Στημένο είναι το μαμούθ

Στημένο είναι το μαμούθ

Ο Κώστας Καίσαρης γράφει για τη στημένη «μάχη» στη Βουλή. Για τις μεταγραφές στη πολιτική και τους δανεικούς βουλευτές με τα ανταλλάγματα κάτω από τραπέζι.

ΠΡΙΝ αρχίσεις το γράψιμο, σερφάρεις στις άγριες θάλασσες του Ίντερνετ. Να κοζάρεις τι γίνεται. Να ρίξεις ένα βλέφαρο, περί του τι παίζει στην επικαιρότητα. Κι εδώ είναι, που σε θέλω κάβουρα, να περπατάς στα κάρβουνα. Ποιο είναι το πλέον σημαντικό γεγονός;
-Ότι ο Μαρίνος το γύρισε στο 3-5-2 του Χιμένεθ και είδε η ΑΕΚ χαρά στα σκέλια της;
-Η σφαγή σαν αρνί το Πάσχα του Αλβανού Αρμπέρ Μπάκο με 17 μαχαιριές στις φυλακές του Κορυδαλλού;
-Τα SMS της γυναίκας του Τόσιτς, της εκρηκτικής Γελένας Καρλεούσα, στον Όγκνιεν Βράνιες, τον όποιο αποκαλεί μικροτσούτσουνο;
-Η έφοδος στους αιθέρες του Χολαργού δύο Mirage 2000-5 την ώρα που ο ανυπέρβλητος Μακεδονομάχος, Πάνος Καμμένος παρέδιδε του υπουργείο Εθνικής Άμυνας;
-Η εκωφαντική σιωπή του Γ.Βασιλειάδη; Το ότι έχουν παρέλθει τρεις μέρες χωρίς να έχει δώσει συνέντευξη, χαρακτηρίζεται σαν κοσμοϊστορικό γεγονός.
-Τα 16 δοκάρια της ΑΕΚ σε 15 παιχνίδια;
-Ότι ο πατέρας της Έλενας Κουντουρά, είχε γράψει τον ύμνο της 21ης Απριλίου;
-Ο ακριβός για τον Ιβάν Λεό Μπονατίνι(δανεικός για έξι μήνες από τη Γουλβς), που θα ήταν ο αντί-Πρίγιοβιτς;
-Η τοποθέτηση της Ειρήνης Καζαριάν σχετικά με το ροζ βίντεο;
-Ο φονέας Κιλπάρτικ που έφερε ο Παναθηναϊκός;
-Η καταγγελία της Ρίας Αντώνιου, ότι τη βίασε ο πρώην σύντροφός της;
-Ότι η ΑΕΚ θα παλέψει να κάνει δικό της τον Πόνσε, της ρήτρας των επτά εκατομμυρίων ευρώ;
-Η μάχη που άρχισε το μεσημέρι της Τρίτης στη Βουλή;

ΜΑΛΙΣΤΑ κύριοι. Το είδαμε κι αυτό. Ότι στη Βουλή από το μεσημέρι της Τρίτης, διεξάγεται η μητέρα των μαχών. Αλέξης εναντίον όλων. Τσίπρας, εναντίον Κυριάκου, Φώφης, Λεβέντη, Κουτσούμπα, Θεοδωράκη, Μιχαλολιάκου και βάλτε τώρα που γυρίζει. Και στη μέση σε ρόλο μπαλαντέρ ο Καμμένος. Πότε από δω και πότε από κει. Το καραγκιοζιλίκι σε όλη του τη μεγαλοπρέπεια. Ποια μάχη και πράσινα άλογα; Στημένο για θάνατο είναι το ματς. Πιο στημένο δεν γίνεται. Πιο στημένο κι από το Ηλιούπολη-Λεβαδειακός άσσος ημίχρονο-διπλό τελικό.

ΣΤΟ τσεπάκι τους είχε, ευθύς εξ αρχής ο Αλέξης τους 151. Εξ ου και η ψήφος εμπιστοσύνης που ζήτησε. Στα σίγουρα. Με σημαδεμένη τράπουλα γίνεται το παιχνίδι. Με τους άσσους Παπαχριστόπουλο, Ζουράρι κλπ στο μανίκι. Στημένο είναι το μαμούθ. Όταν ξέρεις ότι τελευταίο φύλλο θα σκάσει η ντάμα σπαθί. Η Έλενα Κουντουρά. Παραμύθι φούρναρης είναι όλη αυτή η φασαρία. Το ποδόσφαιρο αντιθέτως, έστω κι αυτό το ελληνικό ποδόσφαιρο, συνιστά μία πραγματικότητα. Σ ένα πρωτάθλημα 16 ομάδων, γίνονται 240 παιχνίδια. Παράγονται αποτελέσματα. Κάποιος κερδίζει, κάποιός χάνει. Κάποιοι διαμαρτύρονται και φωνάζουν για τη διαιτησία. Αντιδικούν, τσακώνονται. Μπάλα είναι.

Η ΚΟΥΒΕΝΤΑ κάθε φορά γίνεται επί πραγματικών γεγονότων. Για την ερμηνεία της φάσης. Είναι, δεν είναι, πέναλτι. Για τις μεταγραφές. Θα είναι καλύτερος του Σιμόες ο Κρίστισιτς; Θα λύσει το πρόβλημα της επιθετικής δυστοκίας των ερυθρολεύκων ο Σολδάνο; Και στο τέλος βγαίνει ο λογαριασμός. Έστω και μέσω δικαστικών αποφάσεων όπως πέρυσι. Η καθημερινότητα του ποδοσφαίρου, σε κάθε περίπτωση, έχει να κάνει με πραγματικά περιστατικά. Τον Αργεντίνο του Ολυμπιακού και τον Σέρβο της ΑΕΚ θα τους δούμε στο χορτάρι. Κι όλοι κρίνονται εκ του αποτελέσματος.

ΤΟ ψέμα στο ποδόσφαιρο έχει κοντά ποδάρια. Στο ποδόσφαιρο, βλέπεις και ξέρεις τι γίνεται. Κανείς δεν μπορεί να κρυφτεί. Οι μεταγραφές στο ποδόσφαιρο γίνονται φόρα παρτίδα. Πληρώνεις κι αγοράζεις. Σκάσανε δέκα εκατομμύρια οι Σαουδάραβες και πήρανε τον Πρίγιοβιτς. Στη πολιτική γίνονται στη ζούλα. Οι δανεισμοί στο ποδόσφαιρο, γίνονται κατόπιν συμφωνίας. Έδωσε τρεις δανεικούς ο ΠΑΟΚ στον Ατρόμητο, Κουλούρη, Γιαννούλη, Χατζηισαία κάτω από συγκεκριμένες προϋποθέσεις. Σχετικά με το κόστος των συμβολαίων τους.

ΓΙΑ να πάνε δανεικοί ο Παπαχριστόπουλος κι ο Ζουράρις, στον Σύριζα από τους Ανελ, τι δούνε και λαβείν έχει μεσολαβήσει; Με τι ανταλλάγματα αγάπησαν ξαφνικά τον Αλέξη, Κόκκαλης και Δανέλης; Τα δύο κορίτσια Παπακώστα-Κουντουρά, κατέχουν υπουργικούς θώκους βάση των προσόντων τους; Η επειδή τόσο αξίζουν οι ψήφοι τους για να συμπληρωθεί το 151; Αν γινότανε τέτοιο χοντρό, τέτοιο ξετσίπωτο στήσιμο στο ποδόσφαιρο, θα είχε μπουκάρει ο κόσμος μέσα. Στην πολιτική τους βλέπουνε να τους κοροϊδεύουνε και βυζαίνουνε το δάχτυλο. Αυτά.

Στη μουσική επιλογή, Tom Waits- Downtown Train

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ