Πήρε ανάσα, έχει δουλειά μπροστά

Πήρε ανάσα, έχει δουλειά μπροστά

Ο Άρης καλείται να λύσει την εξίσωση ενίσχυσης, αποσυμφόρησης και αγωνιστικής βελτίωσης.

Ο Άρης είχε θέληση για τη νίκη και διάθεση και αυτό είναι το παρήγορο από την εμφάνισή του κόντρα στη Λαμία. Πήρε ένα ματς που πήγαινε καρφί στο 0-0, έτσι όπως έχασε τη νίκη μέσα από τα χέρια του από τον Παναθηναϊκό.

Δεν μπορώ, πραγματικά να κάνω ιδιαίτερη κριτική στον Άρη της αναμέτρησης αυτής. Τρεις παίκτες δεν είναι στο πλάνο του προπονητή, έχουν ειδοποιηθεί ότι δεν υπολογίζονται και τους ζητήθηκε να λύσουν τα συμβόλαιά τους. Γι’ αυτό και μόνο είναι αξιέπαινοι.

Δεν είναι εύκολο να παίξεις με την πίεση του αποτελέσματος όταν έχεις σημαντικές απουσίες, είσαι ουσιαστικά απροπόνητος στο μισό χρονικό διάστημα της διακοπής και χωρίς ρυθμό γιατί πήγες και αποκλείστηκες από ομάδα χαμηλότερης κατηγορίας στο κύπελλο σε ματς που σου έφταναν δυο από τα τρία αποτελέσματα. Σ’ όλα αυτά, έρχεται στο δεκάλεπτο η απώλεια ενός σημαντικού σου παίκτη. Ο Γκάμα θα λείψει καιρό, δυστυχώς, εύχομαι ταχεία ανάρρωση στον Πορτογάλο. Δεν αποκλείω –αν έχει υποστεί πολύ σοβαρή ζημιά- και μια μεταγραφή εξτρέμ πλέον.

Ο Άρης είχε μόνο να χάσει το βράδυ της Δευτέρας, τουλάχιστον δεν ζημιώθηκε περισσότερο βαθμολογικά και πήρε μια ανάσα. Αν κέρδισε κάτι είναι μόνο λίγος χρόνος να βάλει τους πρώτους παίκτες που απέκτησε σε ρυθμό και στον επόμενο αγώνα. Στη Λάρισα μπορεί να κάνει την επανεκκίνησή του στο πρωτάθλημα. Γνωρίζουμε από τώρα ότι το γήπεδο θα είναι σε κακή κατάσταση και θα χρειαστεί να καταθέσει και πάλι θέληση πριν από αγωνιστική ποιότητα. Θα έχει περισσότερες λύσεις στο κέντρο με τον Μπάσα και τον Τόνσο (που ξέρει τί και πώς στη λίγκα και λογικά θα είναι στο γήπεδο) άλλωστε στο χώρο αυτό είχε τα περισσότερα προβλήματα.

Για μένα ο Παντελίδης, δεν είναι η αιτία των αγωνιστικών δεινών της ομάδας, αυτή είναι γνώμη μου και δεν την αλλάζω επειδή αποδοκίμασε ο κόσμος. Η άποψή μου είναι ότι δουλεύει πολύ. Είναι για μένα προφανές πως περιμένει τις μεταγραφές, ποντάροντας στην αλλαγή του προφίλ του συνόλου με τα νέα πρόσωπα. Τον Τόνσο τον γνωρίζει άριστα. Οι μπακ (Κορχούτ και Αλφόνς) επελέγησαν με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, ενώ έχει άποψη συγκεκριμένη και για τον στόπερ με τον οποίο γίνεται διαπραγμάτευση.

Το κοινό από την πλευρά του θέλει αποτελέσματα, θέλει να βλέπει κάτι καλό και το ζητά, λογικό είναι. Για τον Άρη μιλάμε. Τι περιμένατε; Να είναι μοιρασμένες οι τελικές προσπάθειες σε ματς με τη Λαμία και να πανηγυρίζει νίκη 1-0 στις καθυστερήσεις με κορναρίσματα στον περιφερειακό, ενώ στο αμέσως προηγούμενο ματς χάθηκε στόχος της ομάδας; Από το Χαριλάου έφυγαν με σκυμμένα κεφάλια μορφές του ποδοσφαίρου που έπαιζαν στον Άρη.

Έχει πολλή δουλειά το κλαμπ στο δεύτερο μισό του Γενάρη. Ο προπονητής έχει την ευθύνη να βελτιώσει την εικόνα της ομάδας και να μπολιάσει τους νέους παίκτες άμεσα στο σύνολο –περιμένουμε τουλάχιστον δυο κινήσεις ακόμη- με καλύτερη ατμόσφαιρα, συνεχίζοντας να μαζεύει βαθμούς. Η τριάδα εκτός έδρας ματς με Λάρισα, Λιβαδειά και Ξάνθη είναι ζόρικη, αλλά όλοι γνωρίζουμε ότι αν συνοδευτεί από αποτελέσματα, ο Άρης θα κάνει άλμα προς την Ευρωπαϊκή έξοδο, χτίζοντας μομέντουμ και ψυχολογία.

Στα αποδυτήρια, χρειάζεται όμως άμεσα μια σειρά αποφάσεων και ενεργειών που θα ξεδιαλύνει το τοπίο. Και αυτό είναι διοικητική ευθύνη, εφόσον είναι εδώ και εβδομάδες κοινό κτήμα ποιοι δεν υπολογίζονται.

Με κάποιο τρόπο αυτό το θέμα πρέπει να κλείσει. Να μείνει το κομμάτι του ρόστερ που προορίζεται να είναι ενεργό και σ’ αυτό να προστεθούν όσο πιο γρήγορα γίνεται τα νέα πρόσωπα. Να τελειώσει η σύγχυση «ποιοι είμαστε εμείς (που υπολογιζόμαστε και παίζουμε) και ποιοι οι άλλοι (που δεν υπολογίζονται και δεν παίζουν)». Συμπεριλαμβανομένων των δυο – τριών διακοσμητικών περιπτώσεων…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ