Στύψε, Οικονόμου, Άλεφ, Πόνσε, Μπογέ να δεις τι ζουμί θα βγάλουνε

Στύψε, Οικονόμου, Άλεφ, Πόνσε, Μπογέ να δεις τι ζουμί θα βγάλουνε

Οριακό για τον Μαρίνο Ουζουνίδη το παιχνίδι απόψε στα Γιάννενα. Με τον Κώστα Καίσαρη να το πηγαίνει ένα βήμα παραπέρα. Τα προβλήματα της ΑΕΚ αρχίζουν και τελειώνουν στο θέμα προπονητή;

ΧΑΝΕΙ βγαίνει, ο Μαρίνος απόψε στα Γιάννενα. Αυτό αναφέρεται και στα σημερινά δημοσιεύματα. Ακόμα και η ισοπαλία δεν θα είναι αποδεκτό αποτέλεσμα. Κι οι αθλητικογράφοι ποτέ δεν γράφουν κατά φαντασία. Η, κατά εκτίμηση. Έχουν τις πηγές τους. Υπάρχουν πολλοί παράμετροι που καθορίζουν κατά που πάει το πράμα μεταξύ διοίκησης και προπονητή. Η ΑΕΚ έχανε κι ο Δημάτος ανέβαζε ποστ, ότι παίζει την καλύτερη μπάλα. Για να μην πάμε πιο πίσω. Όταν η ΑΕΚ κέρδιζε σε φιλικό τη Γαλατασαράι κι ο διοικητικός ηγέτης έδινε συγχαρητήρια στον Μαρίνο και δήλωνε κατενθουσιασμένος, «αυτή την ΑΕΚ θέλω να βλέπω». Ακόμα και τη τελευταία φορά που πήγε με νεύρα στα αποδυτήρια και αποκεφάλισε τους τρεις, είχε πει «προπονητής σας μέχρι το καλοκαίρι θα είναι Ουζουνίδης». Αν ίσχυαν όλα αυτά, θα έγραφαν αυτά που γράφουν οι ρεπόρτερ; Είναι προφανές ότι δεν ισχύουν.

ΝΑ τραβήξουμε όμως τη κουρτίνα. Στο θέμα προπονητή δηλαδή αρχίζουν και τελειώνουν τα πάντα στην ΑΕΚ; Τον αλλάζουμε, καθαρίζει η μπουγάδα, πάμε φτου απ την αρχή κι όλα καλά κι όλα ωραία; Όλα τα άλλα θέματα είναι λυμένα και τακτοποιημένα; Η ομάδα θα πάρει φόρα και θα πηγαίνει φυσέκι; Μόνο ο Μαρίνος φταίει που η ΑΕΚ ήτανε τη Κυριακή το βράδυ στο -17 από τον ΠΑΟΚ; Αν φύγει ο Μαρίνος, θ αναστηθεί ο Μπογέ; Θα μάθει μπάλα ο Άλεφ; Θα εμφανιστεί στα ντέρμπι του δεύτερου γύρου ο Πόνσε; Η θα είναι, ωσεί παρών; Φτάνει ένας ποδοσφαιριστής, για να αλλάξει εικόνα μία ομάδα; Αν πρόκειται για τον Μέσι σίγουρα. Αν πρόκειται για τον Κρίστισιτς θα περιμένουμε να το δούμε. Ποσοτικά πάντως η ΑΕΚ στη καλύτερη περίπτωση είναι μία η άλλη. Ξαφνικά, με τη καρατόμηση Λαμπροπούλου – Σιμόες – Μπακασέτα, βρέθηκε στους -3. Πήρανε τον Σέρβο, παραμένει εκτός ο Σιμόες, επέστρεψε ο Μπακασέτας, να δεχτούμε ότι η απουσία του Λαμπρόπουλου καλύπτεται εκ των έσω, άρα είναι ίσα βάρκα-ίσα νερά.

ΑΡΚΕΙ η πιθανή πλέον αλλαγή προπονητή, για να πάρει μπρος η ΑΕΚ; Όπως έχει πει ο Δαλάι Λάμα, «κάνε με προφήτη να σε κάνω πλούσιο». Εξαρτάται. Κατ αρχήν από τη ποιότητα του έμψυχου υλικού. Αλλάζεις προπονητή κι αν πας στο κουτουρού με τον Μοράις που κράταγε τα τεφτέρια του Μουρίνιο, πας χειρότερα. Αν πας, με τον Χιμένεθ παίρνεις μέχρι και πρωτάθλημα. Όπως κι αν το πήρες. Υπήρχαν όμως και τα εργαλεία. Ποδοσφαιριστές με προσωπικότητα. Βράνιες, Κονέ, Αραούχο, Λάζαρος. Στύψε εσύ, Οικονόμου, Άλεφ, Πόνσε και Μπογέ να δεις τι ζουμί βγάζουν. Το γεγονός ότι πρώτος σκόρερ της ΑΕΚ στα ευρωπαϊκά παιχνίδια ήταν ο Κλωναρίδης τα λέει όλα. Πόσο μπορεί ν αλλάξει λοιπόν η αλλαγή προπονητή την ΑΕΚ; Αντί να χάνει από Ατρόμητο και Παναιτωλικό, να φέρνει ισοπαλίες;

ΤΟ ζητούμενο για τη ΑΕΚ δεν είναι ο προπονητής. Είναι το σχέδιο. Υπάρχει σχέδιο; Κι αν υπάρχει, τι περιλαμβάνει; Αν βγούνε πχ και πούνε στα ίσα. Εμάς , μας ενδιαφέρει να τελειώσει το γήπεδο. Εκεί θα πάνε όλα τα λεφτά του Τσάμπιονς Λιγκ. Όχι σε μεταγραφές. Μέχρι να τελειώσει το γήπεδο και να μπούμε μέσα, θα το πάμε λάου-λαού. Δεύτεροι, τρίτοι, στη βαθμολογία. Και βλέπουμε. Κι αν κάτσει κανένα κύπελλο καλοδεχούμενο. Βγαίνεις και τα λες αυτά, ξεκαθαρίζεις τη θέση σου και σ όποιον αρέσει ακολουθεί. Το να ξεκινάς τη σεζόν για πρωταθλητισμό μ αυτό το υλικό, είναι βέβαιο ότι θα φας τα μούτρα σου. Και για να μην ξεχνιόμαστε στη ΑΕΚ έχουνε και μία λίαν σοβαρή εκκρεμότητα. Την απόφαση της ΟΥΕΦΑ για τα επεισόδια με τον Άγιαξ. Αν σκάσει ποινή αποκλεισμού, η μαχαιριά, σε σχέση με το οικονομικό. θα είναι βαθιά.

ΤΟ θέμα λοιπόν δεν είναι ο Ουζουνίδης, που έτσι η αλλιώς απέτυχε παταγωδώς κι αν δεν φύγει σήμερα, θα φύγει αύριο. Το θέμα είναι, αν υπάρχει σχέδιο και ποιο είναι αυτό. Αυτό περιμένει να μάθει ο κόσμος της ΑΕΚ. Θα πάρουμε προπονητή για βγάλουμε τη χρονιά; Θα πάρουμε προπονητή ενόψει της νέας σεζόν; Και με ποια προοπτική; Θα πούνε, πάμε να φτιάξουμε την ομάδα που θα μπει το 2020 πρωταθλήτρια στην Αγιά Σοφιά; Ας το πούνε. Τζάμπα είναι. Δεν στοιχίζει τίποτα. Μπορούνε να πούνε, πάμε να φτιάξουμε μία καινούργια ομάδα, ανταγωνιστική που θα παίζει καλό ποδόσφαιρο. Κανένα πρόβλημα. Σε κάθε περίπτωση ο κόσμος της ΑΕΚ κάτι πρέπει ν ακούσει. Πέρα από ατάκες μίας χρήσεως.

Στη μουσική επιλογή, Blues Wire-Folsom Prison Blues.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ