Πάει γι’ άλλα

Πάει γι’ άλλα

Ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να στοχεύσει πλέον στους εγχώριους τίτλους και την κόντρα του με τον Ολυμπιακό.

O Παναθηναϊκός είναι με το ενάμιση πόδι εκτός πλέι οφ. Σε μια χρονιά που πάει να χαρακτηριστεί καταστροφική οι πράσινοι αδυνατούν να σηκώσουν κεφάλι και να δείξουν χαρακτήρα.
Εχουν βελτιωθεί μόνο στο γεγονός ότι δεν κυνηγούν τον αντίπαλο με 15 και 20 πόντους διαφορά, αλλά στο τέλος η κατάληξη είναι ίδια.

Ο Παναθηναϊκός φαίνεται πως πλέον… φοβάται να κερδίσει μακριά από το ΟΑΚΑ. Μένει μέσα στο ματς για 35’, αλλά στη συνέχεια καταρρέει και διαλύεται. Μηδέν χαρακτήρας, μηδέν προσωπικότητα, μηδέν τσαγανό. Όπως και στη Βαρκελώνη, έτσι και στο Κάουνας η ομάδα του Πιτίνο στο τέλος… βγήκε από την πρίζα!

Η κατάσταση έχει επιδεινωθεί σε απελπιστικό βαθμό καθώς οι πράσινοι για να προκριθούν πλέον θα πρέπει να πάρουν τα 8 από τα 11 επόμενα παιχνίδια. Με την εικόνα που έχουν ως τώρα αυτό είναι αδύνατο. Ποτέ μη λες ποτέ, αλλά αυτή η ομάδα απλά δεν μπορεί.

Όσο ο Καλάθης χάνει το μυαλό του στο τέλος και καταφεύγει στα τρίποντα, όσο ο Τόμας αδυνατεί να κρατήσει τον αντίπαλό του χωρίς πόντο στα κρίσιμα, όσο η επίθεση θυμίζει… φρενοκομείο ο Παναθηναϊκός δεν θα μπορεί να κερδίσει μακριά από το ΟΑΚΑ.

Ο Πιτίνο προσπαθεί να τα αλλάξει σχεδόν όλα εν μέσω αγώνων ακολουθώντας τη δική του φιλοσοφία. Δεν μπορεί να πει κανείς ότι δεν βγαίνει τουλάχιστον στην άμυνα, αλλά στην επίθεση είναι το πιο δύσκολο να γίνει η επανεκκίνηση.

Ο Παναθηναϊκός παίζει τελικούς εν μέσω προετοιμασίας. Δεν μπορεί συνεπώς να περιμένει πολλά πράγματα και η χρονιά της στην Ευρωλίγκα οδεύει προς «ναυάγιο»…

Την επόμενη εβδομάδα πάει στο Τελ Αβίβ στην απίστευτα φορμαρισμένη Μακάμπι του Γιάννη Σφαιρόπουλου και εκεί θα δοκιμαστεί σκληρά.

Η στόχευση πλέον θα πρέπει να είναι ο ημιτελικός του Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό και το πρωτάθλημα. Κυνική, αλλά άκρως ρεαλιστική διαπίστωση, την οποία στον Παναθηναϊκό θα πρέπει να αντιμετωπίσουν και να διαχειριστούν για να μην χάσουν τα πάντα φέτος…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ