Από τον Μπεργκ στον Μπονατίνι και από εκεί στον Σβιντέρσκι

Από τον Μπεργκ στον Μπονατίνι και από εκεί στον Σβιντέρσκι

Στον ΠΑΟΚ, το θέμα απόκτησης του αντί Πρίγιοβιτς, πέρασε από σαράντα κύματα. Οι Ασπρόμαυροι, από το γερό ψάξιμο που έκαναν στην υπόθεση Μπεργκ και τις αμφιβολίες που είχαν για τον Σουηδό πήγαν στο Μπονατίνι και απ' εκεί κατέληξαν και συμφώνησαν με τον Σβιντέρσκι.

Ο αντί Πρίγιοβιτς λέγεται Κάρολ Σβιντέρσκι. Ο Πολωνός έρχεται στη Θεσσαλονίκη για υπογραφές και ιατρικές εξετάσεις την Παρασκευή, προκειμένου να ενταχθεί άμεσα στις προπονήσεις της ομάδας.

Η απόκτηση του 22χρονου επιθετικού δεν σκόρπισε ενθουσιασμό στον κόσμο, ούτε πρόκειται να δούμε φιλάθλους στο αεροδρόμιο για να υποδεχθούν έναν ποδοσφαιριστή που προέρχεται από την Γιαγκελόνια. Οι φίλαθλοι περίμεναν άλλα πράγματα  ένα πιο βαρβάτο όνομα για την επίθεση της ομάδας και πίστευαν και πιστεύουν πως αυτός θα ήταν ο Μάρκους Μπεργκ.

Στον ΠΑΟΚ είχαν όμως διαφορετική άποψη και η οποία είχε να κάνει τόσο με το οικονομικό κομμάτι της συμφωνίας όσο και με το γεγονός πως ο Σουηδός έχει πατήσει τα 33. Στο Δικέφαλο ψάχτηκαν και μάλιστα πολύ για τον Μπεργκ, όμως τα χρήματα που αξίωναν οι εμπλεκόμενες πλευρές ήταν πολλά (Αλ Αϊν, Παναθηναϊκός και φυσικά η πλευρά του ποδοσφαιριστή). Με τους Πράσινους τα είχαν βρει, ενώ υπήρξε μια απόσταση με την ομάδα από τα Αραβικά Εμιράτα.

Όταν αποφάσισαν να τα βάλουν κάτω και να δουν πόσο θα στοίχιζε η απόκτηση του Μπεργκ διαπίστωσαν πως θα έφταναν στα χρήματα που θα πάρουν από την μεταγραφή Πρίγιοβιτς. Το μεγάλο μείον για τον Μπεργκ είναι η ηλικία του. Μπορεί να συνεχίζει να είναι ένας μπαρουτοκαπνισμένος επιθετικός όμως έφτασε στα 33.

Στη Μικράς Ασίας, αποφάσισαν να ψάξουν κάτι διαφορετικό απ’ αυτά που είχαν γραφτεί και ακουστεί τα τελευταία 24ωρα. Ο Μάριο Μπράνκο, έκρινε πως αυτή είναι η στιγμή που πρέπει να δείξει τις ικανότητες του, αλλά και το πλάνο που έχει καταστρώσει για τον ΠΑΟΚ και σύμφωνα με τα θέλω της διοίκησης Σαββίδη.

Με ένα ταξίδι αστραπή στην Αγγλία προσπάθησε να κλείσει το Λέο Μπανοτίνι της Γουλβς. Ο Μπράνκο γνώριζε τον 25χρονο Βραζιλιάνο επιθετικό από την κοινή τους παρουσία στην Εστορίλ και πίστευε πως στον ΠΑΟΚ θα κάνει μεγάλη καριέρα και στο μέλλον μια ακόμα μεταγραφή στο εξωτερικό. Ο Πορτογάλος, κατάφερε να πάρει το «οκ» από την πλευρά του ποδοσφαιριστή, όμως οι Άγγλοι για τον εξάμηνο δανεισμό ζητούσαν 1 εκατ. ευρώ. Ήθελαν  να μπει ρήτρα αγοράς 4 εκατ. ευρώ, αλλά και να διατηρήσουν ένα μεγάλο ποσοστό μεταπώλησης που έφτανε το 40%.Τα χρήματα, αλλά και οι απαιτήσεις της Γουλβς θεωρήθηκαν, όπως λένε στην Τούμπα, υπερβολικές με αποτέλεσμα η υπόθεση να ναυαγήσει.

Έτσι λοιπόν φτάσαμε στον Κάρολ Σβιντέρσκι. Το όνομα του Πολωνού προτάθηκε τις τελευταίες ημέρες στον ΠΑΟΚ, ενώ στο βιογραφικό του είχε πολύ καλές συστάσεις από ανθρώπους του ποδοσφαίρου. Στο Δικέφαλο που έχουν πολλές και καλές άκρες στην Πολωνία δεν έχασαν την ευκαιρία να «τρέξουν» την υπόθεση πολύ γρήγορα και να «κλέψουν» τον 22χρονο επιθετικό μέσα από τα χέρια της Στουτγκάρδης.

Αυτό ήταν ένα σύντομο στόρι για το πως φτάσαμε από τον Μπεργκ στον Σβιντέρσκι. Αυτό που θα αντιμετωπίσουν στον ΠΑΟΚ είναι μια αμφισβήτηση από εχθρούς και φίλους της ομάδας για την απόκτηση του 22χρονου Πολωνού επιθετικού. Η ομάδα σίγουρα θα ήθελε έναν πολύ πιο έμπειρο επιθετικό, όχι μόνο από τον Σβιντέρσκι, αλλά και απ’ αυτούς που έχει στο ρόστερ του. Ο καλύτερος καθρέφτης για έναν ποδοσφαιριστή είναι το γήπεδο. Θα πρέπει να κάνουμε λίγη υπομονή για να δούμε τι πουλιά πιάνει το πρώτο μεταγραφικό απόκτημα της ομάδα και στη συνέχεια όποιος θέλει να ασκήσει κρητική.

Πάντως τα παραδείγματα στον ΠΑΟΚ είναι πολλά με ποδοσφαιριστές έμπειρους που πάτωσαν. Το όνομα που μου έρχεται τώρα στο μυαλό είναι αυτό του Ελ Καντουρί. Τα υπόλοιπα βρείτε τα εσείς.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ