και Κούτρης έχουν τις προωθήσεις και δημιουργούν καταστάσεις με έξτρα παίκτη στην επίθεση των ερυθρόλευκων.

Κι εδώ θα πρέπει να σταθεί κάποιος στην σημασία που δίνει ο Πέδρο Μαρτίνς στα επιθετικά καθήκοντα των ακραίων μπακ. Είναι κάτι το οποίο είχε επισημάνει ο Πορτογάλος προπονητής στους παίκτες του από την περίοδο κιόλας της προετοιμασίας.

Δούλεψε πολύ πάνω στο συγκεκριμένο αγωνιστικό πρότζεκτ ο προπονητής του Ολυμπιακού και έδειξε εμπιστοσύνη στους ακραίους του μπακ. Δεν χωρά αμφιβολία πως τον έχουν δικαιώσει όλοι και δεν είναι φυσικά τυχαίο πως Ομάρ και Κούτρης είναι στο μεταγραφικό «στόχαστρο» ευρωπαϊκών ομάδων.

Ο Ολυμπιακός παίζει ωραία μπάλα, παίζει επιθετικό ποδόσφαιρο γιατί αυτό θέλει πρώτα απ’ όλα ο προπονητής του. Αυτή είναι η φιλοσοφία του Πορτογάλου και είναι πολύ σημαντικό για την ομάδα του Πειραιά να διατηρήσει αυτό το τέμπο, καθώς στο… βάθος υπάρχουν τα δύο πολύ μεγάλα παιχνίδια με τη Ντινάμο Κιέβου.

Είναι πολύ σημαντικό για τους ερυθρόλευκους ότι επέστρεψαν Λάζαρος και Χασάν, ότι παίρνει χρόνο συμμετοχής ο Μασούρας και σιγά – σιγά θα μπει στην ομάδα του λιμανιού και ο Σολδάνο. Κι όλα αυτά επαναλαμβάνουμε ενόψει των δύο σημαντικών αναμετρήσεων με την Ντινάμο Κιέβου για την φάση των 32 του Γιουρόπα Λιγκ.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ