Δίνουν εξετάσεις…

Δίνουν εξετάσεις…

Οι παίκτες του Παναθηναϊκού καλούνται να αποδείξουν πως πράγματι θέλουν να συνεχίσουν στην Ευρωλίγκα.

Ο Παναθηναϊκός δίνει απόψε έναν ακόμα τελικό, καθώς θέλει να πάρει τη δεύτερη εκτός έδρας νίκη του στην Ευρωλίγκα και να μείνει μέσα στο παιχνίδι της πρόκρισης στα πλέι οφ.

Απέναντί του έχει τη Ζαλγκίρις Κάουνας, μια καλά προπονημένη ομάδα, με σωστές αρχές και τον καλύτερο νέο προπονητή αυτή τη στιγμή στην Ευρώπη. Αυτή την εποχή ωστόσο βρίσκεται σε αγωνιστική κρίση και ψάχνει να βρει ξανά τον εαυτό της. Μια μεγάλη νίκη για να κάνει το δικό της ξέσπασμα.

Εχει ήδη μια νίκη επί του Παναθηναϊκού στον α’ γύρο μέσα στο ΟΑΚΑ και αν ξανακερδίσει, θα έχει το απόλυτο πλεονέκτημα σε περίπτωση ισοβαθμίας. Βέβαια αυτή τη στιγμή είναι στη 12η θέση με το «τριφύλλι» στη 10η, αλλά το κίνητρο για τους Λιθουανούς είναι τεράστιο.

Το παιχνίδι  συνεπώς είναι πάρα πολύ κρίσιμο και απαιτεί σκληρό χαρακτήρα από όλους. Το θέμα όμως είναι πως ο Παναθηναϊκός ουσιαστικά ξαναχτίζεται. Ο Ρικ Πιτίνο αλλάζει τα πάντα στη λογική, τη φιλοσοφία και τον τρόπο λειτουργίας της ομάδας εν μέσω αγώνων, μια διαδικασία που είναι αρκετά επίπονη και με πολλές «παγίδες».

Απόψε όμως ο Παναθηναϊκός «καίγεται» για τη νίκη. Καμία ολιγωρία από κανέναν, ούτε έλλειψη συγκέντρωσης για ένα δευτερόλεπτο δικαιολογείται. Οι μεταγραφές έγιναν, υπάρχουν πλέον λύσεις και όλοι είναι υποχρεωμένοι να δώσουν το 101% των δυνατοτήτων τους.

Ο Σον Κιλπάτρικ θα είναι αναμφίβολα ο παίκτης στον οποίο θα στηριχθεί ο Πιτίνο για να πάρει πράγματα στην επίθεση, αλλά η παρουσία του Αντριαν Πέιν είναι ερωτηματικό. Δεν είναι σε καλή κατάσταση, έχει μόλις δυο προπονήσεις με την ομάδα και είναι ρίσκο η χρησιμοποίησή του. Η ομάδα όμως έχει τεράστιο πρόβλημα.

Διότι οι υπάρχοντες ψηλοί μέχρι στιγμής δεν έχουν δείξει ότι διαθέτουν ενέργεια, συγκέντρωση ή ακόμα και θέληση για να βοηθήσουν.

Το ένα μόλις αμυντικό ριμπάουντ σε 40’, που πήραν όλοι οι ψηλοί στο παιχνίδι με τη Μπαρτσελόνα είναι ανατριχιαστικό. Είναι λοιπόν κάτι που θα αποφασίσει ο Πιτίνο…

Απόψε λοιπόν οι πράσινοι θα πρέπει να δείξουν χαρακτήρα και να αντέξουν στην πίεση, να επιβάλουν το παιχνίδι τους και να κάνουν δήλωση θέλησης.

Πως θέλουν πολύ να περάσουν στην επόμενη φάση και να συνεχίσουν στην Ευρωλίγκα. Πλέον όλα είναι στο χέρι τους…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ