ΑΕΚ: Δεν άλλαξε τίποτε, μα άλλαξε πολλά

ΑΕΚ: Δεν άλλαξε τίποτε, μα άλλαξε πολλά

Το σύστημα και η λογική της ΑΕΚ στους Ζωσιμάδες έδωσαν «ζωή» και ελπίδες για κάτι καλύτερο.

Η εικόνα της ΑΕΚ στο (δύσκολο) γήπεδο των Ζωσιμάδων έμοιαζε για 45 λεπτά «ξένη» στα μάτια όλων μας. Αυτά που έχουμε δει τους τελευταίους μήνες δεν είχαν σχέση με αυτά που είδαμε κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα.

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης στη διακοπή επέλεξε να δουλέψει αρκετά με το σύστημα που είδαμε χθες. Του βγήκε. Τριάδα στην άμυνα, δύο φουλ μπακ, δύο χαφ που ξέρουν μπάλα και τρεις ποιοτικοί στην επίθεση. Ολοι τακτοποιημένοι. Οι φάσεις που «έφτιαξε» η ΑΕΚ στο πρώτο ημίχρονο ήταν ενδεικτικές. Με τις γραμμές κοντά εκμεταλλεύτηκε κάθε κενό χώρο που άφησε ο ΠΑΣ, αν και συνήθως ο Πετράκης δεν αφήνει ούτε… χαραμάδα.

Ο Μάνταλος απελευθερωμένος να παίζει πραγματικά σαν οργανωτής, ο Λιβάγια περισσότερο στο άκρο για να δημιουργήσει κάθε λογής ρήγμα, ο Πόνσε να περιμένει στην περιοχή και κοντά του ο Μπακασέτας… οπλισμένος κοντά σε Μάνταλο-Πόνσε. Ο Αλεφ πίσω από τον Μάνταλο να λειτουργεί καλά. Τα δύο φουλ μπακ ήταν πραγματικά έμβολα. Σε κάθε φάση πάνω-κάτω, αυτό που απαιτεί το σύστημα που δεν έχει εξτρέμ.

Η ΑΕΚ έπαιξε επιτέλους ένα σύστημα που δεν απαιτεί εξτρέμ, αλλά φουλ μπακ. Και η τωρινή ΑΕΚ δεν έχει εξτρέμ, μα φουλ μπακ. Και πήγαν όλα καλά διότι η τριάδα στην άμυνα με τον Κλάους αντίπαλο δεν γινόταν να έχει πρόβλημα. Και καθάρισε το ματς νωρίς. Τόσο νωρίς που δεν το περίμενε ούτε η ίδια. Και με άνεση. Τόσο άνεση που δεν το περίμενε ούτε η ίδια. Και δίχως να αλλάξουν πρόσωπα.

Ούτε ο προπονητής, ούτε οι παίκτες. Χωρίς μεταγραφή στην ενδεκάδα της. Δεν άλλαξε τίποτε, μα με αυτό το σύστημα και τη λογική στο χορτάρι άλλαξαν πολλά για την ΑΕΚ. Μένει να φανεί αν με αυτό το σύστημα θα προχωρήσει ο Ουζουνίδης. Αν το έχει δουλέψει καλά, πως θα ενταχθεί σε αυτό ο Κρίστιτσιτς και τι θα γίνει με τον Μπογέ.

Η ΑΕΚ τακτοποιήθηκε χθες βράδυ στο χορτάρι με αυτό το σύστημα. Μάνταλος, Μπακασέτας και Λιβάγια κινήθηκαν όπου χρειαζόταν και ο Πόνσε ήταν μέσα στα τρία από τα τέσσερα γκολ. Απλά πράγματα. Ο Μπακασέτας ήθελε πολύ να παίξει, να βοηθήσει, να προσφέρει. Τρελάθηκε στα γκολ, ο ίδιος έπαιζε σαν να το κάνει πρώτη φορά. Είχε να δώσει. Ο Πόνσε όσο παίρνει την μπάλα εκεί που πρέπει θα τα βάζει. 9 γκολ έχει βάλει στο πρωτάθλημα, δίχως ένα πέναλτι. Δίχως ένα πέναλτι!

Ο αθλητισμός είναι ψυχολογία. Το έχουν πει ειδικοί και οι… μέσα του αθλητισμού. Έτσι και στο ποδόσφαιρο. Αν η ΑΕΚ είναι καλά, νιώθει καλά θα παίξει καλά και θα πάρει βαθμούς. Μια ενίσχυση στα εξτρέμ θα ήταν πολύ καλό νέο για τον Ουζουνίδη και την ΑΕΚ. Δεν έλυσε χθες με το 0-4 όλα τα προβλήματα της. Τα κενά που είχαν διαπιστωθεί παραμένουν. Ο Ουζουνίδης κέρδισε ζωή. Περισσότερο από όσο θα περίμενε και ο ίδιος.

Το ερώτημα δεν είναι αν η ΑΕΚ τον στηρίζει. Ειδικά μετά από νίκες. Το ζήτημα είναι αν τον πιστεύει πραγματικά. Διότι αν τον πιστεύει, θα μείνει μέχρι τέλους. Οι απαντήσεις θα δοθούν στα δύσκολα ματς με Αστέρα Τρίπολης εντός και Πανιώνιο εκτός. Αν η ΑΕΚ δεν έχει 6 βαθμούς, θα είναι πισωγύρισμα. Το γνωμικό ότι στις νίκες κρύβονται όλα τα προβλήματα είναι ορθόν. Μένει απλά να κερδίζεις και να παίζεις καλά. Όπως χθες. Έτσι να μην φοβάται κάτι.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ