Το παιχνίδι στα χέρια του

Το παιχνίδι στα χέρια του

Δεν έχει δικαίωμα ήττας στο ΣΕΦ, για να μην εξαρτάται από συνδυασμούς αποτελεσμάτων.

Η Χίμκι θα παίξει χωρίς τον Αλεξέι Σβεντ, αλλά αυτό δεν είναι ούτε στοιχείο που γέρνει την πλάστιγγα, ούτε αποδεδειγμένα κακό για τους Ρώσους, άρα καλό για τον Ολυμπιακό. Δίχως το μεγάλο της αστέρι, η παρέα του Γιώργου Μπαρτζώκα γίνεται πιο συμπαγής ομάδα, χάνει στην επίθεση, αλλά κερδίζει στην άμυνα, αφήστε που μπαίνουν περισσότεροι παίκτες στον ρυθμό του αγώνα.

Το είχα γράψει κι όταν η Χίμκι συναντούσε τον Παναθηναϊκό, πως αυτό που εκ πρώτης όψεως φαίνεται… θετική εξέλιξη, μπορεί στην πράξη να αποδειχθεί ότι δεν είναι έτσι, επειδή έτσι νομίζουμε. Όμως αρκετά ασχοληθήκαμε με την ομάδα από τη Μόσχα, καθώς ζητούμενο για τον Ολυμπιακό δεν είναι τι θα κάνουν οι αντίπαλοι γι’ αυτόν, αλλά τι θα κάνει αυτός για τον… εαυτό του.

Οι «ερυθρόλευκοι» γνωρίζουν πως, μετά από τις επιτυχημένες εκτός έδρας εμφανίσεις τους και τα αποτελέσματα που πήραν, απαιτείται σοβαρότητα στο ΣΕΦ για να ρευστοποιήσουν τις μετοχές και να κεφαλαιοποιήσουν την επένδυσή τους. Από τη στιγμή που πέρασαν από Χίμκι, Μπασκόνια, Μπάγερν και Μπαρτσελόνα, δεν έχουν παρά να νικήσουν εντός για να φτάσουν στον επιθυμητό αριθμό νικών, αλλά και να αποκτήσουν ξεκάθαρο πλεονέκτημα σε όποια απλή ή πολλαπλή ισοβαθμία.

Οι Ρώσοι κυνηγούν όποιον αντίπαλο βρίσκουν μπροστά τους, στην προσπάθεια να μείνουν στο γκρουπ που θα κυνηγήσει ως το τέλος την είσοδο στην 8άδα κι αυτό τους κάνει ακόμα πιο επικίνδυνους, απ’ όσο θεωρητικά είναι. Οι «ερυθρόλευκοι», όμως, έχουν υψηλό κίνητρο, καθώς θέλουν μια από τις δύο θέσεις, που θα τους επιτρέψουν να διεκδικήσουν την πρόκριση στο φάιναλ φορ.

Το ότι επιστρέφει ο Νίκολα Μιλουτίνοφ είναι πρόδηλα θετικό νέο. Η ρακέτα γεμίζει, αφήστε που αν συνεχίσει ο Γιώργος Μπόγρης να ανεβάζει στροφές, θα υπάρχει ακόμα πιο πολύς ποιοτικός χρόνος των σέντερ πάνω στο παρκέ κι ακόμα πιο δύσκολη αποστολή για τους απέναντι ψηλούς. Δεν θα κριθεί εκεί η αναμέτρηση…

Ο Ολυμπιακός προβληματίζεται όποτε η περιφέρειά του δεν βγάζει φάσεις, ενέργεια, κίνηση. Όταν πηγαίνει σε up tempo, όταν διασπάται το σκοράρισμα, όταν μπαίνουν στην εξίσωση περισσότεροι παίκτες, τότε μπορεί να νικήσει κάθε ευρωπαϊκή ομάδα (το έδειξε κόντρα στη Ρεάλ).

Είναι αυτονόητο ότι δεν μπορεί να παίξουν όλοι καλά, όμως είναι καιρό που Τίμα και Τουπάν δεν έχουν δώσει τις προσδοκώμενες λύσεις. Ίσως είναι η στιγμή για έναν από τους δύο να επιστρέψει στις καλές εμφανίσεις, καθώς πλέον το ζήτημα είναι ποσοτικό. Όσο περισσότεροι παίκτες θα είναι στο κλίμα του αγώνα, θα έχουν θετικό πρόσημο, τόσο καλύτερος θα γίνεται ο Ολυμπιακός. Η συμμετοχή του Μάντζαρη, η άνοδος του Μπόγρη, οπτικοποιούν αυτό που μόλις περιγράψαμε.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ