Κάλλιο αργά παρά ποτέ

Κάλλιο αργά παρά ποτέ

Η συνέντευξη Τύπου του Θόδωρου Καρυπίδη είναι ο τρόπος να καλυφθούν κενά ανάμεσα στη θεωρία του σχεδιασμού και την πράξη υλοποίησής του

Η συνέντευξη Τύπου που θα δώσει την επόμενη εβδομάδα ο Θόδωρος Καρυπίδης είναι για μένα από τα πιο σημαντικά σημεία του ρεπορτάζ την τρέχουσα σεζόν.

Αν εξαιρέσω μια πολυσέλιδη συνέντευξη στην εφημερίδα «ΑΡΗΣ ΕΙΣΑΙ», δεν έχουμε κάποια αναλυτική τοποθέτηση του εδώ και καιρό. Και αυτό είναι σε μεγάλο βαθμό κατά την κρίση μου, λόγος για την παραφιλολογία που συχνά προκύπτει, επειδή –εκ των πραγμάτων- όταν δεν ξέρεις την απάντηση σε ένα ερώτημα, χρησιμοποιείς τις ενδείξεις, τα δεδομένα της στιγμής και την προσωπική σου άποψη και οδηγείσαι σε προσωπικές εκτιμήσεις, σε εικασίες.

Έστω και αργά λοιπόν, είναι μια εξαιρετική ευκαιρία αυτή. Καθώς είμαστε μάλιστα στο μέσο της σεζόν, είναι το ίδιο ακριβώς, το να στρέψει κανείς την προσοχή του, είτε σε όσα έγιναν από το καλοκαίρι ως σήμερα, είτε σε όσα πρόκειται να γίνουν ως το τέλος της περιόδου. Και φυσικά υπάρχουν και πολλά που μπορεί να αφορούν το γενικότερο σχεδιασμό.

Πολλά είναι όσα θα τεθούν με τις ερωτήσεις, είμαι βέβαιος, γιατί πολλά είναι όσα όφειλε η ΠΑΕ ή και ο ίδιος ο Καρυπίδης σε κάποιες στιγμές να έχουν καλύψει. Θα απαριθμήσω μόνο μερικά.

Ο σχεδιασμός του καλοκαιριού: Η πρόσληψη Ερέρα.

Η πορεία της συνεργασίας με τον Ισπανό, μέχρι τον τερματισμό της.

Η έλευση του αθλητικού διευθυντή, η συμβολή του στη διαμόρφωση του ρόστερ και ο ρόλος του στον ευρύτερο, όχι μόνο άμεσο, σχεδιασμό

Η πρόσληψη Παντελίδη, η πορεία της ομάδας και ο βραχυπρόθεσμος αγωνιστικός στόχος, μετά την απώλεια του πρώτου.

Γιατί από το καλοκαίρι δεν ορίστηκαν από την ίδια την ιδιοκτησία συγκεκριμένοι και μετρήσιμοι αγωνιστικοί στόχοι;

Θα πουλούσε τώρα έναν ποδοσφαιριστή του βασικού κορμού και αν ναι, με ποια κριτήρια;

Ο μεσοπρόθεσμος σχεδιασμός, ενόψει και της επόμενης σεζόν. Η οργάνωση της ομάδας σε πιο επαγγελματικά πλαίσια, από την ακαδημία μέχρι τις θέσεις στο οργανόγραμμα της ΠΑΕ.

Η οικονομική θέση και πορεία της εταιρίας. Η επίδραση από τις επαγγελματικές δράσεις του και το σενάριο σύνδεσής με μια από τις τελευταίες. Ισχύει ή όχι;

Ο μεσοπρόθεσμος οικονομικός σχεδιασμός και που φτάνει το «όραμα» για τον Άρη μετά από ένα μεγάλο διάστημα στην ιδιοκτησία. Θα μπορούσε να συζητηθεί πώληση της ΠΑΕ και αν ναι σε ποιο πλαίσιο;

Η διασαφήνιση θεμάτων που τροφοδοτούν «κουτσομπολίστικες» αναλύσεις και φθείρουν την εικόνα της ομάδας, όπως οι σχέσεις στο πεδίο της λίγκας και ο συσχετισμός τους με κινήσεις στην εσωτερική ποδοσφαιρική αγορά.

Οι επενδύσεις στην υποδομή, βοηθητικές εγκαταστάσεις και γήπεδο. Η προσπάθεια για τη μεγαλύτερη δυνατή παρέμβαση στο Χαριλάου που είναι σε εξέλιξη.

Για το θέμα που προέκυψε με το Φετφατζίδη, έχω να σχολιάσω το εξής:

Αν ο Σάββας Παντελίδης θέλει το Γιάννη Φετφατζίδη για να καλύψει τη θέση που αφήνει κενή ο τραυματισμός του Μπρούνο Γκάμα γιατί τον θεωρεί την καλύτερη λύση στην έκτακτη ανάγκη που δημιούργησε η απώλεια του Πορτογάλου, για μένα δεν είναι λόγος να μην γίνει κίνηση απόκτησής του, αν η προοπτική είναι μόνο αυτή του εξάμηνου δανεισμό.

Και εξηγώ το γιατί: Από τη μία, ο παίκτης είναι έτοιμος και δεν θα χρειαστεί παρά λίγες μέρες προσαρμογής. Από την άλλη, ο Άρης έχει επενδύσει στο Γκάμα για να ανέβει επίπεδο και το συμβόλαιό τους, δεν είναι μονοετές. Λογικά στο ξεκίνημα της προετοιμασίας της νέας σεζόν, θα είναι έτοιμος, άρα η θέση ενός βασικού εξτρέμ θα καλύπτεται εκ νέου. Στον ίδιο χρόνο και εφόσον έχει δοκιμαστεί η παρουσία Φετφατζίδη στον Άρη, θα μπορεί να συζητηθεί εκ νέου το θέμα του. Κι αν δεν γίνει, στη θέση θα επιστρέφει στο γήπεδο το μεγαλύτερο συμβόλαιο του κλαμπ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ