Γύρισμα του διακόπτη και… 3-5-2

Γύρισμα του διακόπτη και… 3-5-2

Η νέα διάταξη από τα… παλιά που έδειξε να ταιριάζει «γάντι» στην ΑΕΚ, ο Μπακασέτας και το στοιχείο που παρουσίασε η Ένωση κόντρα στον ΠΑΣ και πρέπει να αποτελέσει τον οδηγό για τη συνέχεια.

Με την φετινή ΑΕΚ το μόνο βέβαιο είναι πως δεν μπορούν να γίνουν προγνωστικά. Μια ομάδα ικανή για το καλύτερο αλλά και το χειρότερο. Μια ομάδα που έχει αφήσει βαθμούς εντός και εκτός έδρας εκεί που δεν το περίμενε κανείς και που πηγαίνει στο πιο οριακό ματς της σεζόν και βάζει… τέσσερα στο ημίχρονο.

Σίγουρα με τη νίκη αλλά και την εμφάνιση κόντρα στον ΠΑΣ, δεν σβήστηκαν μονομιάς τα κακώς κείμενα στην Ένωση. Ούτε οι Κιτρινόμαυροι έγιναν εν μια νυκτί διεκδικητές του πρωταθλήματος. Ωστόσο, κατάφεραν να δείξουν πως έχουν και ένα άλλο πρόσωπο. Να θυμίσουν την ομάδα που στις αρχές της χρονιάς απέδιδε ωραίο ποδόσφαιρο, έβγαζε υγεία, έμπαινε στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Η ΑΕΚ αντέδρασε με έναν τρόπο που δεν περίμενε και ο πλέον αισιόδοξος στο ματς με τα Γιάννενα. Η Ένωση ήταν ορεξάτη, κινητική, με ποιότητα, λύσεις και ένα πλάνο που έδειχνε να της ταιριάζει. Αφού το «φόρτωμα» της μεσαίας γραμμής με παίκτες του άξονα –διότι τέτοιοι είναι ο Μάνταλος και ο Μπακασέτας- σε συνδυασμό με τα ανεβάσματα των Γκάλο, Χουλτ, απέδωσε και με το παραπάνω.

Η Ένωση έμοιαζε να πηγαίνει με το πόδι στο γκάζι. Έβγαζε φάσεις, σκόραρε, δεν αντιμετώπιζε προβλήματα στην άμυνα. «Κλειδί» για να συμβούν τα παραπάνω ήταν κατά κύριο λόγο η αλλαγή διάταξης. Ο Μαρίνος Ουζουνίδης, έχοντας εξαντλήσει πιθανότατα και ο ίδιος τα περιθώρια υπομονής του με το τακτικό πλάνο που εφάρμοζε ανεπιτυχώς τελευταία, αποφάσισε να ανακατέψει την τράπουλα για τα καλά.

Το 3-5-2 που είδαμε στα Γιάννενα ταίριαζε… γάντι στην ΑΕΚ. Ένα σύστημα που θυμίζω εφάρμοζε και πέρυσι η Ένωση, με μεγάλη μάλιστα επιτυχία. Και που βάσει του υλικού της, δείχνει πιο εύκολο στο να δουλευτεί. Ο Μάνταλος επέστρεψε μετά από καιρό στις καλές εμφανίσεις, παίζοντας ως εσωτερικός, ενώ εξαιρετικός ήταν και ο Μπακασέτας. Που είχε έναν αντίστοιχο ρόλο και φρόντισε να θυμίσει με το «καλημέρα», πόσο σημαντικός είναι για την συγκεκριμένη ομάδα.

Πέρα από τα αγωνιστικά στοιχεία πάντως, η ΑΕΚ στηρίχθηκε πολύ και σε άλλα πράγματα για να φτάσει στη νίκη επί του ΠΑΣ και σε αυτό το εντυπωσιακό 4-0. Με βασικότερο την αποφασιστικότητα των παικτών της. Των ίδιων παικτών που έμοιαζαν… άδειοι στα περισσότερα παιχνίδια του 2018 αλλά και στην αναμέτρηση με τον Κισσαμικό.

Στα Γιάννενα η ΑΕΚ έδειξε να γυρνά τον διακόπτη. Να ξεκινάει από το μηδέν, κοιτάζοντας μόνο μπροστά και αφήνοντας στην άκρη όλα εκείνα που την έφεραν στο σημείο που είναι τώρα στα μισά της σεζόν. Δεν είναι εύκολο για τον Δικέφαλο να μείνει σε αυτό το τέμπο, όμως το πλέον σημαντικό είναι πως έγινε η… αρχή. Πως και οι ίδιοι οι ποδοσφαιριστές του, αντιλήφθηκαν πόσο είχαν αδικήσει τους εαυτούς τους. Εάν αυτό αποτελέσει τον οδηγό για τη συνέχεια, τότε τα λάθη του πρώτου μισού της σεζόν, είναι δυνατόν να διορθωθούν. Χωρίς ακόμα να μπορεί να προδικαστεί ο… βαθμός στον οποίο θα συμβεί αυτό.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ