ΑΕΚ: Ο Γενάρης της τελευταίας ευκαιρίας

ΑΕΚ: Ο Γενάρης της τελευταίας ευκαιρίας

ΑΕΚ και Ουζουνίδης έκαναν με τα Γιάννενα την αρχή για αυτό που απαιτείται, ώστε να σωθεί η παρτίδα και η χρονιά να αποκτήσει ξανά –ουσιαστικούς- στόχους.

Η ΑΕΚ με την εντυπωσιακή αντίδραση που έβγαλε απέναντι στα Γιάννενα βρήκε ξανά την ηρεμία της και δείχνει μετά από αρκετό καιρό, να αποκτά σιγά-σιγά και ψυχολογία. Που για να μετατραπεί βεβαίως σε κάτι παραπάνω και να δώσει στην Ένωση την ώθηση που χρειάζεται για να φτιάξει το δικό της σερί μέσα στο 2019, απαιτεί… διάρκεια.

Τα παιχνίδια που έχει μπροστά του ο Δικέφαλος για το πρωτάθλημα με Αστέρα εντός και Πανιώνιο εκτός, δεν θα είναι εύκολη υπόθεση να κερδηθούν. Ωστόσο δεν απαιτούν δα και κάποια υπέρβαση. Εφόσον η ΑΕΚ παρουσιαστεί με την ίδια διάθεση και την αντίστοιχη αποφασιστικότητα που είδαμε στους Ζωσιμάδες, εκτιμώ πως οι έξι βαθμοί που είναι και το βασικό ζητούμενο, θα μπουν στο σακούλι. Κάτι που θα φέρει τους Κιτρινόμαυρους σε μια αρκετά διαφορετική κατάσταση σε σχέση με τα… προηγούμενα. Που δεν είναι και πολύ μακρινά.

Είναι σαφές για την Ένωση πως η τελευταία της ευκαιρία για να γυρίσει το φετινό χαρτί, είναι τώρα μπροστά της. Στα ματς που ακολουθούν μέχρι και το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, στις αρχές Φλεβάρη. Ένα ντέρμπι που μπορεί να αργεί, αλλά για την ΑΕΚ θα έρχεται στο προσκήνιο όσο περνούν οι αγωνιστικές. Ειδικά στην περίπτωση που ο Δικέφαλος δώσει συνέχεια στην εικόνα αλλά και στο αποτέλεσμα των Ιωαννίνων.

Όπως φαίνεται το πλάνο που ξεκίνησε το καλοκαίρι θα ακολουθηθεί για την ΑΕΚ μέχρι το φινάλε της χρονιάς. Ο Μαρίνος Ουζουνίδης δεν δείχνει προς το παρόν να… κινδυνεύει, με την απόφαση του Δημήτρη Μελισσανίδη να τον στηρίξει περαιτέρω, να δίνει στον Εβρίτη τεχνικό μία ακόμα ευκαιρία. Πιθανότατα την τελευταία του. Που όμως παραμένει… ευκαιρία.

Ο Ουζουνίδης ένιωθε έντονη πίεση στο διάστημα που είχε προηγηθεί. Μπορεί στις τοποθετήσεις του να έμοιαζε ανεπηρεάστος από τα σενάρια που είχαν «φουντώσει», όμως όλο αυτό το κλίμα τον είχε ξεκάθαρα επηρεάσει. Όπως πιθανότατα και κάποιους ποδοσφαιριστές, που έβλεπαν να πλανάται μια κατάσταση αβεβαιότητας γύρω από την ομάδα.

Η αρχή για να εξαφανιστούν τα συγκεκριμένα σύννεφα έγινε τη Δευτέρα. Πλέον, το στοίχημα για την ΑΕΚ είναι να… καθαρίσει οριστικά τον ουρανό των Σπάτων και να ξεκινήσει, έστω και από τον Γενάρη, την αντεπίθεσή της. Η χρονιά σε πρωτάθλημα και κύπελλο έχει άλλωστε αρκετό δρόμο ακόμα. Μόνο για την ΑΕΚ των… Ζωσιμάδων όμως.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ