Πείθει ότι στην Ευρώπη, έχει ακόμα πορεία…

Πείθει ότι στην Ευρώπη, έχει ακόμα πορεία…

Ο Ολυμπιακός έκανε ένα μεγάλο βήμα στην Ευρώπη, αποκλείοντας την Μίλαν. Ο Κριστιάν Καρεμπέ με το δικαίωμα που του δίνει ο μακρύς κατάλογος των επιτυχιών του στο άθλημα, μίλησε για ραντεβού στο Μπακού. Ο Πέδρο Μαρτίνς έστω και πιο συγκρατημένα, το επανέλαβε πρόσφατα...

Μια μεγάλη ομάδα για να παραμένει τέτοια πρέπει να είναι αχόρταγη. Να διψάει για κάθε διάκριση για κάθε τίτλο, ακόμα και για αυτούς που δεν έχει χώρο για να τους βάλει. Άλλος τρόπος για να φτάσει και να παραμείνει μια ομάδα στην κορυφή δεν υπάρχει. Και φυσικά δεν της επιτρέπεται να διαλέγει με ποιο τίτλο και ποια διάκριση θα πάει και ποια θα αφήσει.

Αυτό αφορά τις ομάδες. Ο οπαδός έχει την πολυτέλεια να αναλογιστεί και να προτιμήσει. Σε ό,τι αφορά τους οπαδούς του Ολυμπιακού το πάθος και ο πόθος για έναν ακόμα τίτλο πρωταθλητή δεν μετριάζονται ποτέ. Ίσως είναι αυτή η δίψα που περνάει από την εξέδρα στο γήπεδο και ηλεκτρίζει τους παίκτες που κάθε φορά φορούν τα ερυθρόλευκα. Παρά το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ έχει ξεφύγει οκτώ βαθμούς οι οπαδοί του Ολυμπιακού δεν συμβιβάζονται με την ιδέα ότι το πρωτάθλημα αυτό έχει χαθεί.

Και κάτι περισσότερο: δεν βάζουν στην ζυγαριά το πρωτάθλημα με την Ευρώπη θεωρώντας ότι ένα επίτευγμα στην Ευρώπη θα λειτουργήσει παρηγορητικά για την διαφαινόμενη απώλεια του εγχώριου τίτλου. Πάρα ταύτα ο οπαδός έχει την πολυτέλεια και το δικαίωμα να κάνει επιλογές. Η ομάδα του που θέλει να είναι πάντα στην κορυφή κάτι τέτοιο απαγορεύεται.

Ο Ολυμπιακός έκανε ένα μεγάλο βήμα στην Ευρώπη, αποκλείοντας την Μίλαν. Ο Κριστιάν Καρεμπέ με το δικαίωμα που του δίνει ο μακρύς κατάλογος των επιτυχιών του στο άθλημα, μίλησε για ραντεβού στο Μπακού. Ο Πέδρο Μαρτίνς έστω και πιο συγκρατημένα, το επανέλαβε πρόσφατα. Όλοι στην Ελλάδα, κι αυτοί που θεωρούνται ειδικοί του αθλήματος, συμφωνούν ότι οι ερυθρόλευκοι παίζουν το καλύτερο ποδόσφαιρο και έχουν την καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα. Ομάδα συμπαγή με συνοχή και σχεδιασμένη ανάπτυξη. Οι οπαδοί της Ντιναμό Κιέβου δεν αισθάνονται καλά που τα τελευταία χρόνια βλέπουν την πλάτη της Σαχτάρ του Ντόνεσκ στο πρωτάθλημα της Ουκρανίας. Έχουν όμως βαθιά την βεβαιότητα ότι η δική τους ομάδα είναι η πλέον ιστορική και διαχρονικά η καλύτερη στην χώρα τους. Αντλούν την βεβαιότητα από την κατάκτηση του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ πριν από πολλά χρόνια.

Ο Ολυμπιακός έχει καθιερωθεί ως ένα σημαντικό ευρωπαϊκό κλαμπ. Το έχει πετύχει όχι με τις σποραδικές και ασυνεχείς ευρωπαϊκές επιτυχίες του αλλά κυρίως ως επιστέγασμα του επιχειρηματικού status του ιδιοκτήτη του, των σπουδαίων ποδοσφαιριστών που έρχονται στην Ελλάδα και φορούν τη φανέλα του  και των πωλήσεων με μεγάλα ποσά που κάνει σε καταξιωμένες ευρωπαϊκές ομάδες. Η Ντιναμό που έχει να αντιμετωπίσει τον Φεβρουάριο δεν τρομάζει. Ο Ολυμπιακός με τον αποκλεισμό της Μίλαν έχει ήδη κάνει φέτος «ευρωπαϊκή πορεία». Τώρα επιχειρεί να πείσει πως μπορεί να έχει πορεία στην Ευρώπη…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ