Να ξεπεράσουν τα όριά τους στον Παναθηναϊκό

Να ξεπεράσουν τα όριά τους στον Παναθηναϊκό

Ο Παναθηναϊκός θα παίξει χωρίς Κουρμπέλη, Ινσούα, Κουλιμπαλί, Πούγγουρα στη Λαμία, παίζεται του Κάτσε, έχει εξασθενημένο τον Κολοβέτσιο και μοιραία η σκέψη πάει στη ρεβάνς κυπέλλου.

Ο Γιώργος Δώνης αποκλείεται να επιλέξει ματς. Θέλει τη νίκη σε κάθε αγώνα, ανεξάρτητα τα προβλήματα.

Αυτή είναι η φιλοσοφία του, με αυτή τη νοοτροπία ανδρώθηκε στον Παναθηναϊκό. Μόνο που το φετινό «τριφύλλι» έχει ήδη αδυναμίες στο ρόστερ, ώστε να διαθέτει και την πολυτέλεια να στερηθεί σημαντικούς ποδοσφαιριστές. Οι «πράσινοι» μετά την ανέλπιστη, ειδικά όπως εξελίχθηκε το ματς, ισοπαλία με την Ξάνθη θέλουν να καλύψουν στη Λαμία το χαμένο έδαφος και να παραμείνουν το απόλυτο φαβορί για μία θέση στην πεντάδα, σε σχέση με τις ομάδες που ακολουθούν στη βαθμολογία.

Το ματς, όμως, γίνεται Δευτέρα, η ομάδα θα επιστρέψει μεσάνυχτα και την Πέμπτη έχει κόντρα στον ίδιο αντίπαλο τη ρεβάνς της εις βάρος της ήττας με 1-0 στην πόλη της Φθιώτιδας για τον θεσμό του κυπέλλου.

Όταν είσαι Παναθηναϊκός δεν υπολογίζεις απουσίες. Θες και κυνηγάς τη νίκη και στα δύο ματς. Το ιδανικό, λοιπόν, είναι το «τριφύλλι» και το τρίποντο να πάρει στο πρωτάθλημα και την πρόκριση στην έδρα του τρεις μέρες αργότερα.

Αλλά οι απουσίες είναι σημαντικές. Στον εκτός έδρας αγώνα ο 49χρονος τεχνικός του Παναθηναϊκού δεν θα έχει τον τιμωρημένο (και τραυματία) Ινσούα, τον Κουλιμπαλί, ο οποίος ταλαιπωρείται από ίωση και πήγε στο νοσοκομείο, όπως κι άλλοι συμπαίκτες του το προηγούμενο διάστημα, τον τραυματία Πούγγουρα και υπάρχει και το θέμα με τους Κουρμπέλη, Κάτσε, Κολοβέτσιο. Ο αρχηγός πονάει στο αριστερό γόνατο και δεδομένα δεν θα παίξει στο πρωτάθλημα, επειδή έχει ενοχλήσεις, αλλά και για να είναι έτοιμος –όσο του επιτρέπουν οι ενοχλήσεις- στο κύπελλο. Διότι αν παίξει τη Δευτέρα, τότε θα πρέπει να τον ξεχάσουμε για τη ρεβάνς.

Ο Κάτσε κόλλησε και την Πέμπτη τέθηκε εκτός προπονήσεων. Ο Αλβανός διεθνής θα φανεί την Παρασκευή ή το Σάββατο κατά πόσο θα είναι διαθέσιμος. Ο Κολοβέτσιος επίσης υποφέρει από ίωση, δεν είναι όμως τόσο βαριά. Σίγουρα έχει εξουθενωθεί, έχει χάσει προπονήσεις και δεν θα είναι 100% έτοιμος.

Γίνεται αντιληπτό το μεσοαμυντικό πρόβλημα. Φανταστείτε τον Παναθηναϊκό σε σύστημα 4-2-3-1. Θα λείπει δηλαδή ο βασικός αριστερός μπακ και ο βασικός αμυντικός μέσος. Θα είναι σταθεροί οι Μαυρομμάτης, Γιόχανσον, λογικά ο Κολοβέτσιος και παίζεται του Κάτσε. Αν λείψει κι αυτός τότε θα είναι εκτός οι δύο βασικοί χαφ και ο βασικός αριστερός μπακ. Πολλές φορές, όμως, ο Παναθηναϊκός παίζει με 3-4-2-1. Σ’ αυτή την περίπτωση θα είναι εκτός οι Ινσούα, Κουρμπέλης, ένας εκ των Κουλιμπαλί, Πούγγουρα, που χρησιμοποιείται σ’ αυτή την περίπτωση ως τρίτο στόπερ και ίσως και ο δεύτερος χαφ.

Πώς να μην τρελαθεί ο Δώνης; Να θυμίσω απλώς ότι ο Παναθηναϊκός στη Λαμία ηττήθηκε πρόσφατα 1-0 με τους Ινσούα, Κουρμπέλη, Κολοβέτσιο, Κουλιμπαλί, Πούγγουρα βασικούς, ενώ στην Αθήνα βρισκόταν ο Κάτσε. Οπότε γίνεται αντιληπτό, πόσο δύσκολο θα είναι το έργο χωρίς αυτούς ή έστω χωρίς τους τέσσερις εκ των έξι.

Θέλοντας και μη, ο τεχνικός του Παναθηναϊκού θα προετοιμάσει την ομάδα του για το ματς πρωταθλήματος, αλλά περισσότερα όπλα διαθέσιμα θα έχει την Πέμπτη. Και στον μαραθώνιο του πρωταθλήματος ένα λάθος μπορεί να διορθωθεί σε κάποιο άλλο ματς. Στο κύπελλο αντίθετα σε βγάζει νοκ άουτ. Κι όπως έχει διαμορφωθεί φέτος η κατάσταση, θα είναι πολύ άσχημο για τον Παναθηναϊκό να τεθεί εκτός κυπέλλου, ειδικά τόσο νωρίς κι από τη συγκεκριμένη ομάδα.

Είναι φανερό ότι τώρα ήρθε η ώρα, να δώσουν όλοι ό,τι έχουν και δεν έχουν. Να ξεπεράσουν τους εαυτούς τους, τα όριά τους. Να καλύψουν τα κενά των παικτών που θα είναι εκτός παιχνιδιών και να κρατήσουν τον Παναθηναϊκό κι εντός κυπέλλου κι όσο πιο ψηλά γίνεται στο πρωτάθλημα. Κάθε ματς που έρχεται υψώνονται και μεγαλύτερα εμπόδια στο «τριφύλλι» που πρέπει να αποδείξει ότι δεν λυγίζει. Αν καταφέρει να βγει αλώβητο από την ατυχία που το έχει χτυπήσει το τελευταίο διάστημα, τότε θα ατσαλωθεί για τη συνέχεια.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ